Zoek & boek

Rondreis Botswana

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Botswana

Heb je altijd al een rondreis Botswana willen maken om de prachtige flora en fauna van Afrika te aanschouwen? Dan is Botswana de juiste bestemming voor jou. Botswana ligt in het zuiden van Afrika en is onder andere bekend van de Kalahariwoestijn. Mede door deze bekende woestijn is het land zo dunbevolkt. De Victoriawatervallen en het Chobe National Park zijn twee hoogtepunten die je zeker niet mag missen. Voor de liefhebbers van mooie natuur en wilde dieren is Botswana een prima keuze. Botswana heeft tevens de grootste binnenlandse delta ter wereld: de Okavangodelta. In 2014 is dit gebied terecht gekomen op de UNESCO lijst van werelderfgoederen.

Rondreis Marokko
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Botswana

rondreizen botswana

Natuur in Botswana

Rondreizen door Botswana zijn bedoeld voor de echte avonturiers onder ons. Soms moet je namelijk over onbegaanbare wegen reizen en dat is een bijzondere ervaring. De natuur in het land is vaak nog ongerept en schitterend. Dit is één van de redenen waarom reizigers Botswana een warm hart toedragen. Als je van safari’s houdt zal je niet teleurgesteld worden, want deze zijn er in alle soorten en maten. De Big Five (Olifanten, Neushoorns, Leeuwen, Luipaarden en Buffels) bevinden zich allemaal in Botswana, wat het land een uitstekende keuze maakt als je deze dieren wilt tegenkomen in de natuur!

Uitgelichte rondreizen door Botswana

Rondreis BOTSWANA, ZIMBABWE EN ZUID-AFRIKA – Internationale Groepsreis – 20 dagen; Afrika’s best bewaarde geheim

Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA & ZIMBABWE – 26 dagen; Afrika op z’n best

Kenmerken Botswana

Klimaat Botswana

Botswana kent twee klimaten namelijk het warme woestijnklimaat en het warme steppeklimaat. De winters zijn warm en droog. In de zomermaanden wordt de dertig gradengrens regelmatig gepasseerd en valt er meer regen dan in de winter. Verder is Botswana het gehele jaar door te bezoeken.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Botswana is het Engels. Dit is handig voor de toerist. Botswanen spreken onderling nog een taal namelijk het Setswana. Dit is een Bantoetaal deze behoort tot de Bantoefamilie en kent maar liefst 310 miljoen sprekers in Afrika.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Botswana is de Pula. In een Pula gaan 100 Thebe. Wij raden aan om voldoende contant geld mee te nemen omdat er alleen Visa kaarten geaccepteerd worden in Botswana. Let ook goed op tijdens het pinnen. Zorg ervoor dat er niemand meekijkt.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Botswana

De hoofdstad van Botswana is Gaborone. Gaborone kenmerkt zich door de verschillende winkelcentra het bruisende uitgaansleven en de goede restaurants. De stad is bovendien het commerciële centrum van Botswana.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Botswana

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Dit zijn de 5 mooiste luxe vakanties die je ooit gemaakt moet hebben

Zuidelijk Afrika heeft toeristen héél wat te bieden. Heb je eenmaal kennis gemaakt met de overweldigend...
lees verder

Prijzen

Het prijsniveau van Botswana ligt relatief hoog in vergelijking met andere Afrikaanse landen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Botswana een goede economie heeft. Het land leeft namelijk grotendeels op de diamantenhandel. Omdat het land wat duurder is, moet je goed rekening houden met je budget. Op rondreizen.net hebben wij dit allemaal voor je geregeld. In de zoekfunctie kan je instellen wat je maximale budget is. Het maken van een groepsrondreis of een individuele rondreis is een goede manier om Botswana te ontdekken!

Cultuur

Het leven in Botswana is zeer primitief. Veel van de dorpelingen zijn naar steden vertrokken en het grootste deel van de mensen zijn bekeerd tot het christendom. Door deze bekering bestaan veel van de oorspronkelijke tradities niet meer. Om te zien hoe het er oorspronkelijk aan toe ging in Botswana moet je tijdens je rondreis eens een kijkje nemen in één van de dorpjes. Hier is daar nog niet veel veranderd ten opzichte van vroeger.

Eten en drinken

Er zijn geen gerechten die kenmerkend zijn voor Botswana. Je zal merken dat het eten vooral een mix is van de Engelse en de traditionele keuken. Omdat Botswana een erg droog land is, wordt alles geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika. In de steden is er ruime keuze aan diverse internationale keukens, zoals pizzatentjes en Indiase restaurants. In dit land is er niet veel keuze op het gebied van alcoholische dranken. Je kunt hier alleen bier krijgen.

Weer en klimaat

In de maanden november t/m februari wordt het in de woestijnen erg heet. Toch valt in deze zomermaanden de meeste regen. Het land is erg droog en er groeit verder weinig natuur. In de woestijnen kan het van juni t/m augustus erg fris zijn in de nachten. In de rest van het land is het aangenaam warm, maar door het gehele land zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. In de zomer zijn de verschillen in temperatuur het grootst.

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Botswana

Drinkwater
In Botswana is het veilig om kraanwater te drinken. Wil je er zeker van zijn dat je water veilig is, dan koop je tijdens je water in flessen (met originele sluiting).

Valuta
De Botswana Pula (BWP) is de lokale munteenheid in Botswana. De Botswana Pula is weer onderverdeeld in 100 thebe. Ter plaatse kun je de euro’s omwisselen voor de Botswana Pula. Dit kun je doen bij banken en grenswisselkantoren. Omdat voor de euro de wisselkoers niet geweldig is, kun je beter dollars meenemen en deze wisselen tegen de Botswana Pula. Op deze manier heb je meer waarde voor je geld. Een credit card is vrij nutteloos, omdat je deze vrijwel nergens kunt gebruiken. Wel kun je in sommige gevallen betalen met een Visa Card.

Tijdsverschil
Wanneer het in Nederland zomer is, is er geen tijdsverschil tussen ons land en Botswana. In de Nederlandse winter bedraagt het tijdsverschil met Botswana slechts één uur . Je zult dan ook niet veel last hebben van een jetlag.

Visum en reisdocumenten
Wanneer je op reis gaat naar Botswana hoef je geen visum aan te vragen. Deze ontvang je namelijk bij de grens van Botswana. Wil je werken in het land, dan dien je wel een visum aan te vragen. Dit doe je bij het consulaat in Gaborone. Ben je niet van plan te werken, dan volstaat een paspoort wat na je vertrek uit Botswana nog minstens 3 maanden geldig moet zijn. Het visum wat bij de grens afgegeven wordt, is één maand geldig en verlengbaar tot drie maanden.

Inentingen
Er zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Mocht je tien dagen voor je aankomst in het land in een gele koorts land zijn geweest, dan dien je hier wel verplicht voor gevaccineerd te worden. Er wordt aanbevolen om je voor DTP en Hepatitis A in te enten. Verder kun je je laten vaccineren tegen buiktyfus, hepatitis B, tuberculose en rabiës.

Criminaliteit
Omdat er criminaliteit heerst in de grote steden is het aan te raden om voorzichtig te zijn. Ga hier in het donker dan ook niet te voet over straat. Wees niet te opzichtig met je kostbaarheden en houdt daarbij in het achterhoofd dat de mensen erg arm zijn en iets al snel als kostbaarheid wordt gezien. Laat ook geen waardevolle dingen in je accommodatie slingeren.

Vluchttijden
Ín ongeveer 10,5 uren vlieg je van Amsterdam naar Botswana en kun je aan je reis beginnen.

Overnachten
Doorgaans overnacht je in een hotel of lodge. Er zijn luxe, maar ook low budget accommodaties beschikbaar.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…