Rondreis Zuid-afrika

Rondreizen door Zuid-afrika

Een rondreis Zuid-Afrika is fabelachtig mooi. Het land heeft een rijke historie en grandioos mooie natuurreservaten. Vind de Big Five in één van de vele parken, ontdek het prachtige Kaapstad, geniet van de heerlijke wijnen in de Kaapse Wijnlanden of huur een auto en rij over de indrukwekkende tuinroute. Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang op is gesloten, mag natuurlijk niet ontbreken aan jouw reis. Zuid-Afrika is een reisbestemming die je eens in je leven gezien moet hebben. Iedereen die ooit in Zuid-Afrika is geweest, is vaak onder de indruk van alles wat ze hebben meegemaakt en gezien in dit wonderschone en veelzijdige land. Zuid-Afrika is volgens vele reizigers een land dat op je netvlies blijft staan!

Rondreizen in Zuid-Afrika worden veelal gecombineerd met de flora en fauna die het land rijk is. Het wereldbekende Krugerpark is een echte aanrader. Dit park is het meest bekende natuurpark ter wereld. Velen bezoeken dit park om de Big Five te spotten. Naast de Big Five zijn er ook nog allerlei andere dieren te vinden, zoals giraffes, krokodillen en sprinkbokken. Swaziland wordt ook vaak aangedaan tijdens een rondreis naar Zuid-Afrika. Het land is weliswaar klein van formaat, maar heeft veel te bieden.

Zuid-Afrika is uitermate geschikt voor individuele rondreizen of groepsrondreizen. Zo weet je zeker dat je de mooiste plekes te zien krijgt zonder dit zelf allemaal uit te zoeken. Ook fly-drives, stedentrips, strandvakanties en familiereizen worden veel geboekt. Zuid-Afrika heeft erg veel te bieden en daarom is Zuid-Afrika volgens ons een ultiem vakantieland.

Cultuur
Het leven in Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door een groot contrast tussen arm en rijk. In de grote steden zal je wellicht niet veel zien van de armoede, maar schrik niet van de primitiviteit die je ook tegen kunt komen. De omgangsvormen zijn, buiten specifieke stammen om, net als die in Europa. Bedelen is wel een veel voorkomend begrip in Zuid-Afrika. Geef nooit geld, en vooral niet aan kinderen. Wil je wel iets geven, geef dan wat eten of drinken. Onderhandelen op het gebied van prijzen is normaal in Zuid-Afrika. Het wordt zelfs vreemd gevonden als je dat niet doet. Muziek en dans spelen een grote rol in de Zuid-Afrikaanse cultuur, dat zal je ongetwijfeld gaan merken.

Eten en drinken
Vlees en vis wordt veel gegeten. Verder is het eten niet heel anders dan wat wij kennen. Ook de internationale keuken is sterk vertegenwoordigd in Zuid-Afrika. Een typisch Zuid-Afrikaans gerecht is boboti: een mix van rijst, vlees en Indische kruiden. De Zuid-Afrikaanse wijnen, sherry’s en brandy’s worden overal ter wereld geroemd. Daarom is een rondreis door Zuid-Afrika niet compleet zonder een van deze danken te proberen. Frisdrank als cola is vrij goedkoop net als koffie en thee.

Weer en klimaat
Wie van zon houdt, is in Zuid-Afrika op de juiste plaats. Zuid-Afrika heeft de meeste zonuren ter wereld. Het klimaat is er mild en zonnig. Door de aanwezigheid van de oceaan wordt de hitte van de zon beperkt. Het is in Zuid-Afrika dan ook niet extreem warm. Het land ligt onder de evenaar en dat maakt dat de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. Gedurende de zomer valt de meeste regen (dus wanneer het bij ons winter is). In sommige gebieden valt in de winter ook gewoon sneeuw, houd hier met het pakken van bagage dan ook rekening mee. De herfst en de lente zijn de beste tijd voor het maken van een reis door Zuid-Afrika.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Zuid-afrika

Klimaat Zuid-afrika

Omdat het land zo groot is kent Zuid-Afrika meerdere klimaten. Het Westelijke deel heeft een woestijnklimaat. Het centrale deel van Zuid Afrika heeft een steppeklimaat en het Westelijke deel een gematigd klimaat. Over het algemeen valt er weinig neerslag en is er veel zon.

Gesproken Taal

Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen. Zuid-Afrika staat daarmee op nummer twee van de grootste talendiversiteit binnen de landsgrenzen. Zuid-Afrika kent de volgende talen: Afrikaans, Engels, Zuid-Ndebele, Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zoeloe.

Gebruikte valuta

De valuta van Zuid-Afrika is de Rand. Deze bestaat uit 100 centen. In de grote steden van Zuid-Afrika is het geen enkel probleem om te pinnen. Mastercard en Visa werken prima in de grote steden. Buiten de grote steden is het aan te raden om voldoende contanten mee te nemen.

Hoofdstad van Zuid-afrika

Zuid-Afrika kent maar liefst drie hoofdsteden, namelijk Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad, Kaapstad is de wetgevende hoofdstad en Bloemfontein de gerechtelijke hoofdstad. Zuid-Afrika is gebaseerd op de Trias Politica.