Rondreis Malawi

Rondreizen door Malawi

Een rondreis Malawi staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Geniet van de prachtige natuur en aardige bevolking. Malawi is een van de armste landen ter wereld, maar is desondanks wel een veilig land. Het Liwonde National Park is een prachtige bezienswaardigheid die niet mag ontbreken tijdens jouw reis. Ook is er een adembenemend mooie onderwaterwereld.

Rondreizen door Malawi zijn weggelegd voor degenen die van avontuur en afwisseling houden. Avontuur kan je vinden door een duik te nemen in het Malawimeer. Dit is een gigantisch meer dat maar liefst 20% van het hele land beslaat. Ook is er veel wildlife te spotten. Malawi staat garant voor een unieke Afrika ervaring!

Wanneer je een groepsrondreis of individuele rondreis maakt weet je zeker dat het je aan niks zal ontbreken. De hoogtepunten zijn al voor je uitgezocht en je hoeft verder dus geen tijd te besteden om uit te zoeken waar je moet zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en Malawi heeft voor elk wat wils!

Kenmerken Malawi

Klimaat Malawi

Het regenseizoen van Malawi loopt van november tot en met april. In deze periode komen flinke tropische buien voor en is er weinig zon bij temperaturen rond de 25 graden. Hoewel de temperaturen gedurende het jaar vrijwel gelijk blijven kan de temperatuur in het Noorden de wintermaanden dalen tot het vriespunt.

Gesproken Taal

De Malawische bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen die allemaal hun eigen taal spreken. Het Chichewa is een officiële taal die gesproken wordt door 57% van de bevolking. Ook Chinyaja Chiyao en Chitumbuka worden gesproken door kleinere aantallen inwoners. Engels is een van de officiële talen in Malawi.

Gebruikte valuta

Malawi is een van de armste landen ter wereld 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De Kwacha is de munteenheid van Malawi. Een Kwacha is honderd Tambala waard en de munt kent eenheden van 1 2 5 10 20 en 50 Tambala en 1 2 5 en 10 Kwacha. Er is ook papiergeld.

Hoofdstad van Malawi

Lilongwe is de snelgroeiende hoofdstad van Malawi. De stad ligt op een hoogvlakte midden in het land en is genoemd naar de Lilongwerivier die vlakbij stroomt. Door de gunstige ligging bij de rivier en aan de belangrijkste Noord-Zuid route van het land werd Lilongwe in 1975 de hoofdstad van Malawi.  


Algemene informatie over MalawiMalawi ervaringen & beoordelingen

De Malawi ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Afrika.

Plaats beoordeling