Zoek & boek

Rondreis Koningssteden Marokko

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op rondreis langs de koningssteden van Marokko

Een rondreis langs de koningssteden van Marokko is als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Marrakech, Meknes, Fes en Rabat werden ooit door een sultan tot hoofdstad uitgeroepen en zijn sindsdien altijd als koningssteden gezien. Wat ze met elkaar gemeen hebben, zijn hun ommuurde binnensteden en de rijke architecturale invloeden van verschillende volken. Iedere stad heeft zijn eigen charme en geschiedenis. Door de koningssteden van Marokko tijdens een rondreis te bezoeken, leer je zo ook ontzettend veel van de geschiedenis van het land.

Op rondreis langs de koningssteden van Marokko
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis langs de Koningssteden van Marokko

Marokko rondreis koningssteden

Een individuele reis of een groepsreis?

Een rondreis naar de koningssteden van Marokko kan je zowel op eigen gelegenheid plannen als via een reisorganisatie boeken. In dat laatste geval kan het om een individuele rondreis, ook wel fly drive genoemd, gaan, maar ook een groepsreis naar Marokko en zijn koningssteden wordt vaak geboekt. Dat laatste biedt het grote voordeel van een deskundige, Nederlandssprekende gids en een reis die tot in de puntjes is geregeld. Jij hoeft je helemaal nergens zorgen om te maken.

Uitgelichte rondreizen door Marokko

8 daagse fly drive Koningssteden van Marokko

Afourer

8-daagse rondreis Koningssteden van Marokko

Afourer

De Koningssteden van Marokko

Groepsreis Marokko Kort; Langs de koningssteden

Rondreis MAROKKO – 15 dagen; Koningssteden van Marokko

Waar kan je een rondreis naar Marokko en zijn koningssteden boeken?

Individuele reizen en groepsreizen naar deze bijzondere Marokkaanse steden kan je bij verschillende reisorganisaties boeken. Te denken valt bijvoorbeeld aan De Jong Intra, TUI en Djoser. De duur van deze reisprogramma’s is gewoonlijk tussen de 7 en 12 dagen. Gaat het om een rondreis naar de koningssteden van Marokko en natuurgebieden zoals het Atlasgebergte? Dan kan een reis ook makkelijk 15 dagen of langer duren.

Marokko koningssteden rondreis
8-daagse rondreis Koningssteden van Marokko

Een reisprogramma van 8 dagen

Bij TUI kan je een 8-daagse rondreis naar de koningssteden van Marokko boeken. Je vliegt met een rechtstreekse vlucht naar Marrakech en begint zo direct in de stad die bekendstaat om zijn kleurrijke, levendige markten. Na de souks van Marrakech reis je door naar Casablanca, Rabat, Volubilis, Fes, Meknes, Beni Mellat en Afourer. Je vlucht terug naar Nederland vertrekt weer vanuit Marrakech. Bij Riksja Travel kan je ook een 8-daagse reis boeken. In dit programma zijn alleen de steden zelf opgenomen, waardoor het reistempo een stuk lager ligt.

Koningssteden, een filmstad én de Sahara

Wil je langer van dit prachtige Noord-Afrikaanse land genieten? Via de ANWB kan je naar Marokko om de koningssteden in een rondreis van 14 dagen te bezichtigen. De intensiteit van deze reis is net als die van Riksja Travel beperkt te noemen. Heerlijk ontspannen op ontdekkingstocht dus! Behalve de koningssteden van Marokko zie je tijdens deze rondreis ook de lemen stad Aït Ben Haddou, waar al tal van films werden opgenomen, en de imposante Saharawoestijn.

Marokko koningssteden rondreizen

Soorten rondreizen door Marokko

De beste reistijd rondreis Marokko koningssteden

De beste reistijd

De beste periode om Marokko en zijn koningssteden middels een rondreis te bezoeken, is de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november). De temperaturen zijn dan het aangenaamst. Marokko is een veilig land met een uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking. Ook autorijden is, wanneer je een fly drive zou willen boeken, heel goed te doen. Wel kan je rijden in het donker het beste vermijden. Ook voor vrouwelijke reizigers is Marokko een geschikte vakantiebestemming. Bescheiden kleding is wel aan te raden. Door respect te tonen voor de lokale cultuur gaat er een wereld voor je open.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…