Zoek & boek

Rondreis Kenia

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Kenia

Als je op zoek bent naar avontuur tussen de wilde dieren, dan is een rondreis door Kenia een absolute aanrader. Een ding is zeker: tijdens je reis door Kenia zal je zeker wilde dieren gaan zien. Kenia is een prachtig land met ongerepte natuur en vriendelijke bevolking. De mensen in Kenia zullen je inspireren en de mooie natuur is een lust voor het oog. Beleef de adembenemende schoonheid van de Masai Mara, waar je oog in oog komt te staan met majestueuze leeuwen, elegante giraffen en sierlijke luipaarden. Verken de kleurrijke markten van Nairobi, proef de lokale keuken en geniet van de warme gastvrijheid van Kenia, een bestemming die je hart zal veroveren.

rondreis kenia - klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Kenia

rondreizen door kenia

De cultuur van Kenia

Voordat je aan je rondreis door Kenia begint, is het belangrijk om te weten dat het leven in Kenia erg primitief kan zijn. Als je hier op voorhand geen idee van hebt, kan dat behoorlijk confronterend zijn. Punctualiteit is totaal onbelangrijk voor de Kenianen. Men vindt het geen enkel probleem om een uur later te komen. De linkerhand is onrein, hier eet je niet mee en je geeft er niets mee aan. Een begroeting is een soort ritueel waarbij je de laagste in rang als eerste begroet. Ook het kussen van elkaar in het openbaar is not done. In Kenia komen veel bedelaars voor. Het advies is om in ieder geval kinderen niets te geven, hoe zielig het ook lijkt. Als kinderen regelmatig iets krijgen, worden ze voor ouders een inkomstenbron en gaan ze nooit meer naar school. Onderhandelen over de prijs van iets wat je wilt kopen is gebruikelijk.

Uitgelichte rondreizen door Kenia

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

Casablanca

Kenmerken Kenia

Klimaat Kenia

Kenia kent meerdere klimaten. Dat zijn het tropisch regenwoud klimaat het tropisch moessonklimaat het steppeklimaat en de woestijnklimaten. Verder kent het landschap een grote diversiteit en zijn er grote hoogteverschillen. Daarnaast is het beter om de regenseizoenen te vermijden.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Er worden meerdere talen gesproken in Kenia. Engels en het Swahili zijn de officiële talen van Kenia. Naast deze twee officiële talen worden er nog 59 andere talen gesproken. Al deze talen komen oorspronkelijk uit Afrika.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Kenia betaald men met de Keniaanse Shilling. Deze munt is ontstaan in 1966. Destijds werd de Oost-Afrikaanse shilling vervangen. Het is aan te raden om voldoende contanten mee te nemen aangezien creditcard bijna niet geaccepteerd worden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Marokko

De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Hier wonen 3.3 miljoen inwoners. Nairobi bevind zich op een hoogte van maar liefst 1661 meter boven de zeespiegel. Mede door deze hoogte is het klimaat aangenaam. Verder is Nairobi een van de snelst groeiende steden van Afrika.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Kenia

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Eten en drinken

Het eten in Kenia wordt niet gekenmerkt door culinaire hoogstandjes. Toch is het prima te eten. Op je rondreis door Kenia zal je veel gerechten met basis ingrediënten als vlees of kip, wortel, tomaat en uit kunnen eten. Hier eet je dan vaak rijst of cassave bij. In de grote steden is er meer variatie op het gebied van voedsel. Hier zijn ook duurdere restaurants te vinden. Koop je fruit op de markt, dan kun je het beste ongeschild fruit eten. Je weet zeker dat het fruit ‘veilig’ is. Frisdrank, koffie en thee wordt veel gedronken in Kenia. In de plaatsen waar veel toeristen komen, worden ook veel vruchtensappen verkocht. Bier is een graag gedronken drank. Kenya Cane, gemaakt van suikerriet, en Kenya Gold, koffielikeur, zijn typische lokale dranken.

Weer en klimaat

In Kenia zijn de seizoenen anders dan zoals wij die kennen. In april en mei is er sprake van het regenseizoen en valt er veel regen. In de periode van juni tot oktober wordt de neerslag beperkt tot zo nu en dan een bui. Het is dan ook koeler. Vanaf november tot half december regent het vooral in de nacht met overdag af en toe een korte bui. Vanaf half december tot en met maart is er sprake van een droge en hete periode. In de hooglanden kan de temperatuur flink dalen, neem dus altijd warme kleding mee. De beste tijd voor een rondreis door Kenia is van juni tot oktober en van eind december tot februari.

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Kenia

Drinkwater
Gedurende je rondreis door Kenia kun je geen water uit de kraan drinken. Neem ook geen ijsklontjes in je frisdrank. Je kunt beter flessen mineraalwater gebruiken.

Valuta
Tijdens je rondreis in Kenia betaal je met de Keniaanse shilling (KES of Ksh). Bij aankomst in Kenia kun je je euro’s of dollars omwisselen tegen Keniaanse shillingen. Op veel plaatsen kan er gepind worden. De stroom wil wel eens uitvallen in Kenia en dan doen de pinautomaten het niet. Houd hier rekening mee door altijd contanten op zak te hebben. Aan een credit card heb je niet veel, want deze wordt praktisch nergens geaccepteerd.

Tijdsverschil
In de wintertijd is het in Kenia 2 uren later dan in Nederland. In de zomertijd is dit tijdsverschil één uur.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Kenia heb je een paspoort nodig dat bij aankomst in Kenia nog minimaal zes maanden geldig is. Ook heb je voor een reis naar Kenia een visum nodig. Dit visum dient aangevraagd te worden bij de Keniaanse ambassade in Den Haag. Het visum is drie maanden geldig en moet ook binnen drie maanden na afgifte worden gebruikt.

Inentingen
Indien je in de zeven dagen voor aanvang van je rondreis door Kenia in een gele koorts land bent geweest, is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder is het advies om de vaccinatie tegen gele koorts ook te nemen als je niet in een gele koorts land bent geweest. Daarnaast is het aan te raden om te laten vaccineren tegen Hepatitis A en DTP. Als je mazelen hebt gehad of een vaccinatie hiertegen hebt gehad, is het advies ook om de BMR vaccinatie te nemen. Blijf je langer dan drie maanden in Kenia dan is het ook verstandig om je te laten vaccineren tegen rabiës, Hepatitis B en buiktyfus.

Criminaliteit
Het is belangrijk om tijdens je rondreis door Kenia ’s avonds wanneer het donker is niet onnodig alleen over straat te gaan. In sommige plaatsen zijn straatrovers actief. Ten opzichte van de Kenianen zijn wij erg rijk. Loop daarom ook niet met opvallende kostbaarheden op straat. Maak gebruik van een money belt om je kostbaarheden onder je kleding te dragen.

Vluchttijd
In ongeveer zeven uren vlieg je van Nederland naar Kenia.

Overnachten
Voor een overnachting tijdens je rondreis door Kenia heb je ruim de keus. Denk hierbij aan de goedkope hostels, maar ook kamperen of slapen in een nationaal park behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…