Rondreis Zwitserland

Rondreizen door Zwitserland

Een rondreis Zwitserland kent een aantal clichés, maar het is meer dan alleen bergen, sneeuw, chocolade, banken en uurwerken. Dit veelzijdige land is perfect voor een heerlijke skivakantie of een relaxte vakantie in de natuur. Gedurende de zomer kan je er heerlijk wandelen en fietsen. Je zult verstelt staan van de verbazingwekkend mooie valeien, groene weiden en idyllische panorama's. Geniet van al het pracht en praal dat slecht op een aantal uur rijden van Nederland ligt!

Rondreizen door Zwitserland is een uitstekende keuze wanneer je wilt genieten van de natuur, maar Zwitserland heeft nog veel meer te bieden! Denk bijvoorbeeld aan de Basler Fasnacht, de vele bekende kuuroorden, het jazzfestival van Montreux en de horlogefabrieken in Le Locle. Ook zijn de steden Genève, Bern en Zürich een bezoekje waard. De universiteitsstad Genève heeft een prachtig oud stadscentrum met Romaanse kenmerken. Bern, de hoofdstad van Zwitserland, staat bekend om de historische gebouwen en het pittoreske Zürich heeft prachtige musea en een imponerend stadshuis.

Zwitserland leent zich uitstekend voor het maken van een groepsrondreis of individuele rondreis. Je zult de meest schitterende plekjes tegenkomen en bovendien kan je er heerlijk tot rust komen. De berglucht in Zwitserland is erg gezond, doordat de lucht een stuk minder vervuild is dan bij ons. Er zijn zelfs mensen die speciaal naar Zwitserland gaan voor de Zwitserse berglucht!

Chocolade
Wie Zwitserland zegt, zegt chocolade. De chocolade wordt sinds de 18e eeuw gemaakt in Zwitserland, maar de Zwitserse chocolade kreeg haar reputatie pas tegen het eind van de 19e eeuw. Met de uitvinding van de moderne technieken werden de producten naar een hoog kwaliteitsniveau gebracht. De uitvinding van melkchocolade in 1875 was een andere doorbraak. Zwitserland is de grootste consument van chocolade.

Wijn
In Zwitserland is de populairste alcoholische drank wijn. Er wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten geteeld en Zwitserse wijn wordt vooral gemaakt in Wallis, Vaud, Genève en Ticino. Daarbij is het merendeel witte wijn. Kortom; Zwitserland heeft een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur die iedere liefhebber toch eens in zijn leven op zou moeten snuiven.