Zoek & boek

Rondreis Namibië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Namibië

Op zoek naar een geschikt Afrikaans land om naar op reis te gaan? Een rondreis door Namibië is een schot in de roos. Dit land heeft indrukwekkende natuur en bijzondere natuurverschijnselen. De landschappen zijn eindeloos en omdat Namibië het dichtstbevolkte land van de wereld is, kun je soms enorm genieten van de stilte en de weidsheid om je heen. Rondreizen door Namibië is iets wat je altijd bij zal blijven. Beleef de surrealistische schoonheid van de duinen van Sossusvlei, waar de zon kleurrijke schaduwen werpt op het zanderige landschap. Ontdek de intrigerende cultuur van de Himba-stam en aanschouw de wilde dieren in het Etosha National Park. Namibië, een bestemming die je betovert met haar ongerepte wildernis en unieke ervaringen.

rondreizen door namibie
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Namibië

rondreis namibie - klein

Cultuur in Namibië

Het wordt op prijs gesteld als je je tijdens een rondreis door Namibië verzorgd kleedt. De bevolking van dit land doet ook hier haar best voor en waardeert het als jij als rijke westerling dat ook doet. Maar liefst de helft van de mensen in Namibië leeft onder de armoedegrens. Bedelen komt hier dan ook veel voor. Geef liever geen geld, ook al zijn de gevallen soms erg schrijnend. De problemen van de mensen worden niet opgelost door het geld wat je geeft. Veel mensen zijn verslaafd aan alcohol en/of drugs en van het geld wat je geeft, gaan de mensen alleen maar hun verslaving voeden. Er is verder niet een enkele omschrijving van de cultuur in Namibië. Dit komt doordat er verschillende stammen in het land leven, elk met haar eigen cultuur, gebruiken en gewoonten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Himba stam uit het noorden van het land. Deze stam wordt gekenmerkt door de okerkleur die hun huid heeft door een mengsel van oker, geitenvet en kruiden. De voertaal is Engels in Namibië, maar Afrikaans is de meest gesproken taal.

Uitgelichte rondreizen door Namibië

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

Casablanca

Kenmerken Namibië

Klimaat Namibië

Namibië heeft maar liefst drie verschillende klimaten. Deze zijn een koud woestijnklimaat een warm woestijnklimaat en een warm steppeklimaat. Het grootste deel van Namibië bestaat uit woestijngebieden waar een grote droogte heerst met slechts 10 tot 20 millimeter neerslag per jaar.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Namibië is het Engels. Daarnaast heeft een klein deel van de bevolking Engels als moedertaal. De meest gesproken taal in Namibië is het Oshiwambo. Andere talen die gesproken worden zijn het Afrikaans het Lozi en het Portugees.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Namibië is de Namibische dollar. Deze bestaat uit honderd centen. Het is ook mogelijk om de Zuid-Afrikaanse Rand als betaalmiddel te gebruiken. In steden zijn er ATM machines aanwezig waarmee je kunt pinnen met een Maestro bankpas. Houdt wel in de gaten dat er niemand meekijkt.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Namibië

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Dit is ook de grootste stad van het land| met maar liefst 320.000 inwoners. De stad ligt op een hoogte van 1650 meter en ligt centraal in het land. Sinds 1990 is Namibië onafhankelijk en sindsdien worden er winkelcentra en overheidsgebouwen gemaakt in Windhoek.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Namibië

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Dit zijn de 5 mooiste luxe vakanties die je ooit gemaakt moet hebben

Zuidelijk Afrika heeft toeristen héél wat te bieden. Heb je eenmaal kennis gemaakt met de overweldigend...
lees verder

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Namibie

Eten en drinken
Wil je tijdens je rondreis door Namibië echt traditioneel eten, dan kom je uit bij rijke en diverse ingrediënten uit. Denk hierbij aan vis, rijst, lam, soep en melkproducten. Verder eet de bevolking in Namibië graag fruit, woestijnplanten en hagedissen. De Engelse en Duitse keuken is bijna net zo sterk vertegenwoordigd in Namibië als de traditionele keuken. Je zult hier dus ook veel Duitse en Engelse gerechten gaan tegenkomen. Koffie, thee, vruchtensappen en mineraalwater zijn de meest gedronken dranken. De alcoholische dranken die veel gedronken worden in Namibië zijn bier en watermeloen wijn.

Weer en klimaat
In Namibië is er sprake van een woestijnklimaat. De seizoenen zijn omgedraaid ten opzichte van de Nederlandse seizoenen. Als het in Namibië winter is, is het in Nederland zomer. In de winter in Namibië liggen de temperaturen zo rond de 20 a 25 graden. In de zomer in Namibië is het 25 tot 35 graden. In het uiterste noordoosten valt de meeste regen en deze regen valt vooral in de maanden november en januari tot en met maart. De beste tijd voor een rondreis door Namibië is vooral in het voor- en najaar, al kun je eigenlijk het hele jaar door goed dit land bezoeken.

Drinkwater
In niet alle gebieden in Namibië is het kraanwater drinkbaar. Wil je het zekere voor het onzekere nemen en voorkomen dat je tijdens je rondreis door Namibië ziek wordt, dan kun je beter altijd mineraalwater uit flessen drinken. Neem ook geen ijsklontjes in je frisdrank.

Valuta
Tijdens een rondreis door Namibië betaal je met de Namibische dollar (NAD). Een Namibische dollar bestaat uit 100 cents. In de grotere steden kan gepind worden. Wel dien je rekening te houden met het feit dat er pinpasfraude voorkomt in Namibië. Scherm je pincode tijdens het intoetsen af en neem altijd een bonnetje mee.

Tijdsverschil
Tijdens de winter in Nederland is het Namibië één uur later.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Namibië heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit Namibië nog minimaal zes maanden geldig is. Bij een verblijf korter dan drie maanden is een visum niet nodig.

Inentingen
Indien je in de zeven dagen voor aankomst in Namibië in een gele koorts land bent geweest, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder wordt geadviseerd om je, voor een rondreis in Namibië, te laten vaccineren tegen Hepatitis A en DTP. Mocht je geen mazelen hebben gehad of hier niet tegen gevaccineerd zijn, dan is een vaccinatie tegen BMR het advies. Blijf je langer dan drie maanden in Namibië dan is het ook verstandig je te laten vaccineren tegen Hepatitis B, rabiës en buiktyfus. Voor het grensgebied met Angola valt een vaccinatie tegen meningitis ook aan te bevelen. Omdat er malaria voorkomt in Namibië is het ook verstandig malaria tabletten mee te nemen.

Criminaliteit
Voor je rondreis in Namibië is het belangrijk om te weten dat je in de grote steden bij het invallen van de duisternis beter niet de straat op kunt gaan. Straatroof komt namelijk nog al eens voor. Ook overdag moet je niet te opzichtig met kostbaarheden rondlopen. Draag een money belt onder je kleren en laat geen waardevolle dingen achter in je hotelkamer. Vergeet niet dat wij in vergelijking tot de bevolking in Namibië erg rijk zijn. Een fotocamera is voor hen al zeer waardevol.

Vluchttijd
In ongeveer 10 uren vlieg je van Nederland naar Namibië.

Overnachten
Voor een rondreis in Namibië kun je gebruik maken van diverse accommodaties om te overnachten. In het noorden van Namibië zijn niet zo heel veel accommodaties waardoor je al snel op kamperen bent aangewezen. Gastboerderijen of safari lodges zijn ook mogelijkheden, al zijn deze wat duurder. In het zuiden is er wat meer keuze, denk aan hostels en hotels.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…