Rondreis Lesotho

Rondreizen door Lesotho

Wanneer je op rondreis gaat door Lesotho, reis je naar één van de drie landen in de wereld die in zijn geheel is omringd door het naastgelegen buurland. In dit geval is dat Zuid-Afrika. In Lesotho wonen maar 2,2 miljoen inwoners. Dit zijn er best weinig aangezien het land een oppervlakte heeft van ongeveer 30.000 km². Als je inwoner van Lesotho bent heb je dus ruimte in overvloed!

Rondreizen naar Lesotho worden gekenmerkt door de prachtige natuur. Lesotho ligt in zijn geheel boven de 1000 meter en dat maakt dit land uniek. Wie van prachtige watervallen houdt en oogverblindend mooie natuur zit hier goed. Een echte aanrader is een tour over de Sani Pass. Hier zul je de mooiste uitzichten zien van Lesotho.

Lesotho leent zich uitstekend voor het maken van een individuele rondreis. Als je toch liever in een georganiseerd verband reist moet je natuurlijk een een groepsrondreis boeken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de mooiste plekjes te zien krijgt.

Kenmerken Lesotho

Klimaat Lesotho

Hoewel Lesotho op het Zuidelijk halfrond ligt is de temperatuur door de hoge ligging gematigd warm. Juni en augustus zijn wintermaanden in Lesotho. In die maanden wordt het vrij koud tot -15 graden en kan er sneeuw vallen. In de zomer wordt het erg heet in Lesotho. Het land kent gemiddeld 300 zonnedagen.

Gesproken Taal

In Lesotho zijn zowel Engels als Zuid-Sotho officiële talen. Veel inwoners spreken beide talen. Zuid-Sotho (of Sesotho) is de moedertaal van ruim 3.850.000 inwoners en is ook in Zuid-Afrika gekenmerkt als officiële taal. Er bestaan kleine verschillen met het Sesotho dat in Zuid-Afrika gesproken wordt. Vooral in de steden is Engels gangbaar.

Gebruikte valuta

De Lesothaanse Loti is vernoemd naar de Maloti een bergketen in Lesotho. Een loti is 100 Lisente waard. Er worden munten van 2 5 10 25 en 50 gebruikt en is is ook briefgeld in omloop van 10 20 50 en 100 Loti. In Lesotho kan ook met de Zuid-Afrikaanse Rand worden betaald.

Hoofdstad van Lesotho

De hoofdstad Maseru ligt aan de rivier de Caledon| die de grens vormt tussen Lesotho en Zuid-Afrika. Met 230.000 inwoners is Maseru de grootste stad van Lesotho. Lesotho ligt in een dal van rood zandsteen| de naam van de hoofdstad Maseru betekent dan ook ‘plaats van rood zandsteen’.


Algemene informatie over LesothoLesotho ervaringen & beoordelingen

De Lesotho ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Afrika.

Plaats beoordeling