Zoek & boek

Rondreis Senegal

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Senegal

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur in een land doordrenkt met cultuur, mystiek en adembenemende landschappen? Overweeg dan een rondreis door Senegal, een bestemming die je ziel zal raken. Senegal is een land waar de schitterende natuur en rijke culturele erfgoed harmonieus samensmelten. Van de levendige markten in Dakar tot de rustige schoonheid van de Senegalese kustlijn, elke plek in dit betoverende land heeft iets bijzonders te bieden. Je zintuigen worden verwend met de geur van exotische specerijen, het geluid van traditionele muziek en de aanblik van levendige kleuren en patronen. In Senegal ervaar je de betoverende verhalen van duizend en één nachten. Een rondreis door Senegal belooft een onvergetelijke reis te worden.

Rondreizen Senegal
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Senegal

Rondreis boeken Senegal

Ontdek Senegal: Een Exotisch Avontuur

De oude binnensteden van Senegal, bekend als de medina’s, dienden vaak als decor voor films die een exotische sfeer wilden oproepen. Tijdens een rondreis door Senegal zie je deze kleurrijke markten en nog veel meer. Van het Fouta Djalon-gebergte tot moderne badplaatsen, Senegal biedt een diverse reiservaring. Met minimaal 10 dagen heb je genoeg tijd om het land te verkennen, maar ook een 15-daagse herfstvakantie is een optie. En voor gezinnen is het een geweldige kans om kinderen kennis te laten maken met een andere cultuur. Kies voor een TUI rondreis door Senegal en laat je betoveren door de schoonheid van dit Afrikaanse land.

Kenmerken Senegal

Klimaat Senegal

Senegal heeft over het algemeen een tropisch klimaat, gekenmerkt door hete en vochtige omstandigheden langs de kust en drogere, warmere temperaturen in het binnenland. De kustregio heeft een gemiddelde temperatuur tussen 24°C en 32°C, terwijl het binnenland vaak warmer is, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40°C tijdens het droge seizoen.

 

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Senegal is Frans, vanwege de koloniale geschiedenis van het land. Naast Frans worden er verschillende inheemse talen gesproken, waaronder Wolof, Pulaar, Serer, Mandinka en Diola.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Senegal is de West-Afrikaanse CFA-frank (XOF), die ook wordt gebruikt in verschillende andere landen in West-Afrika. Bankbiljetten en munten zijn beschikbaar in verschillende denominaties.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Senegal

De hoofdstad van Senegal is Dakar, gelegen aan de Atlantische Oceaan in het uiterste westen van het land. Dakar is niet alleen het politieke en administratieve centrum van Senegal, maar ook een belangrijk economisch en cultureel knooppunt in West-Afrika.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Senegal

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als...
lees verder

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Senegal

Drinkwater
Tijdens een rondreis door Senegal wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Het is verstandig om water uit verzegelde flessen te consumeren, aangezien salades mogelijk zijn gewassen met kraanwater en ijsklontjes ook van kraanwater kunnen zijn gemaakt.

Valuta
De valuta in Senegal is de West-Afrikaanse CFA-frank (XOF). In de grote steden zijn geldautomaten beschikbaar, maar het is raadzaam om altijd contant geld bij je te hebben. Creditcards worden geaccepteerd, maar kunnen duur zijn. Onderhandelen over prijzen is gebruikelijk bij aankopen.

Tijdsverschil
Tijdens de wintertijd is Senegal één uur vroeger dan Nederland. Tijdens de zomertijd is dit verschil twee uur.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis in Senegal is een paspoort vereist dat bij vertrek uit Senegal nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een verblijf korter dan drie maanden is geen visum nodig

Inentingen
Hoewel geen verplichte vaccinaties zijn voorgeschreven, wordt aanbevolen om vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP te nemen. Voor een langer verblijf worden ook vaccinaties tegen buiktyfus, rabiës en hondsdolheid aanbevolen.

Criminaliteit
Berovingen, zakkenrollerij en oplichting komen voor in Senegal. Bewaar kostbaarheden onder kleding en laat ze niet onbeheerd achter in accommodaties.

Vluchttijd
De vlucht van Nederland naar Senegal duurt ongeveer vier uur.

Overnachten
Senegal biedt diverse accommodatiemogelijkheden, van low budget tot vijfsterren-accommodaties

Cultuur
Senegal is overwegend islamitisch. Respecteer de lokale cultuur en gewoonten, zoals het dragen van gepaste kleding en het vermijden van openlijke homoseksuele uitingen.

Eten en drinken
Varkensvlees en alcohol zijn niet gangbaar in Senegal vanwege religieuze redenen. Traditionele gerechten zijn onder meer couscous, tajine en maaltijdsoepen.

Weer en klimaat
Senegal kent een tropisch klimaat met warme temperaturen langs de kust en hete omstandigheden in het binnenland. De beste reistijd is tijdens het voor- of najaar.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…