Zoek & boek

Rondreis Afrika

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Afrika

Afrika is het op een na grootste continent en ligt rond de evenaar. Afrika wordt omringd door oceanen, namelijk de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan, de Rode Zee en de Middellandse Zee.

Afrika is een land wat op het wensenlijstje van menig reiziger staat. Want wie aan een rondreis door Afrika denkt, denkt aan safari’s op zoek naar wilde dieren, kleurrijke Afrikaanse stammen en een rijke cultuur. Afrika is een land van uitersten: ondanks dat de woestijn de Sahara bijna een derde van het continent bestrijkt, vind je hier ook bijzonder vruchtbare gebieden. Verder is er een enorm verschil tussen arm en rijk. Toch zijn de mensen over het algemeen zeer gelukkig.

Rondreizen Afrika vergelijken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Afrika

rondreis door afrika boeken

Meer over Afrika

De bevolking zingt, swingt en maakt muziek, om vrolijk van te worden. Bijna geheel Afrika behoort tot de Derde wereld, maar de grote steden kennen ook rijkdom. Armoede en rijkdom gaan hand in hand. Je vindt in Afrika prachtige mystieke landen als Marokko en Tunesië en landen met een rijke cultuur en geschiedenis, zoals Zuid Afrika.

Afrika kent prachtige gebieden als de Serengeti en de Kilimanjaro in Tanzania. Maak ook kennis met de bijzondere en vriendelijke stam de Himba. Breng een bezoek aan het land van 1001 nacht, Marokko en het mystieke Egypte. In Afrika kun je de zeer toeristische gebieden opzoeken, maar je hebt ook zeker de mogelijkheid om je even alleen op de wereld te voelen. Wie eens in Afrika is geweest, wil zeker meer van dit land zien. Afrika zal een plaatsje in je hart veroveren.

Uitgelichte rondreizen door Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

Casablanca

Alle bestemmingen in Afrika

Kenmerken Afrika

religies rondreizen

Religies

In de meer noordelijk gelegen landen van Afrika is men overwegend Moslim. In de zuidelijke landen overheerst het christendom. Naast het Moslim geloof en het christendom worden in Afrika nog zeer veel traditionele godsdiensten aangehangen. Dit zijn vaak godsdiensten waarin de natuur centraal staat| zoals het voodoo geloof dat vooral in Benin veel voorkomt.

oppervlakte rondreizen

Oppervlakte

Met zo’n 30.244.050 vierkante kilometer is Afrika het op één na grootste continent van de wereld| alleen Azië is groter. Het oppervlak van Afrika komt overeen met ongeveer 20.3 procent van het totale oppervlak van de wereld.

hoofdstad - rondreizen

Grootste landen

Het grootste land van Afrika is met 2.381.741 vierkante kilometer Algerije. Op de voet gevolgd komt Congo-Kinshasa met een totaal oppervlak van 2.344.858 vierkante kilometer. Op de derde plek vinden we Soedan met ongeveer 1.861.484 vierkante kilometer.

Klimaat

In de noordelijk en uiterst zuidelijk gelegen gebieden van Afrika heerst een subtropisch zeeklimaat. In het zuidelijke deel van centraal Afrika vind je een woestijnklimaat terwijl in het noorden van Centraal-Afrika een steppeklimaat heerst. Tussen deze twee klimaten in| rondom de gebieden die dicht op de evenaar liggen heerst een veelal warm en nat equatoriaal klimaat.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Afrika

Bekijk alle artikelen

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

De vijf meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ondanks onze overvolle aardbol en vele mogelijkheden om te reizen, zijn er op onze aarde nog...
lees verder

Top 10 mooiste watervallen ter wereld

Het water dondert naar beneden met een intens kabaal. Van daaruit stroomt het rustig verder alsof...
lees verder
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…