Zoek & boek

Rondreis Zambia

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Zambia

Zambia, vaak beschreven als de parel van Afrika, is een land dat uitblinkt door zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en buitengewoon gastvrije inwoners. Het land biedt een scala aan onvergetelijke ervaringen, van het verkennen van de weelderige, groene landschappen tot het observeren van de rijke fauna, waaronder vele dieren die typerend zijn voor het Afrikaanse continent. Een rondreis door Zambia staat garant voor het ervaren van die unieke, warme sfeer waar Afrika zo beroemd om is. Of je nu door de uitgestrekte savannes trekt, traditionele dorpen bezoekt, of de majestueuze Victoria Falls bewondert, elk moment in Zambia is een moment dat voor altijd in je geheugen gegrift zal staan. Deze reis is niet alleen een ontdekkingsreis door een prachtig land, maar ook een reis naar jezelf, waarbij je de ware essentie van Afrika ervaart.

Rondreizen Zambia
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Zambia

Cultuur Zimbabwe

Cultuur Zambia

Het is belangrijk dat je, voordat je aan je rondreis door Zambia begint, je inleest over de gewoonten en gebruiken van het land. Je voorkomt hiermee dat je mensen onbedoeld beledigt. Je bent tenslotte gast in hun land. In Zimbabwe is een duidelijke hiërarchie erg belangrijk. Je moet respect hebben voor gezag. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt. In Zambia staat beleefdheid voorop. Voordat je iemand iets vraagt, is het belangrijk deze persoon eerst te groeten. Als je ergens op bezoek komt, is het heel normaal dat je van de gastheer of –vrouw een klein cadeautje krijgt. Je hoort als man nooit als eerste je hand uit te steken, maar je moet wachten tot de vrouw als eerste haar hand uit steekt. Dorpen hebben allen hun eigen natuurgenezer. Meisjes worden snel als volwassen gezien en worden over het algemeen voor hun zestiende uitgehuwelijkt.

Kenmerken Zambia

Klimaat Zambia

Zambia heeft een gematigd klimaat met kenmerken van een savanneklimaat. Van midden juni tot eind september liggen de temperaturen tussen de 29 en 35 graden het kan ‘s nachts echter zeer koud worden. De meeste regen valt in december tot en met maart.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Officiële wordt in Zambia Engels gesproken. Door de grote etnische diversiteit worden naast Engels nog ruim 70 andere talen gesproken. Hiervan hebben er 7 de status officieel namelijk

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Zambia is de Kwacha. Eén kwacha is te verdelen in honderd ngwee. In 2013 is de nieuwe Kwacha (ZMW) ingevoerd om de oude Kwacha (ZMK) te vervangen. De reden hiervoor was de grote waardevermindering die de munt heeft ondergaan.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Zambia

De hoofdstad van Zambia is Lusaka. De stad ligt op een bergplateau in het zuiden van het land. De stad is in het jaar 1905 gesticht door Europese kolonisten. Door haar gunstige centrale ligging werd de stad in 1935 als hoofdstad van de kolonie bekroond.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Zambia

Bekijk alle blogartikelen

Top 10 mooiste watervallen ter wereld

Het water dondert naar beneden met een intens kabaal. Van daaruit stroomt het rustig verder alsof...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De vijf meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ondanks onze overvolle aardbol en vele mogelijkheden om te reizen, zijn er op onze aarde nog...
lees verder

Algemene informatie over Zambia

Eten en drinken
Het eten en drinken in de hoofdstad Lusaka is prima verzorgd. Je vindt hier een verscheidenheid aan gerechten waarbij vlees vaak de boventoon voert. Buiten Lusaka is er weinig sprake van culinaire hoogstandjes. Nshima, een maïspap, is de basis voor de maaltijd in Zambia. Verder wordt er veel vlees, vis, groenten en aardappelen en rijst gegeten. Mosi Lager is het biermerk van Zambia. Wijn is ook verkrijgbaar in Zambia, maar deze wordt geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika.

Weer en klimaat
Zambia heeft te maken met een tropisch klimaat. Hierdoor liggen de temperaturen in de zomer tussen de 20 en 25 graden. In de winter wordt het ongeveer 25 tot 30 graden. De beste tijd voor een rondreis door Zambia is in de maanden mei tot en met augustus.

Drinkwater
Bij rondreizen door Zambia kun je geen water uit de kraan drinken. Wij kunnen hier behoorlijk ziek van worden. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Deze zijn volop verkrijgbaar. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken, deze worden tenslotte vaak van kraanwater gemaakt.

Valuta
Voor rondreizen in Zambia moet je je Euro’s inwisselen voor de Zambiaanse kwacha. Op het vliegveld en in de grote toeristische gebieden kun je pinnen. In andere plaatsen pinnen, kan problematisch zijn. Probeer ook weer niet teveel Euro’s in te wisselen, want het terug wisselen naar Euro’s aan het einde van je reis kan wegens gebrek aan buitenlandse valuta kan lastig zijn.

Tijdverschil
In onze wintertijd is het in Zambia een uur later. In onze zomertijd is er geen tijdverschil.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Zambia heb je een paspoort nodig wat bij vertrek uit het land nog minimaal zes maanden geldig is. Je hebt een visum nodig. Een visum kan online aangevraagd worden, of bij de ambassade van Zambia in Brussel. Tevens heb je nog de mogelijkheid aan de grens van Zambia een visum aan te schaffen. Een visum is 90 dagen geldig.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aankomst in Zambia in een gele koorts land geweest, dan ben je verplicht je tegen gele koorts te laten vaccineren voordat je aan je rondreis door Zimbabwe begint. Je wordt ook bij een overstap die langer duurt dan 12 uren geadviseerd je tegen gele koorts te laten vaccineren, maar dit is niet verplicht. Daarnaast is het voor sommige gebieden in Zambia sowieso een aanrader om je tegen gele koorts te vaccineren. Verder wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Ondanks de armoede in het land, is een rondreis door Zambia relatief veilig. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollers in bijna elk land voor. Draag daarom niet opzichtig je waardevolle spullen en maak gebruik van een geldgordel. Ga ’s avonds niet alleen over straat en vraag bij je hotel na welke gebieden wel en niet veilig zijn. Wees altijd alert. Kijk voor je rondreis in Zambia op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor een actueel reisadvies.

Vluchttijd
In ongeveer 10 uren en 15 minuten vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van de Zambia, Lusaka.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Zambia te overnachten is in een hotel.

Meer landen in Afrika

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…