Zoek & boek

Rondreis Ethiopië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Ethiopië

Een rondreis Ethiopië is een ervaring die je voor de rest van je leven bij zal blijven. Het is een land dat in bijna alle opzichten de tegenpool is van Nederland, maar juist daarom zo indrukwekkend. Van grote vlaktes tot prachtige steden en van bossen tot kleine dorpjes, aan cultuur geen gebrek in Ethiopië. Rondreizen door Ethiopië kenmerkt zich door reizen in een prachtig en veelzeidig land. Je vindt in dit land dat in Oost-Afrika ligt een grote diversiteit aan natuurschoon, zoals: grote woestijnen, woeste vulkanen, prachtige rotspartijen, mooie watervallen en hoge bergen. Ook zijn er in Ethiopië veel wilde dieren zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen, giraffes en bavianen te zien. Met een beetje geluk is het zelf mogelijk om tijdens je rondreis door Ethiopië authentieke Afrikaanse stammen te ontmoeten.

rondreis ethiopie - klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Ethiopië

rondreizen ethiopie

Waarom een rondreis Ethiopië geweldig is!

Ethiopië is vooral bekend om de mooie natuur. Er zijn in Ethopië 14 Nationale parken die je kunt bezoeken. Daar vind je zeldzame diersoorten zoals: nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, olifanten, hyena’s en zebra’s. Verder zijn er vulkanen, watervallen, zoutmeren, ravijnen, bergen en warmwaterbronnen. Het land heeft verschillende woestijnen, daarom is het zo groot. In sommigen komen zelfs nomadenstammen voor. In het bekende Tana-Meer liggen 37 eilandjes met daarop kloosters. Hier kun je met bootjes heen varen. In de stad Harar vind je maar liefst 99 moskeeën die de de 99 namen van Allah vertegenwoordigen. Ethiopie leent zich om deze redenen uitstekend voor een groepsrondreis of een individuele rondreis!

Uitgelichte rondreizen door Ethiopië

Groepsreis Ethiopië; Afrika’s best bewaarde geheim

Rondreis ETHIOPIË – 23 dagen; Wieg van de mensheid

Kenmerken Ethiopië

Klimaat Ethiopië

Het klimaat in Ethiopië is grofweg onder te verdelen in een droge warme kole gematigde en een tropische warme klimaatzone. Over het algemeen geldt dat het in de lager gelegen gebieden warer en droger is. In de hooglanden valt meer neerslag en vind je een overwegend tropisch klimaat.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Er leven in Ethiopie meer dan 80 verschillende bevolkingsgroepen. Elk van deze groepen spreekt een eigen taal. DDe officiële taal die in Ethiopië wordt gesproken is echter het Amhaars of Amharisch. In de grotere steden spreekt men vaak ook Engels. Het kennen van een paar woorden Amhaars wordt echter wel gewaardeerd.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De Birr (BR) is de officiële munteenheid van Ethiopië. Één Birr is te verdelen in 100 centen. Er zijn bankbiljetten van 100 50 10 5 en 1 Birr. Munten zijn er in 1 birr en 50 25 10 5 en 1 cent.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Ethiopië

De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba wat in het Amhaars Nieuwe Bloem betekent. De bevolking van deze stad bedraagt zo’n 3.100.000 personen. Addis Abeba wordt| wegens haar internationale significantie| eveneens gezien als de hoofdplaats van de Afrikaanse unie.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Ethiopië

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als...
lees verder

Weer en klimaat

Ethiopië heeft vooral een tropisch moessonklimaat, maar over het algemeen noemen we het een gematigd klimaat. Het kan er flink drukkend zijn, maar als je hier eenmaal aan gewend bent, zul je er minder last van hebben. Lokaal zijn er veel verschillen in temperatuur en klimaat, vooral vanwege hoogteverschillen in he land. 30 graden Celsius is zo’n beetje de gemiddelde jaartemperatuur in de wat lager gelegen gebieden, maar in de bergstreken kan het ook slechts 5 graden worden. De regentijd, de moesson, is van juni tot en met augustus. In deze periode valt er veel regen die soms erg krachtig kan zijn. Januari en februari en oktober, november en december zijn dan ook de beste maanden om naar Ethiopië te gaan.

Weetjes

De bevolking in Ethiopië groeit explosief. In 28 jaar van 33,5 miljoen inwoners naar 90 miljoen inwoners. Ethiopiërs zijn heel succesvol in de atletiek. Vooral in het lange-afstandlopen zijn Ethiopiërs buitengewoon sterk. Een jaar kent in Ethiopië 13 maanden en de klok gaat in Ethiopië pas lopen als het licht wordt. Koffie is ontdekt in Ethiopië.

Kortom; dit veelzijdige land heeft wat voorwaarden, maar een reis naar Ethiopië zal een prachtige belevenis zijn.

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Ethiopie

Ethiopië ligt in Oost-Afrika, tussen de evenaar en de Steenbokskeerkring in. Het land grenst in het noorden aan Eritrea en in het zuiden aan Kenia. Het ligt in het westen aan Soedan en in het oosten aan Djibouti en Somalië. De oppervlakte van Ethiopië Met een oppervlak van ruim 1,1 miljoen vierkante kilometer is Ethiopië een gigantisch land. Om je een beeld te geven; het is ongeveer 30 keer zo groot als Nederland en België bij elkaar. Sinds 1941 is Ethiopië onafhankelijk van Italië. De hoofdstad is Addis Abeba. Een aantal grote steden in Ethiopie zijn: Adama, Bahir Dar, Dire Dawa, Gondar (Gonder), Harar en Mekele. Iedere stad heeft zijn eigen cultuur en geschiedenis en zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard.

Landschap
Ethiopië is eigenlijk in vieren te delen. Je hebt de hoogvlakte van Choa in het zuidwesten. Dan heb je noordelijk centraal massief, Abessinië, wat tot de Tweede Wereldoorlog de officiële naam van het land was. Tenslotte heb je de laaglanden in het westen en noordwesten. In het landschap vind je veel variatie. Van enorme rotspartijen met tafelbergen tot diepe ravijnen, prachtige savannen en golvende vlakten. Om dit allemaal te kunnen bekijken is een overweldigende ervaring. De Danakilwoestijn ligt maar liefst 120 meter onder de zeespiegel en is zeer mineraalrijk. De hoogste top van het land is de Ras Dashen, op 4620 meter hoog en hier ligt zelfs sneeuw, iets wat je bij zo’n warm land niet zo snel zou verwachten. De Blauwe Nijl ontspringt in het Tanameer, in het Ethiopisch hoogland. De komt samen met de Witte Nijl en de Tekeze-rivier en die vormen samen de Nijl.

Om te weten
De officiële taal in Ethiopië is Amhaars (Amharisch), maar daarnaast komen er nog 80 andere talen en 200 verschillende dialecten voor, waaronder Engels, Frans en Italiaans. Als je een reis naar Ethiopië maakt, moet je een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat je aankomt. Ook moet je in het bezit zijn van een geldig visum. Deze kun je op internet aanvragen, maar je kunt ook naar het consulaat van Ethiopië in Brussel gaan en het visum persoonlijk aanvragen. In Ethiopië is het tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het er 2 uur later.

Vaccinatie (inenting)
Het is aan te raden om één of meerdere vaccinaties te halen voordat je een bezoek brengt aan Ethiopië. Je kunt het beste op tijd controleren wat de adviezen voor deze vaccinaties zijn en zorgen dat je ruim van tevoren de benodigde vaccinaties haalt. Het is een goed idee om ook te controleren of je zorgverzekering bepaalde vaccinaties vergoedt. In Ethiopië komt de ziekte malaria voor.

Geld
De valuta van Ethiopië is de Ethiopische birr (ETB). Je kunt op een wisselkoerspagina kijken om de actuele stand van deze valuta te vinden. Houd er rekening mee dat er in het land geen geldautomaten aanwezig zijn. Je zult dus voldoende cash geld mee moeten nemen.

Andere wetenswaardigheden
In Ethiopië moet je aan de rechterkant van de weg rijden. In Ethiopië heb je soms een verloopstekker nodig. Die kun je in Nederland al aanschaffen, maar ze zijn ook op het vliegveld te koop. Het wordt afgeraden om in Ethiopië water uit de kraan te drinken, dit is ongezond en smaakt niet lekker. Koop bij voorkeur water in flessen. Lukt dit niet, kook dan het water zo’n 5 minuten. Je kunt het daarna veilig gebruiken als drinkwater

Flora
De plantengroei in Ethiopië is heel divers. In de gebieden die droger zijn kom je alleen planten tegen die weinig tot geen water nodig hebben. Op de plekken waar veel regen valt, zoals in de hoogvlaktes is het erg koel, maar hoe hoger je komt, hoe minder planten je vindt. Alleen bergplantjes kunnen daar overleven, zo hoog zijn de bergen in het land. Vegetatie die veel voorkomt in Ethiopië zijn:  den, jeneverbes, olijf, eucalyptus, aloë, vijg en tamarinde.

Fauna
Er komen ontzettend veel dieren voor in Ethiopië. Er zijn vele inheemse diersoorten zoals de gelada, de Simenvos, de waliasteenbok, de bergnyala, de Ethiopische nyala en de wilde Somalische ezel. Ook komen er veel prachtige vogelsoorten voor, maar ook dieren die wij alleen in dierentuinen kunnen bewonderen, zoals de leeuw, het nijlpaard, de spiesbok, de panter en de zebra.

Wetgeving
Er zijn een aantal wetten waar je misschien mee te maken kunt krijgen als je in Ethiopië verblijft. Alcohol kopen en drinken is vanaf 18 jaar. Het kopen van tabak is vanaf 18 jaar. Homoseksualiteit is niet toegestaan en er staat een gevangenisstraf op van meer dan tien jaar.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…