Rondreis Swaziland

Rondreizen door Swaziland

Swaziland is het kleinste land van Afrika. Toch is een rondreis door Swaziland zeker een aanrader. Ondanks de grootte van het land kun je hier eindeloos ronddwalen en genieten van al het moois dat Afrika te bieden heeft. Swaziland heeft een indrukwekkende flora en fauna en ook de bevolking is bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Reizigers ervaren Swaziland vaak als een fantastische ervaring die ze niet snel vergeten!

Rondreizen door Swaziland worden vaak gecombineerd met Zuid-Afrika en Mozambique. Dit kan ook niet anders, omdat Swaziland zelf niet groot genoeg is om een langere reis door te maken. Daarnaast wordt Swaziland in zijn geheel omringd door Zuid-Afrika. Malototja en het Nationaal Park Hlane Royal zijn twee bekende natuurreservaten waar je allerlei dieren kunt tegenkomen. Zebra's, luipaarden, buffels, olifanten, antilopen, neushoorns en krokodillen zijn veel geziene dieren. Swaziland kan dan wel Afrika's kleinste land zijn, maar the 'Big Five' zijn hier allemaal vertegenwoordigd!

Swaziland leent zich prima voor het maken van een groepsrondreis of individuele rondreis.  Op deze manier kan je lekker relaxt en zorgeloos op vakantie gaan. Houdt er rekening mee tijdens het boeken van jouw reis dat alle reizen naar Swaziland gecombineerd worden met andere landen.

Cultuur
De bewoners van Swaziland zijn erg trouw aan hun koning. Ook voelen ze veel verbondenheid met de koning. Belangrijk is om dit te respecteren. Spreek je kwaad over de koning, dan voelt men zich snel beledigd. Swaziland is niet een erg rijk land. Mensen gaan op in muziek en dans. De loyaliteit aan de koning uit zich dan ook in de vele dansen die uitgevoerd worden om uiteindelijk samen met een ceremonie aan de koning te laten zien. De basis van de cultuur in Swaziland is een interessante mix tussen de tradities en gebruiken van Afrika en Europa. Dit is tijdens een rondreis door Swaziland vooral ook terug te zien aan de moderne gebouwen die rondom de traditionele markten staan.

Eten en drinken
Op de traditionele markt in Swaziland staan vaak kleine eettentjes. Hier wordt vaak vlees aangeboden. Dit vlees kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld het vlees van een wrattenzwijn. Maïs is een veel gebruikt ingrediënt. Denk aan maïspap, maïspannenkoeken en geroosterde maïs. In de stad kan er ook gekozen worden uit een aanbod restaurants met gerechten op de menukaart uit diverse landen. Hierdoor is er voor elk wat wils. Het beroemde Swazi-bier wordt graag gedronken, is lekker en is daardoor een echte aanrader.

Weer en klimaat
In de dalen is er sprake van een subtropisch klimaat, terwijl er in de hoger gelegen gebieden weer sprake is van een gematigd klimaat. De beste tijd voor een rondreis door Swaziland zijn de maanden juni, juli en augustus. De temperaturen zijn dan aangenaam en er valt relatief weinig regen.

Kenmerken Swaziland

Klimaat Swaziland

De seizoenen van Swaziland zijn exact tegenovergesteld t.o.v. van Nederland. Dit komt door de ligging op het Zuidelijk halfrond. De winterperiode is van Juni tot en met Augustus. De zomerperiode is van December tot en met Maart. De zomers zijn warm maar prima te verdragen door de hoge ligging.

Gesproken Taal

In Swaziland spreekt men 2 talen namelijk Engels en Swati. Swati wordt gesproken in zowel Swaziland als Zuid-Afrika en kent ongeveer 2 miljoen sprekers. Vrijwel iedereen in Swaziland spreekt Engels.

Gebruikte valuta

Er worden twee valuta’s gebruikt in Swaziland. De Swazische lilangeni en de Zuid-Afrikaanse rand. In steden zijn voldoende pinautomaten aanwezig. Op het platteland zijn deze schaars. Voldoende geld op zak hebben is daarom een must.

Hoofdstad van Swaziland

Swaziland kent twee hoofdsteden. Dit zijn Mbabane de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de Koninklijke hoofdstad. De hoofdsteden zien er beide totaal anders uit maar zijn beide zeker een bezoekje waard. Dit is ook gemakkelijk te realiseren aangezien de afstand tussen de twee steden slechts 16 kilometer bedraagt.


Algemene informatie over Swaziland

Drinkwater
Pas op met het drinken van kraanwater in Swaziland, want dit is niet mogelijk. Wij worden van dit kraanwater erg ziek. Daarom kun je beter water uit verzegelde flessen drinken. Kijk ook uit met ijsblokjes in je frisdrank.

Valuta
In Swaziland betaal je met de Swazilandse lilangeni of met de Zuid-Afrikaanse rand(ZAR). De Swazilandse lilangeni is gekoppeld aand de Zuid-Afrikaanse rand. Het is erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat er niet gepind kan worden op het platteland. Het is dus aan te raden om in Mbabane, de hoofdstad van Zuid-Afrika, te pinnen.

Tijdsverschil
In de winter is het in Swaziland één uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.

Visum en reisdocumenten
Wanneer je op reis gaat naar Swaziland heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal drie maanden geldig is. Ook is een visum verplicht. Deze wordt bij de grens verstrekt en kost niets extra.

Inentingen
Wanneer je in de zeven dagen voor aanvang in een gele koortsland bent geweest, ben je verplicht je te laten inenten tegen gele koorts. Verder geldt het advies om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A en DTP. Ook moet je je laten vaccineren tegen BMR als je hier nog niet tegen bent ingeënt. Blijf je langer dan drie maanden in het land, dan geldt het advies je ook nog tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës te vaccineren.

Criminaliteit
Als je je aan bepaalde voorschriften houdt, is het relatief veilig om rond te reizen in Swaziland. Belangrijk is om in het openbaar vervoer alert te zijn wegens slecht onderhoud van de vervoersmiddelen. Ga ’s avonds en ’s nachts niet de straat op. Helaas komt er door de armoede veel berovingen, diefstal en verkrachtingen voor.

Vluchttijd
In iets minder dan 12 uren vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Swaziland, Mbabane.

Overnachten
De meest gebruikelijke en veilige plaats om te overnachten in Swaziland is een hotel. Swaziland ervaringen & beoordelingen

De Swaziland ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Afrika.

Plaats beoordeling