Zoek & boek

Rondreis Lesotho

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Lesotho

Wanneer je op rondreis gaat door Lesotho, reis je naar één van de drie landen in de wereld die in zijn geheel is omringd door het naastgelegen buurland. In dit geval is dat Zuid-Afrika. In Lesotho wonen maar 2,2 miljoen inwoners. Dit zijn er best weinig aangezien het land een oppervlakte heeft van ongeveer 30.000 km². Als je inwoner van Lesotho bent heb je dus ruimte in overvloed! Rondreizen naar Lesotho worden gekenmerkt door de prachtige natuur. Lesotho ligt in zijn geheel boven de 1000 meter en dat maakt dit land uniek. Wie van prachtige watervallen houdt en oogverblindend mooie natuur zit hier goed. Een echte aanrader is een tour over de Sani Pass. Hier zul je de mooiste uitzichten zien van Lesotho.

Rondreizen Lesotho
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Lesotho

Rondreis boeken Lesotho

Rondreizen in Lesotho

Lesotho, een klein koninkrijk vol adembenemende natuurpracht, voegt een onvergetelijk element toe aan elke Zuid-Afrikaanse rondreis. Het indrukwekkende Drakensberggebergte domineert het landschap met majestueuze pieken en uitgestrekte valleien, waar avonturiers worden uitgenodigd om te wandelen, bergbeklimmen en genieten van adembenemende uitzichten. Maar Lesotho biedt meer dan alleen spectaculaire landschappen; het omarmt ook een rijke cultuur en gastvrije bevolking. Een bezoek aan een lokaal dorp onthult de kleurrijke gewoonten, muziek en ambachten van de Basotho-mensen, terwijl de Maluti Mountains een speeltuin zijn voor avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken, paardrijden en het verkennen van verborgen watervallen. Met zijn Basotho-pony’s als een integraal onderdeel van de lokale geschiedenis, biedt Lesotho een unieke en onvergetelijke ervaring, ver weg van de drukte en dichter bij de ware essentie van Afrika.

Uitgelichte rondreizen door Lesotho

Rondreis ZUID-AFRIKA, ESWATINI & LESOTHO – 23 dagen; Barbecuen tussen de ‘Big Five’

Kenmerken Lesotho

Klimaat Lesotho

Hoewel Lesotho op het Zuidelijk halfrond ligt is de temperatuur door de hoge ligging gematigd warm. Juni en augustus zijn wintermaanden in Lesotho. In die maanden wordt het vrij koud tot -15 graden en kan er sneeuw vallen. In de zomer wordt het erg heet in Lesotho. Het land kent gemiddeld 300 zonnedagen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Lesotho zijn zowel Engels als Zuid-Sotho officiële talen. Veel inwoners spreken beide talen. Zuid-Sotho (of Sesotho) is de moedertaal van ruim 3.850.000 inwoners en is ook in Zuid-Afrika gekenmerkt als officiële taal. Er bestaan kleine verschillen met het Sesotho dat in Zuid-Afrika gesproken wordt. Vooral in de steden is Engels gangbaar.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De Lesothaanse Loti is vernoemd naar de Maloti een bergketen in Lesotho. Een loti is 100 Lisente waard. Er worden munten van 2 5 10 25 en 50 gebruikt en is is ook briefgeld in omloop van 10 20 50 en 100 Loti. In Lesotho kan ook met de Zuid-Afrikaanse Rand worden betaald.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Lesotho

De hoofdstad Maseru ligt aan de rivier de Caledon| die de grens vormt tussen Lesotho en Zuid-Afrika. Met 230.000 inwoners is Maseru de grootste stad van Lesotho. Lesotho ligt in een dal van rood zandsteen| de naam van de hoofdstad Maseru betekent dan ook ‘plaats van rood zandsteen’.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Lesotho

Bekijk alle artikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
lees verder

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Lesotho

Drinkwater
In Lesotho wordt aanbevolen om water uit flessen met een originele sluiting te drinken, omdat het kraanwater niet altijd veilig is voor consumptie.

Valuta
De valuta van Lesotho is de Lesothaanse loti (LSL). Het is raadzaam om vooraf contant geld te wisselen, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren en geldautomaten mogelijk niet altijd beschikbaar zijn.

Tijdsverschil
Lesotho hanteert dezelfde tijdzone als Zuid-Afrika. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil, maar tijdens de wintertijd is het 1 uur later in Lesotho.

Visum en reisdocumenten
Voor een verblijf van minder dan drie maanden in Lesotho is geen visum nodig voor de meeste nationaliteiten. Bij binnenkomst kan een geldig paspoort worden vereist.

Inentingen
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor reizen naar Lesotho, maar het wordt aanbevolen om voorafgaand aan de reis advies in te winnen over mogelijke vaccinaties tegen ziekten zoals gele koorts, DTP, Hepatitis A en cholera.

Criminaliteit
Hoewel Lesotho over het algemeen als veilig wordt beschouwd, moeten reizigers altijd waakzaam blijven voor diefstal en berovingen, vooral in stedelijke gebieden en afgelegen gebieden.

Vluchttijden
Vluchten vanuit Amsterdam naar Lesotho vereisen vaak een overstap en de totale reistijd kan variëren afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij en route.

Overnachten
Lesotho biedt diverse accommodatiemogelijkheden, variërend van eenvoudige guesthouses tot luxueuze lodges, vooral in en rond nationale parken en toeristische gebieden.

Cultuur
De Basotho-cultuur staat centraal in Lesotho, met traditionele kleding, dans en muziek die belangrijke aspecten van het dagelijks leven vormen. Bezoekers worden aangemoedigd om respect te tonen voor lokale gebruiken en tradities.

Eten en drinken
Lesothaanse gerechten zijn vaak eenvoudig en voedzaam, met maïsmeel pap (pap) als een veelvoorkomend basisvoedsel. Lokale drankjes omvatten bier en thee, terwijl alcoholische dranken beschikbaar zijn in bars en restaurants.

Weer en klimaat
Lesotho heeft een gematigd klimaat, met warme zomers en koude winters, waarin sneeuwval mogelijk is in de hoger gelegen gebieden. De lente en de herfst zijn over het algemeen aangename seizoenen voor het verkennen van het land.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…