Rondreis Mozambique

Rondreizen door Mozambique

Wanneer je besluit om een rondreis door Mozambique te maken zal je merken dat je terecht bent gekomen in een land met prachtige natuur en een oogverblindend mooie onderwaterwereld. Na het duiken kan je de wildernis intrekken om de Big Five te spotten. Mozambique leent zich ook uitstekend voor een strandvakantie. Er is voor iedereen wel wat wils!

Rondreizen in Mozambique zijn de laatste jaren erg in opkomst. Na jaren van onrust is de vrede teruggekeerd en steeds meer toeristen weten de weg naar dit prachtige land te vinden. Ongerepte natuur, prachtige stranden en indrukwekkende safari's zijn enkele steekwoorden die Mozambique karakteriseren.

Wanneer je de keuze laat vallen op een individuele rondreis of een groepsrondreis weet je zeker dat je niks mist van dit prachtige land. Hoogstwaarschijnlijk zal de hoofdstad Maputo bezocht worden. Deze stad is in het verleden door de Portugezen gesticht en daarom zijn er nog veel invloeden terug te vinden uit deze periode. 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Mozambique

Klimaat Mozambique

Mozambique heeft een (sub)tropisch klimaat met regenseizoen. Van oktober tot maart valt de meeste regen de beste periode om Mozambique te bezoeken is van mei tot oktober. De geografie bepaalt grotendeels de temperaturen zoals het savanneklimaat op de vlaktes en een gematigd klimaat in het bergland. Naar het Zuiden toe worden de seizoenen meer voelbaar.

Gesproken Taal

In Mozambique wordt nog steeds Portugees gesproken ondanks de gewelddadige dekolonisatie in de tweede helft van de 20ste eeuw. Lourenco Marques de oude naam van de hoofdstad Maputo herinnert aan de Portugese ontdekkingsreiziger. Door het wijdverspreide toerisme spreken steeds meer Mozambikanen in de steden prima Engels.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Mozambique is de Mozambikaanse Metical. Een Metical is 100 Centavos. Sinds 2006 kent Mozambique de nieuwe Metical de MZM. Door drie nullen van de munt af te halen werden duizend Meticais een Metical. Munten beginnen bij 1 Metical en er is ook briefgeld.

Hoofdstad van Mozambique

In de Mozambikaanse hoofdstad Maputo wonen ongeveer 1 miljoen inwoners. De ooit belangrijke havenstad heeft het zwaar te verduren gehad tijden de burgeroorlog. Tegenwoordig wordt er flink aan de wederopbouw van de stad gewerkt waardoor ook de haven weer opgebouwd wordt. Enkele historische gebouwen stammen nog uit de tijd dat Mozambique bij Portugal hoorde.


Algemene informatie over MozambiqueMozambique ervaringen & beoordelingen

De Mozambique ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Afrika.

Plaats beoordeling