Zoek & boek

Rondreis Mauritius

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Mauritius

In de Indische Oceaan, ten oosten van het Afrikaanse continent, bevindt zich het prachtige eiland Mauritius. Dit eiland staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalhelder water en exotische flora en fauna. Mauritius is een ware toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en zon. Met een rijke geschiedenis en een smeltkroes van culturen biedt Mauritius een unieke ervaring voor elke bezoeker. Een rondreis door Mauritius is dan ook perfect voor de echte levensgenieters die willen genieten van zowel de natuurlijke schoonheid als de lokale cultuur. Ontdek de verborgen schatten van het eiland, van de weelderige groene bergen tot de kleurrijke straten van Port Louis, de hoofdstad. Geniet van de lokale keuken, ga snorkelen in de heldere lagunes of ontspan gewoon op een van de vele ongerepte stranden. Een rondreis Mauritius is een onvergetelijke ervaring die een mix biedt van avontuur, ontspanning en culturele verrijking.

Rondreizen Mauritius
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Mauritius

rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
Tenzing Travel
Tenzing Travel Bekijk prijs

Uitgelichte rondreizen door Mauritius

15 dg Transatlantische cruise via Sao Miguel

Brest

15 dg Transatlantische cruise via Sao Miguel

Brest

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar Rotterdam

Brest

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar Rotterdam

Brest

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar IJmuiden

Cherbourg

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar IJmuiden

Cherbourg

15 dg cruise van Amsterdam naar Rome

Amsterdam

15 dg cruise Steden aan de Baltische Zee

Amsterdam

15 dg cruise Spitsbergen en Noordkaap

Hamburg

15 dg cruise Oostzee met Stockholm

Amsterdam

Kenmerken Mauritius

Klimaat Mauritius

Mauritius ligt midden in de Indische Oceaan en kent dus een gematigd tropisch tot subtropisch zeeklimaat waardoor de temperatuur van juni tot oktober tussen de 17 en 25 graden ligt. Van november tot april liggen de temperaturen iets hoger

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Hoewel Engels de officiële taal op Mauritius is spreekt het merendeel van de bevolking een afgeleide van het Frans

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Op Mauritius wordt betaald met de Mauritiaanse Roepie een afgeleide van de Indiase Roepie. Een Roepie is honderd cent waard. Er zijn munten van 05 roepie 1 5 10 en 20 en er is briefgeld. Mauritius heeft opeenvolgend Nederlands geld de Franse Koloniale Pond Spaanse Dollars en de Britse Pond gevoerd.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Mauritius

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. Port Louis is een vrijhaven aan de Indische Oceaan| dit betekent dat de haven van de stad buiten de controle van de autoriteiten valt. De stad werd in 1735 gesticht door de Fransen en vernoemd naar of Lodewijk XV of de Bretonse stad Port-Louis.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Mauritius

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Algemene informatie over Mauritius

Cultuur
Ook voor een rondreis door Mauritius geldt dat je rekening dient te houden met de gewoonten en gebruiken in een land. Lees je in over de cultuur voordat je aan je reis begint. Hierdoor voorkom je (onbedoelde) misverstanden en scheve gezichten. De inwoners van Mauritius hechten veel waarde aan het gezinsleven. De band is zo namelijk zo hecht dat het heel gebruikelijk is dat een hele familie in hetzelfde bedrijf werkt. Er wordt vaak samen gegeten en jongeren blijven vaak bij hun ouders wonen tot ze gaan trouwen. Geloof in het bovennatuurlijke is niet iets wat in Mauritius duidelijk gepredikt word en daarnaast gelooft bijna iedereen dat er meer is tussen hemel en aarde.

Eten en drinken
De fruitliefhebber kan zijn hart ophalen op Mauritius. Het assortiment vers fruit is zeer uitgebreid: papaja, goyaves, watermeloenen, ananas en lychees is een greep uit de lekkernijen die je hier kunt vinden. De groenten die gegeten worden, zijn vaak pittig gekruid en daarnaast worden hier gekonfijte zuidvruchten met kruiden, azijn en rijst bij gegeten. Koffie wordt met vanille-aroma gedronken. Ook rum is een veel gedronken drank op Mauritius.

Weer en klimaat
Het klimaat op Mauritius is tropisch. In de winter wordt het 20 tot 30 graden en in de zomer liggen de temperaturen rond de 25 a 30 graden. De maanden juni, juli en augustus zijn de beste maanden voor een rondreis door Mauritius. Het regen- en stormseizoen is dan voorbij. Wil je gaan duiken op Mauritius dan zijn de maanden december tot en met maart het meest geschikt.

Drinkwater
Bij een rondreis door Mauritius kun je beter geen water uit de kraan drinken. Het water uit de kraan maakt ons niet ziek, maar door het vele chloor wat er aan toegevoegd is smaakt het niet erg lekker. Let ook op ijsblokjes in de frisdranken. Koop het mineraalwater in verzegelde flessen.

Valuta
Voor rondreizen op Mauritius wissel je de euro om voor de Mauritian Rupee. Pinnen op Mauritius is geen enkel probleem. Ook betalen met credit card is mogelijk, maar let wel op. Helaas komt creditcard fraude nog vaak voor.

Tijdsverschil
Bij een rondreis door Mauritius heb je te maken met een tijdsverschil. Tijdens onze zomertijd is het in Mauritius 2 uren later en tijdens onze wintertijd is het in Mauritius 3 uren later.

Visum en reisdocumenten
Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan twee maanden gaat rondreizen door Mauritius. Je paspoort dient bij vertrek uit Mauritius nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Inentingen
Voor het maken van een rondreis door Mauritius zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Het advies is om je tegen DTP en Hepatitis A in te enten. Mocht je langer dan drie maanden op Mauritius gaan rondreizen dan geldt dit advies ook voor TBC, buiktyfus en Hepatitis B.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Mauritius te maken. Net als in elk land, komt op Mauritius kleinere criminaliteit voor. Let dan ook op je waardevolle spullen en gebruik bij voorkeur een geldgordel onder je kleding om je waardevolle spullen te verbergen. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat altijd de actuele veiligheidsinformatie van het land van bestemming.

Vluchttijd
In ongeveer 11 uren vlieg je van Amsterdam naar Port Louis, de hoofdstad van Mauritius.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis op Mauritius te overnachten is in een hotel of resort.

Meer landen in Afrika

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…