Rondreis Afrika

Algemene informatie over Afrika

Afrika is het op een na grootste continent en ligt rond de evenaar. Afrika wordt omringd door oceanen, namelijk de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan, de Rode Zee en de Middellandse Zee.

Afrika is een land wat op het wensenlijstje van menig reiziger staat. Want wie aan een rondreis door Afrika denkt, denkt aan safari’s op zoek naar wilde dieren, kleurrijke Afrikaanse stammen en een rijke cultuur. Afrika is een land van uitersten: ondanks dat de woestijn de Sahara bijna een derde van het continent bestrijkt, vind je hier ook bijzonder vruchtbare gebieden. Verder is er een enorm verschil tussen arm en rijk. Toch zijn de mensen over het algemeen zeer gelukkig. De bevolking zingt, swingt en maakt muziek, om vrolijk van te worden. Bijna geheel Afrika behoort tot de Derde wereld, maar de grote steden kennen ook rijkdom. Armoede en rijkdom gaan hand in hand. Je vindt in Afrika prachtige mystieke landen als Marokko en Tunesië en landen met een rijke cultuur en geschiedenis, zoals Zuid Afrika.

Afrika kent prachtige gebieden als de Serengeti en de Kilimanjaro in Tanzania. Maak ook kennis met de bijzondere en vriendelijke stam de Himba. Breng een bezoek aan het land van 1001 nacht, Marokko en het mystieke Egypte. In Afrika kun je de zeer toeristische gebieden opzoeken, maar je hebt ook zeker de mogelijkheid om je even alleen op de wereld te voelen. Wie eens in Afrika is geweest, wil zeker meer van dit land zien. Afrika zal een plaatsje in je hart veroveren. 

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Afrika

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Afrika

Religies

In de meer noordelijk gelegen landen van Afrika is men overwegend Moslim. In de zuidelijke landen overheerst het christendom. Naast het Moslim geloof en het christendom worden in Afrika nog zeer veel traditionele godsdiensten aangehangen. Dit zijn vaak godsdiensten waarin de natuur centraal staat| zoals het voodoo geloof dat vooral in Benin veel voorkomt.

Oppervlakte

Met zo’n 30.244.050 vierkante kilometer is Afrika het op één na grootste continent van de wereld| alleen Azië is groter. Het oppervlak van Afrika komt overeen met ongeveer 20.3 procent van het totale oppervlak van de wereld.

Grootste landen

Het grootste land van Afrika is met 2.381.741 vierkante kilometer Algerije. Op de voet gevolgd komt Congo-Kinshasa met een totaal oppervlak van 2.344.858 vierkante kilometer. Op de derde plek vinden we Soedan met ongeveer 1.861.484 vierkante kilometer.

Klimaat

In de noordelijk en uiterst zuidelijk gelegen gebieden van Afrika heerst een subtropisch zeeklimaat. In het zuidelijke deel van centraal Afrika vind je een woestijnklimaat terwijl in het noorden van Centraal-Afrika een steppeklimaat heerst. Tussen deze twee klimaten in| rondom de gebieden die dicht op de evenaar liggen heerst een veelal warm en nat equatoriaal klimaat.