Zoek & boek

Rondreis Tunesië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Tunesië

Tunesië, een land van betoverende schoonheid en veelzijdigheid, staat bekend om zijn uitgestrekte gouden stranden, mysterieuze woestijnen, en adembenemende landschappen die zelfs als decor dienden voor de legendarische filmreeks Star Wars. Deze bestemming is ideaal voor een rondreis, dankzij de unieke combinatie van fascinerende cultuur, rijke geschiedenis, en gastvrije bevolking. Het land biedt een rijk palet aan ervaringen, van het verkennen van oude ruïnes en historische steden tot het genieten van de Mediterrane keuken. De bezienswaardigheden variëren van de bruisende soeks en markten in de steden tot de serene stilte van de Sahara. Elke dag in Tunesië brengt nieuwe avonturen en ontdekkingen, waardoor een rondreis door dit magische land een onvergetelijke ervaring wordt die je meeneemt door de tijd en verschillende culturen.

Rondreis Tunesië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Tunesië

Uitgelichte rondreizen door Tunesië

15 dg Transatlantische cruise via Sao Miguel

Brest

15 dg Transatlantische cruise via Sao Miguel

Brest

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar Rotterdam

Brest

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar Rotterdam

Brest

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar IJmuiden

Cherbourg

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar IJmuiden

Cherbourg

15 dg cruise van Amsterdam naar Rome

Amsterdam

15 dg cruise Steden aan de Baltische Zee

Amsterdam

15 dg cruise Spitsbergen en Noordkaap

Hamburg

15 dg cruise Oostzee met Stockholm

Amsterdam

Kenmerken Tunesië

Klimaat Tunesië

Het noordelijke deel en de oostkust van Tunesië hebben een aangenaam subtropisch klimaat met droge warme zomers en zachte winters. Het binnenland kent een steppeklimaat en het zuidelijke deel dat in de Sahara ligt heeft een woestijnklimaat.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal die wordt gesproken in Tunesië is het Arabisch. Naast het Arabisch wordt door veel inwoners in Tunesië Frans gesproken. Het aantal Franssprekende inwoners neemt echter af door toenemende interesse in het klassieke Arabisch onder de jongeren.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Tunesië is de Tunesische dinar. De afkorting van deze valuta is TD. Eén Dinar is op te delen in duizend Millime. Het in- en uitvoeren van dinars in Tunesië wordt gezien als criminele activiteit dit is dus strafbaar en ten zeerste af te raden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Tunesië

De Hoofdstad van Tunesië is Tunis. De stad is gelegen aan de baai van Tunis| in het noorden van het land. De stad doet erg westers aan| enkel het stadsdeel Medina ademt nog de traditionele sfeer. Veel mooie bezienswaardigheden vind je in de ruïnes van het oude Carthago.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Tunesië

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Top 10 mooiste watervallen ter wereld

Het water dondert naar beneden met een intens kabaal. Van daaruit stroomt het rustig verder alsof...
lees verder

Algemene informatie over Tunesie

Cultuur
Tunesië is een islamitisch land. Het is belangrijk dat je voordat je aan je rondreis door Tunesië begint, je inleest over de gewoonten en gebruiken van het land. Je voorkomt hiermee dat je mensen onbedoeld beledigt. Je bent tenslotte gast in hun land. In resorts merk je al snel dat er weinig van de islamitische gewoonten en gebruiken terug te zien is, maar daar buiten dien je je aan te passen, vooral op het gebied van kleding. Houd je schouders en knieën bedekt. In het openbaar hoor je geen affectie te tonen richting elkaar. De linkerhand is onrein en daarom geef je en neem je dingen alleen aan met je rechterhand.

Eten en drinken
Door de centrale ligging aan de Middellandse Zee merk je op het gebied van eten en drinken in Tunesië de invloeden van de omringende landen. De Tunesische keuken is voornamelijk mediterraan met Andalusische, Turkse en Franse invloeden. Komijn, Koriander en saffraan worden veelal gebruikt om de gerechten op smaak te brengen. Kikkererwten, tuinbonen, aubergine en courgette zijn een aantal van de veelgebruikte groentes in de gerechten in Tunesië. De tussendoortjes zijn vaak erg zoet. Muntthee is de meest gedronken drank in Tunesië. Verder wordt er veel koffie gedronken. Deze koffie is gemaakt van Tunesië bonen met suiker en soms cacaobonen. Ook bier en wijn is in Tunesië goed te verkrijgen.

Weer en klimaat
In het zuiden van Tunesië heerst er een woestijnklimaat. In het noorden van het land is er sprake van een mediterraan klimaat. In de zomer wordt het gemiddeld 25 tot 30 graden en in de winter zijn de temperaturen gemiddeld 15 tot 20 graden. De beste tijd voor een rondreis door Tunesië is mei, juni, en september. 

Drinkwater
Bij rondreizen door Tunesië kun je geen water uit de kraan drinken. Wij kunnen hier behoorlijk ziek van worden. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Deze zijn volop verkrijgbaar. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken.

Valuta
Voor rondreizen in Tunesië, moet je je Euro’s omwisselen voor Tunesische dinar. Zeker in de grote steden kun je prima pinnen. Laat de bank wel controleren of de instellingen van je bankpas goed staan om in Tunesië te kunnen pinnen.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Tunesië heb je te maken met een uur tijdverschil in de zomer en geen tijdverschil in de winter. Het is in Tunesië vroeger dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Tunesië heb je ene geldig paspoort nodig. Bij een verblijf korter dan drie maanden heb je geen visum nodig. Ga je mee met een groepsreis dan volstaat een identiteitskaart.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aankomst in Tunesië in een gele koorts land geweest, dan ben je verplicht je tegen gele koorts te laten vaccineren voordat je aan je rondreis door Tunesië begint. Verder wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Een rondreis door Tunesië is relatief veilig. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollers in bijna elk land voor. Draag daarom niet opzichtig je waardevolle spullen en maak gebruik van een geldgordel. Kijk altijd op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor een actueel reisadvies.

Vluchttijd
In ongeveer 2 uren en 30 minuten vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van de Tunesië, Tunis.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Tunesië te overnachten is in een hotel of een resort.

Meer landen in Afrika

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…