Zoek & boek

Rondreis Madagaskar

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Madagaskar

Madagaskar is een eiland dat behoort tot het continent Afrika. Het is een van de grootste eilanden ter wereld en het is dan ook zeer de moeite waard om een rondreis door Madagaskar te maken. Het land heeft een fascinerende mix tussen Afrikaanse en Aziatische invloeden. Een rondreis door Madagaskar zal een blijvende indruk achterlaten.

rondreis madagascar - klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Madagascar

rondreis koningaap
Koning Aap Bekijk prijs
rondreis shoestring
Shoestring Bekijk prijs
rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
cultuur van Madagaskar

Cultuur van Madagaskar

In de grote steden van Madagaskar kom je veel Westerse invloeden tegen. De inwoners van de grote steden leven steeds meer naar de westerse maatstaven. Op het platteland is het leven nog traditioneler. Familie is belangrijk en respect voor ouderen staat voorop. Hele families inclusief opa en oma en (achter-)kleinkinderen wonen in een huis. Trouwen gebeurt over het algemeen binnen dezelfde bevolkingsgroep. De bewoners van Madagaskar zijn ontspannen en vriendelijk. Een begroeting gaat door elkaar te omhelzen en elkaar drie zoenen te geven.

Uitgelichte rondreizen door Madagascar

Rondreis MADAGASCAR – 24 dagen; Dansende sifaka’s

Rondreis MADAGASCAR – 17 dagen; Bijzonder Madagascar

Kenmerken Madagaskar

Klimaat Madagaskar

Madagaskar wordt gekarakteriseerd door een grote verscheidenheid aan natuur regenwoud en bergen. Dit wordt veroorzaakt door de verschillende klimaten die er heersen op dit eiland. Het noordoostelijke en het oostelijke deel van het eiland zijn tropisch. Het westelijke deel van Madagaskar heeft een warm steppeklimaat.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Er worden in Madagaskar twee talen gesproken namelijk het Malagassisch en het Frans. Engels wordt alleen in de toeristische gebieden gesproke zij het met een beperkte mate. Het Malagassisch wordt door de afzonderlijke bevolkingsgroepen op meerdere manieren gesproken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Madagaskar wordt er betaald met de Ariary. Deze is onderverdeeld in 5 iraimbilanja. Voorheen werd er gebruik gemaakt van de Malagasy francs. Deze wordt niet meer geaccepteerd. Betalen met de creditcard gaat lastig in Madagascar. Pinnen met de maestrokaart wordt wel steeds gemakkelijker.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Madagaskar

De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo. Dit is de grootste stad van het land met maar liefst 1.6 miljoen inwoners. De temperatuur is vrij aangenaam| ondanks het feit dat Antananarivo in de tropen ligt. De oorzaak hiervan is dat de stad op een hoogte van 1400 meter ligt.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Madagaskar

Bekijk alle blogartikelen

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Algemene informatie over Madagaskar

Eten en drinken
Rijst is de basis van de maaltijd in Madagaskar. Vlees of kip wordt hier aan toegevoegd. Een stoofschotel van zebuvlees, hen’omby, en kitoza, dunne reepjes gedroogd of gerookt vlees, zijn nationale gerechten in Madagaskar. Koba, een paté van rijst, bananen en pinda’s is iets wat je echt geproefd moet hebben op rondreis door Madagaskar. Frisdrank, bier en wijn zijn eenvoudig te verkrijgen in Madagaskar. Ranonapango of ranovola zijn populaire dranken, dit wordt gemaakt van water waarin rijst gekookt is.

Weer en klimaat
Madagaskar heeft een tropisch klimaat. In de winter wordt het ongeveer 20 tot 25 graden. In de zomer liggen de temperaturen rond de 25 a 30 graden. De beste tijd voor ene rondreis door Madagaskar is van mei tot en met september.

Drinkwater
Bij rondreizen door Madagaskar kun je geen water uit de kraan drinken. Wij kunnen hier behoorlijk ziek van worden. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Deze zijn volop verkrijgbaar. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken.

Valuta
Voor rondreizen in Madagaskar, moet je je Euro’s omwisselen voor Ariary Malagasy. Bij banken, in hotels en op het vliegveld kunnen dollars en euro’s omgewisseld worden. Pinnen is lastig in Madagaskar. In de grote steden zijn wel pinautomaten, maar deze werken vaak niet. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld bij je hebt.

Tijdsverschil
Bij een rondreis door Madagaskar heb je te maken met een uur tijdsverschil in de zomer en twee uren in de winter. Het is in Madagaskar later dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Madagaskar heb je een paspoort nodig wat bij aankomst in Madagaskar nog minimaal zes maanden geldig is. Een visum is verplicht en krijg je gratis op het vliegveld in Madagaskar.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aankomst in Madagaskar in een gele koorts land geweest, dan ben je verplicht je tegen gele koorts te laten vaccineren voordat je aan je rondreis door Madagaskar begint. Verder wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Een rondreis door Madagaskar is relatief veilig. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollers komt alleen in de grote steden voor. Loop daarom niet te koop met je waardevolle spullen en maak gebruik van een geldgordel. Sommige gebieden zijn minder veilig. ’s Avonds kun je beter niet alleen over straat gaan. Vraag bij je hotel altijd na of er bepaalde buruten zijn waar je beter niet kunt komen Houd dan ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten voor een actueel reisadvies.

Vluchttijd
In ongeveer 10 uren en 30 minuten vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van de Madagaskar, Antananarivo.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Madagaskar te overnachten is in een hotel.

Meer landen in Afrika

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…