Rondreis Réunion

Rondreizen door Réunion

Rondreizen door La Réunion is iets wat waarschijnlijk niet snel in je zal opkomen, maar een rondreis naar dit eiland is de moeite meer dan waard. Dit Afrikaanse eiland ligt 220 kilometer ten zuidwesten van Mauritius. Verder ligt La Réunion 800 kilometer ten oosten van Madagaskar. Vandaag de dag is La Réunion een welvarend eiland, omdat het toerisme hier booming business is. Verder is La Réunion een onderdeel van de Franse Republiek en daarom heeft iedereen op dit eiland een Frans paspoort. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen op La Réunion, want het is een walhalla voor diegenen die van natuur houden. Het is een prachtig land met veel ongerepte natuurgebieden en twee mooie vulkanen. Eén daarvan is nog steeds actief!

Een rondreis La Réunion staat vooral in het teken van de prachtige natuur die het eiland heeft. De hoofdstad Saint-Denis is overigens een aanrader als je van steden houdt met koloniale invloeden. La Réunion leent zich verder uitstekend voor het maken van een individuele rondreis of groepsrondreis. Daarnaast is La Réunion ook een perfecte locatie voor het maken van een fly-drive of een wandelrondreis!

Cultuur
Er is een grote verscheidenheid aan verschillende bevolkingsgroepen. De grootste bevolkingsgroep van La Réunion zijn de Creolen. Andere bevolkingsgroepen die op dit eiland wonen zijn de Tamils, Afrikanen, Madagassiërs, moslims, Chinezen en de kleurlingen. Ondanks het feit dat er zoveel verschillende culturen zijn is de sfeer op het eiland gemoedelijk. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam.

Eten en Drinken
In La Réunion houdt men van pittig eten. Vele verschillende culturen hebben invloed gehad op de huidige keuken van La Réunion. Madagaskar, Frankrijk en Indië hebben de grootste aandeel gehad op de kooktradities van La Réunion.

Weer en Klimaat
Omdat La Réunion een tropisch eiland is zijn de temperaturen vaak aangenaam te noemen. Er is wel duidelijk sprake van een droge en een natte periode. Tijdens de droge periode valt er slechts 60 millimeter regen op maandbasis. Tijdens de natte periode (moesson) kan er wel 1400 millimeter vallen. Het is verder aan te raden om je goed te beschermen tegen de zon, want de UV-kracht is er zeer hoog. Ook zijn er veel zonneuren. Smeer je dus goed in!

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Réunion

Klimaat Réunion

Het klimaat in Réunion is tropisch maar door de hoogte is het er slechts gemiddeld warm. Van mei tot november is het fris en droog en van november tot april heet en nat. Het Oosten van het eiland is natter dan het Westen. Réunion is recordhouder meeste regenval in periodes van 12 72 en 96 uur.

Gesproken Taal

Hoewel Frans de enige officiële taal op Réunion is spreken de inwoners vooral Réunions Creools. Deze taal is een afgeleide van het Frans. Door de diversiteit van de bevolking worden er verder verschillende immigrantentalen gesproken. Er is een grote Chinese en Indiase gemeenschap in Réunion. Er wordt weinig Engels gesproken.

Gebruikte valuta

Voor je reis naar Réunion hoef je geen geld te wisselen als je uit de Europese Unie komt. Omdat Réunion een overzees departement van Frankrijk is wordt er betaald met de Euro. Er zijn diverse geldautomaten in de grote steden om geld op te nemen.

Hoofdstad van Réunion

Hoofdstad Saint-Denis heeft een bevolking van ongeveer 140.000 inwoners en is de grootste stad van Réunion. De stad ligt aan de Noordkant van het eiland is werd in 1696 gesticht door de Fransman Etienne Régnault. Voor 1738 was Saint-Paul de hoofdstad. De stad heeft veel monumenten uit de periode van de Indische Compagnie.


Algemene informatie over RéunionRéunion ervaringen & beoordelingen

De Réunion ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Afrika.

Plaats beoordeling