Zoek & boek

Rondreis Malawi

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Malawi

Een rondreis Malawi staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Geniet van de prachtige natuur en aardige bevolking. Malawi is een van de armste landen ter wereld, maar is desondanks wel een veilig land. Het Liwonde National Park is een prachtige bezienswaardigheid die niet mag ontbreken tijdens jouw reis. Ook is er een adembenemend mooie onderwaterwereld.

Rondreizen door Malawi zijn weggelegd voor degenen die van avontuur en afwisseling houden. Avontuur kan je vinden door een duik te nemen in het Malawimeer. Dit is een gigantisch meer dat maar liefst 20% van het hele land beslaat. Ook is er veel wildlife te spotten. Malawi staat garant voor een unieke Afrika ervaring!

rondreizen malawi
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Malawi

rondreis door prachtig malawi

Sprookjesachtig: een rondreis door Malawi

Ga op een betoverende reis door Malawi, waar levendige landschappen en warme gastvrijheid op je wachten. Ontdek het kristalheldere water van het Malawimeer, bruisend van kleurrijke vissen, en verken de zanderige oevers. Laat je onderdompelen in de rijke cultuur, van levendige markten tot traditionele dansen. Malawi’s gevarieerde wildlife en nationale parken bieden opwindende ontmoetingen met olifanten, luipaarden en zeldzame vogelsoorten. Ga op in lokale gemeenschappen, proef authentieke gerechten en geniet van de schoonheid van de Malawiaanse zonsondergang. Of je nu op een groeps- of individuele rondreis bent, Malawi belooft een onvergetelijk avontuur voor elke reiziger.

Uitgelichte rondreizen door Malawi

De Wildernis van Zambia & Malawi (18 dagen)

Lusaka

Kenmerken Malawi

Klimaat Malawi

Het regenseizoen van Malawi loopt van november tot en met april. In deze periode komen flinke tropische buien voor en is er weinig zon bij temperaturen rond de 25 graden. Hoewel de temperaturen gedurende het jaar vrijwel gelijk blijven kan de temperatuur in het Noorden de wintermaanden dalen tot het vriespunt.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De Malawische bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen die allemaal hun eigen taal spreken. Het Chichewa is een officiële taal die gesproken wordt door 57% van de bevolking. Ook Chinyaja Chiyao en Chitumbuka worden gesproken door kleinere aantallen inwoners. Engels is een van de officiële talen in Malawi.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Malawi is een van de armste landen ter wereld 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De Kwacha is de munteenheid van Malawi. Een Kwacha is honderd Tambala waard en de munt kent eenheden van 1 2 5 10 20 en 50 Tambala en 1 2 5 en 10 Kwacha. Er is ook papiergeld.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Malawi

Lilongwe is de snelgroeiende hoofdstad van Malawi. De stad ligt op een hoogvlakte midden in het land en is genoemd naar de Lilongwerivier die vlakbij stroomt. Door de gunstige ligging bij de rivier en aan de belangrijkste Noord-Zuid route van het land werd Lilongwe in 1975 de hoofdstad van Malawi.  

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Malawi

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als...
lees verder

Meer landen in Afrika

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…