Zoek & boek

Rondreis Oeganda

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Oeganda

Een rondreis Oeganda is een fantastische ervaring die je nog lang zal bijblijven. Oeganda is erg groen en heeft vele prachtige natuurgebieden. Wanneer je mensapen wilt spotten zit je hier op de juiste plek. In Oeganda wonen twee soorten mensapen, namelijk de berggorilla’s en de chimpansees. Wellicht heb je deze dieren al wel vaker gezien in dierenparken, maar het is natuurlijk een veel sensationelere ervaring om ze in het echt te ontdekken!

Rondreizen door Oeganda zijn vooral gericht op de indrukwekkende wildreserves en nationale parken die het land te bieden heeft. Zo zijn er vele dieren te bewonderen als olifanten, apen, krokodillen, etc. De steden zijn vaak niet heel bewonderenswaardig, al is een bezoekje aan de hoofdstad Kampala toch de moeite waard. Het uitgaansleven is hier bruisend en verder kan je hier winkelen en heerlijk eten. 

rondreis oeganda - klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Oeganda

oegande rondreizen

Sprookjesachtig: een rondreis door Oeganda

eganda is een ideaal land voor het maken van een groepsrondreis of een individuele rondreis. Misschien breng je wel een bezoekje aan één van de prachtige vulkanen. Of ga je toch liever op safari om het dierenrijk te ontdekken? Oeganda heeft voor elk wat wils en is daarom een unieke reisbestemming. Ontdek de magie van Oeganda, een land doordrenkt met diversiteit en schoonheid. Verken de imposante vulkanen, waar majestueuze uitzichten je betoveren. Op safari ontmoet je een overvloed aan wilde dieren, waaronder trotse leeuwen en elegante giraffen. De vriendelijke bevolking en levendige cultuur maken je reis compleet. Oeganda is werkelijk een betoverende bestemming voor zowel groeps- als individuele rondreizen.

Uitgelichte rondreizen door Oeganda

Op avontuur door Oeganda (15 dagen)

Entebbe

Rondreis OEGANDA – 16 dagen; Parel van Afrika

Kenmerken Oeganda

Klimaat Oeganda

Door de ligging op de evenaar heeft Oeganda een variatie aan tropische klimaten. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 25 en de 32 graden Celsius. De hoeveelheid neerslag verschilt per regio

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Naast vele lokale dialecten is Engels de hoofdtaal in Oeganda. Omdat veel inwoners elkaars dialect niet kennen spreken veel Oegandezen zelf ook Engels met elkaar. Je kunt hier dus goed terecht met Engels. Ongeveer 3 miljoen mensen spreken Luganda voornamelijk de inwoners van het Bugunda Koninkrijk in Centraal en Zuid-Oeganda.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De munteenheid van Oeganda is de Oegandese Shilling. Een Shilling is 100 cent maar de cent wordt niet meer gebruikt. De Oegandezen gebruiken 50 100 200 en 500 shilling. Er is ook papiergeld beschikbaar van 1000 2000 5000 10.000 20.000 en 50.000 shilling. Sinds 2007 kun je in Oeganda ook pinnen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Oeganda

Hoofdstad Kampala ligt vlak bij het Victoriameer. De stad is met 1|2 miljoen inwoners naast de grootste stad ook zowel het economische als het bestuurlijke centrum van Oeganda. Kampala ligt bijna 1200 meter boven zeeniveau en het gebied waar nu de stad ligt was het favoriete jachtgebied van Koning Mutesa I.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Oeganda

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als...
lees verder

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Meer landen in Afrika

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…