Rondreis Zuid-afrika

Rondreizen door Zuid-afrika

Een rondreis Zuid-Afrika is fabelachtig mooi. Het land heeft een rijke historie en grandioos mooie natuurreservaten. Vind de Big Five in één van de vele parken, ontdek het prachtige Kaapstad, geniet van de heerlijke wijnen in de Kaapse Wijnlanden of huur een auto en rij over de indrukwekkende tuinroute. Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang op is gesloten, mag natuurlijk niet ontbreken aan jouw reis. Zuid-Afrika is een reisbestemming die je eens in je leven gezien moet hebben. Iedereen die ooit in Zuid-Afrika is geweest, is vaak onder de indruk van alles wat ze hebben meegemaakt en gezien in dit wonderschone en veelzijdige land. Zuid-Afrika is volgens vele reizigers een land dat op je netvlies blijft staan!

Rondreizen in Zuid-Afrika worden veelal gecombineerd met de flora en fauna die het land rijk is. Het wereldbekende Krugerpark is een echte aanrader. Dit park is het meest bekende natuurpark ter wereld. Velen bezoeken dit park om de Big Five te spotten. Naast de Big Five zijn er ook nog allerlei andere dieren te vinden, zoals giraffes, krokodillen en sprinkbokken. Swaziland wordt ook vaak aangedaan tijdens een rondreis naar Zuid-Afrika. Het land is weliswaar klein van formaat, maar heeft veel te bieden.

Zuid-Afrika is uitermate geschikt voor individuele rondreizen of groepsrondreizen. Zo weet je zeker dat je de mooiste plekes te zien krijgt zonder dit zelf allemaal uit te zoeken. Ook fly-drives, stedentrips, strandvakanties en familiereizen worden veel geboekt. Zuid-Afrika heeft erg veel te bieden en daarom is Zuid-Afrika volgens ons een ultiem vakantieland.

 

Individuele rondreis Zuid-Afrika, op eigen houtje op safari

Vraag willekeurig aan mensen welke vijf bestemmingen nog op hun bucket list staan en Zuid-Afrika zal bijna altijd worden genoemd. Een rondreis door Zuid-Afrika laat zich moeilijk in een hoekje duwen. Individueel rondreizen door Zuid-Afrika is zeer divers. Over het algemeen genomen geldt voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika dat je meer vrijheid hebt om de reis naar eigen inzicht in te vullen. Wil jij ook het liefst jouw rondreis door Zuid-Afrika zelf regelen? Ga dan voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika door bijvoorbeeld een fly drive te boeken. Verder kun je voor een treinreis kiezen.

Dit meest zuidelijke land van het Afrikaanse continent spreekt tot de verbeelding en dat is zeker niet onterecht. Zuid-Afrika zal altijd blijven boeien. Niet voor niets hoor je van veel mensen die hier zijn geweest dat ze graag nog een keer terug zouden willen gaan. Sterker nog: veel mensen gaan ook daadwerkelijk nog een keer terug nadat zij eerder een individuele rondreis door Zuid-Afrika gemaakt hebben. Natuurlijk hoort een safari er helemaal bij en je kunt er zelfs een totale safari reis van maken, waarbij je diverse wildparken bezoekt.

Je zult merken dat 2 weken of 3 weken nog niet genoeg zijn wanneer je gaat rondreizen door Zuid-Afrika. Lees je daarom van tevoren goed in en bedenk je wat de dingen zijn die je echt wilt gaan doen en gaan zien. Om het je wat eenvoudiger te maken, heeft Rondreizen.net al de beste reizen van diverse aanbieders voor je verzameld.

Groepsrondreis door Zuid-Afrika

Vrijwel elke reisaanbieder is van mening dat er verschillende dingen zijn die je moet gaan zien. Wij kunnen ons hier alleen maar bij aansluiten. Zuid-Afrika is te mooi en te divers om slechts op één plek te blijven. Bij een groepsrondreis door Zuid-Afrika is het programma vaak al meer ingevuld, wat ook zijn voordelen heeft, zeker als je onbezorgd wilt genieten. Bij familierondreizen wordt uiteraard rekening gehouden met de activiteiten en de accommodaties, zodat de reis ook voor kinderen geschikt is. Ben je nog single? Boek dan een single reis.

De must-sees van Zuid-Afrika zijn voor een groot gedeelte bij iedereen bekend. Als je op je trip naar Zuid-Afrika geen safari reis maakt, mis je een prachtige en unieke kans. In de vele nationale parken, met name het Kruger National Park, kun je de ‘big five’ met eigen ogen spotten: de Afrikaanse leeuw, de zwarte neushoorn, de buffel, het luipaard en de Afrikaanse olifant. Bijna elke reis spendeert dan ook wel meerdere dagen aan een prachtige safari. Er is echter nog veel meer: wereldstad Kaapstad is haast verplichte kost en het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen werd gehouden, zal diepe indruk maken. Bij een groepsrondreis door Zuid-Afrika is het een goed idee om minimaal 2 weken te gaan. Wat dacht je van een 17-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika? Bekijk de reizen van aanbieders zoals Fox, TUI, Koning Aap, De Jong Intra Vakanties, Kras, Shoestring en meer als je de mooiste rondreizen door Zuid-Afrika wilt zien.

Een strandvakantie in Zuid-Afrika

Ook strandliefhebbers komen in Zuid-Afrika aan hun trekken. Zuid-Afrika is een waar surfwalhalla. Er zijn zelfs complete groepsrondreizen door Zuid-Afrika die grotendeels draaien om het surfen. Als je een strandvakantie wilt houden, dan kun je dat bijvoorbeeld combineren met een fly drive. Je kunt dan zelf met de auto rondrijden en precies die stranden bezoeken die echt op jouw verlanglijstje staan. Ook kun je tijdens je vakantie voor een privé chauffeur kiezen, zodat je ontspannen op reis bent. Wat dacht je van 10 dagen aan de uitgestrekte stranden van Zuid-Afrika? Natuurlijk kan een reisorganisatie je tips geven over de plaatselijke stranden.

Lees tips en verken de omgeving

Lees onze tips voor jouw rondreis door Zuid-Afrika en zorg dat je goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden. Zo kun je rondreizen door Zuid-Afrika perfect combineren met een trip naar Lesotho, Swaziland, Namibië of Madagaskar.

Op zoek naar een goedkope rondreis door Zuid-Afrika? Dan ben je bij Rondreizen.net aan het juiste adres. Hier vind je zeker een aanbieding die bij jou past. Je kunt namelijk eenvoudig op prijs selecteren, waardoor je jouw rondreis door Zuid-Afrika goedkoop kunt boeken.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Zuid-afrika

Klimaat Zuid-afrika

Omdat het land zo groot is kent Zuid-Afrika meerdere klimaten. Het Westelijke deel heeft een woestijnklimaat. Het centrale deel van Zuid Afrika heeft een steppeklimaat en het Westelijke deel een gematigd klimaat. Over het algemeen valt er weinig neerslag en is er veel zon.

Gesproken Taal

Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen. Zuid-Afrika staat daarmee op nummer twee van de grootste talendiversiteit binnen de landsgrenzen. Zuid-Afrika kent de volgende talen: Afrikaans, Engels, Zuid-Ndebele, Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zoeloe.

Gebruikte valuta

De valuta van Zuid-Afrika is de Rand. Deze bestaat uit 100 centen. In de grote steden van Zuid-Afrika is het geen enkel probleem om te pinnen. Mastercard en Visa werken prima in de grote steden. Buiten de grote steden is het aan te raden om voldoende contanten mee te nemen.

Hoofdstad van Zuid-afrika

Zuid-Afrika kent maar liefst drie hoofdsteden, namelijk Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad, Kaapstad is de wetgevende hoofdstad en Bloemfontein de gerechtelijke hoofdstad. Zuid-Afrika is gebaseerd op de Trias Politica.