Rondreis Tunesie

Rondreizen door Tunesie

Tunesië is een magisch land met uitgestrekte stranden, woestijnen en een setting die mooi genoeg was om de legendarische film Star Wars er op te nemen. Tunesië heeft alles te bieden wat je in een rondreis zoekt. De bevolking en het landschap zijn fascinerend, het heeft een zeer rijke cultuur en historie en er zijn veer prachtige bezienswaardigheden te bezichtigen. Rondreizen in Tunesië is een ervaring om nooit te vergeten.

Cultuur
Tunesië is een islamitisch land. Het is belangrijk dat je voordat je aan je rondreis door Tunesië begint, je inleest over de gewoonten en gebruiken van het land. Je voorkomt hiermee dat je mensen onbedoeld beledigt. Je bent tenslotte gast in hun land. In resorts merk je al snel dat er weinig van de islamitische gewoonten en gebruiken terug te zien is, maar daar buiten dien je je aan te passen, vooral op het gebied van kleding. Houd je schouders en knieën bedekt. In het openbaar hoor je geen affectie te tonen richting elkaar. De linkerhand is onrein en daarom geef je en neem je dingen alleen aan met je rechterhand.

Eten en drinken
Door de centrale ligging aan de Middellandse Zee merk je op het gebied van eten en drinken in Tunesië de invloeden van de omringende landen. De Tunesische keuken is voornamelijk mediterraan met Andalusische, Turkse en Franse invloeden. Komijn, Koriander en saffraan worden veelal gebruikt om de gerechten op smaak te brengen. Kikkererwten, tuinbonen, aubergine en courgette zijn een aantal van de veelgebruikte groentes in de gerechten in Tunesië. De tussendoortjes zijn vaak erg zoet. Muntthee is de meest gedronken drank in Tunesië. Verder wordt er veel koffie gedronken. Deze koffie is gemaakt van Madagascar bonen met suiker en soms cacaobonen. Ook bier en wijn is in Tunesië goed te verkrijgen.

Weer en klimaat
In het zuiden van Tunesië heerst er een woestijnklimaat. In het noorden van het land is er sprake van een mediterraan klimaat. In de zomer wordt het gemiddeld 25 tot 30 graden en in de winter zijn de temperaturen gemiddeld 15 tot 20 graden. De beste tijd voor een rondreis door Tunesië is mei, juni, en september. 

Kenmerken Tunesie

Klimaat Tunesie

Het noordelijke deel en de oostkust van Tunesië hebben een aangenaam subtropisch klimaat met droge warme zomers en zachte winters. Het binnenland kent een steppeklimaat en het zuidelijke deel dat in de Sahara ligt heeft een woestijnklimaat.

Gesproken Taal

De officiële taal die wordt gesproken in Tunesië is het Arabisch. Naast het Arabisch wordt door veel inwoners in Tunesië Frans gesproken. Het aantal Franssprekende inwoners neemt echter af door toenemende interesse in het klassieke Arabisch onder de jongeren.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Tunesië is de Tunesische dinar. De afkorting van deze valuta is TD. Eén Dinar is op te delen in duizend Millime. Het in- en uitvoeren van dinars in Tunesië wordt gezien als criminele activiteit dit is dus strafbaar en ten zeerste af te raden.

Hoofdstad van Tunesie

De Hoofdstad van Tunesië is Tunis. De stad is gelegen aan de baai van Tunis| in het noorden van het land. De stad doet erg westers aan| enkel het stadsdeel Medina ademt nog de traditionele sfeer. Veel mooie bezienswaardigheden vind je in de ruïnes van het oude Carthago.


Algemene informatie over Tunesie

Drinkwater
Bij rondreizen door Tunesië kun je geen water uit de kraan drinken. Wij kunnen hier behoorlijk ziek van worden. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Deze zijn volop verkrijgbaar. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken.

Valuta
Voor rondreizen in Tunesië, moet je je Euro’s omwisselen voor Tunesische dinar. Zeker in de grote steden kun je prima pinnen. Laat de bank wel controleren of de instellingen van je bankpas goed staan om in Tunesië te kunnen pinnen.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Madagascar heb je te maken met een uur tijdverschil in de zomer en geen tijdverschil in de winter. Het is in Tunesië vroeger dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Tunesië heb je ene geldig paspoort nodig. Bij een verblijf korter dan drie maanden heb je geen visum nodig. Ga je mee met een groepsreis dan volstaat een identiteitskaart.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aankomst in Tunesië in een gele koorts land geweest, dan ben je verplicht je tegen gele koorts te laten vaccineren voordat je aan je rondreis door Madagascar begint. Verder wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Een rondreis door Tunesië is relatief veilig. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollers in bijna elk land voor. Draag daarom niet opzichtig je waardevolle spullen en maak gebruik van een geldgordel. Kijk altijd op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor een actueel reisadvies.

Vluchttijd
In ongeveer 2 uren en 30 minuten vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van de Tunesië, Tunis.

 

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Tunesië te overnachten is in een hotel of een resort.Tunesie ervaringen & beoordelingen

De Tunesie ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Afrika.

Plaats beoordeling