
15-daagse rondreis Het Kleurrijke Noorden
15 daagse Fly-Drive incl. vliegticket
Het noorden van Zuid-Afrika biedt een wereld aan afwisseling en activiteiten.
De seizoenen van Swaziland zijn exact tegenovergesteld t.o.v. van Nederland. Dit komt door de ligging op het Zuidelijk halfrond. De winterperiode is van Juni tot en met Augustus. De zomerperiode is van December tot en met Maart. De zomers zijn warm maar prima te verdragen door de hoge ligging.
In Swaziland spreekt men 2 talen namelijk Engels en Swati. Swati wordt gesproken in zowel Swaziland als Zuid-Afrika en kent ongeveer 2 miljoen sprekers. Vrijwel iedereen in Swaziland spreekt Engels.
Er worden twee valuta’s gebruikt in Swaziland. De Swazische lilangeni en de Zuid-Afrikaanse rand. In steden zijn voldoende pinautomaten aanwezig. Op het platteland zijn deze schaars. Voldoende geld op zak hebben is daarom een must.
Swaziland kent twee hoofdsteden. Dit zijn Mbabane de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de Koninklijke hoofdstad. De hoofdsteden zien er beide totaal anders uit maar zijn beide zeker een bezoekje waard. Dit is ook gemakkelijk te realiseren aangezien de afstand tussen de twee steden slechts 16 kilometer bedraagt.
Drinkwater
Pas op met het drinken van kraanwater in Swaziland, want dit is niet mogelijk. Wij worden van dit kraanwater erg ziek. Daarom kun je beter water uit verzegelde flessen drinken. Kijk ook uit met ijsblokjes in je frisdrank.
Valuta
In Swaziland betaal je met de Swazilandse lilangeni of met de Zuid-Afrikaanse rand(ZAR). De Swazilandse lilangeni is gekoppeld aand de Zuid-Afrikaanse rand. Het is erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat er niet gepind kan worden op het platteland. Het is dus aan te raden om in Mbabane, de hoofdstad van Zuid-Afrika, te pinnen.
Tijdsverschil
In de winter is het in Swaziland één uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.
Visum en reisdocumenten
Wanneer je op reis gaat naar Swaziland heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal drie maanden geldig is. Ook is een visum verplicht. Deze wordt bij de grens verstrekt en kost niets extra.
Inentingen
Wanneer je in de zeven dagen voor aanvang in een gele koortsland bent geweest, ben je verplicht je te laten inenten tegen gele koorts. Verder geldt het advies om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A en DTP. Ook moet je je laten vaccineren tegen BMR als je hier nog niet tegen bent ingeënt. Blijf je langer dan drie maanden in het land, dan geldt het advies je ook nog tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës te vaccineren.
Criminaliteit
Als je je aan bepaalde voorschriften houdt, is het relatief veilig om rond te reizen in Swaziland. Belangrijk is om in het openbaar vervoer alert te zijn wegens slecht onderhoud van de vervoersmiddelen. Ga ’s avonds en ’s nachts niet de straat op. Helaas komt er door de armoede veel berovingen, diefstal en verkrachtingen voor.
Vluchttijd
In iets minder dan 12 uren vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Swaziland, Mbabane.
Overnachten
De meest gebruikelijke en veilige plaats om te overnachten in Swaziland is een hotel.