Zoek & boek

Rondreis Zimbabwe

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Zimbabwe

Zimbabwe is een land met prachtige wildparken en grote diversiteit aan natuurschoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Victoria Falls of het adembenemend mooie Mana Pools park. Ondanks dat er veel armoede heerst, is de bevolking van Zimbabwe altijd vrolijk en loopt men over het algemeen met een grote glimlach op het gezicht rond. Een rondreis door Zimbabwe zal je voor altijd bij je dragen en geeft je een diep respect voor de bevolking mee, een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

rondreis zimbabwe - klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Zimbabwe

rondreizen door zimbabwe

Cultuur in Zimbabwe

Het is belangrijk dat je voordat je aan je rondreis door Zimbabwe begint, je inleest over de gewoonten en gebruiken van het land. Je voorkomt hiermee dat je mensen onbedoeld beledigt. Je bent tenslotte gast in hun land. In Zimbabwe is een duidelijke hiërarchie erg belangrijk. Je moet respect hebben voor gezag. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Uitgelichte rondreizen door Zimbabwe

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

Casablanca

Kenmerken Zimbabwe

Klimaat Zimbabwe

Omdat Zimbabwe op een hoogte ligt van 900 meter zijn de temperaturen aangenaam. Verder kent Zimbabwe warme en natte zomers. De Victoriawatervallen zijn in de zomer het mooist omdat er dan meer water naar beneden valt. Wel kan er in de zomer veel regen vallen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Zimbabwe kent drie officiële talen

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Zimbabwe is de Zimbabwe Dollar. Eén dollar bestaat uit honderd centen. Deze valuta lijdt aan grote koersschommelingen. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen. Pinnen in Zimbabwe raden wij af omdat het regelmatig voorkomt dat passen worden ingeslikt.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Zimbabwe

De hoofdstad van Zimbabwe is Harare. Dit is tevens de grootste stad van het land. In Harare wordt gehandeld in citrusvruchten| katoen| maïs en tabak. Verder is Harare ook het politieke en het economische hart van het land. Daarnaast zijn er moderne gebouwen en prachtige parken en tuinen te vinden.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Zimbabwe

Bekijk alle blogartikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Top 10 mooiste watervallen ter wereld

Het water dondert naar beneden met een intens kabaal. Van daaruit stroomt het rustig verder alsof...
lees verder

Eten en drinken

Als lunch en avondeten wordt er door de meeste Zimbabwanen een dikke maïspap gegeten, sadza genaamd. De mensen die dit zich kunnen veroorloven eten sadza met een sausje van rundvlees, kip, groenten of pinda’s. Afrikaners hebben de keuken in Zimbabwe sterk beïnvloed. Rood vlees op de braai, de barbecue, is iets wat veel gegeten wordt. In hotels en lodges wordt het eten hoofdzakelijk gebaseerd op de Britse keuken. In het oosten van het land is het eten wat pittiger en zijn Portugese invloeden te herkennen. Bier wordt erg veel gedronken in Zimbabwe, zowel lokaal als geïmporteerd bier. Ook wijn wordt wel gemaakt in Zimbabwe, maar het is de Zuid-Afrikaanse wijn die veruit het meeste wordt gedronken. Ook frisdrank, vruchtensappen en thee is eenvoudig te verkrijgen in het land.

Weer en klimaat

Zimbabwe kent een gematigd klimaat. In de winter wordt het gemiddeld 25 tot 35 graden en in de zomer 20 tot 25 graden. Omdat Zimbabwe op het zuidelijk halfrond ligt, is het daar winter wanneer wij zomer hebben en andersom. De beste tijd voor een rondreis door Zimbabwe is in juni, juli en augustus. 

Meer landen in Afrika

Algemene informatie over Zimbabwe

Drinkwater
Bij rondreizen door Zimbabwe kun je geen water uit de kraan drinken. Wij kunnen hier behoorlijk ziek van worden. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Deze zijn volop verkrijgbaar. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken, deze worden tenslotte vaak van kraanwater gemaakt.

Valuta
Voor rondreizen in Zimbabwe kun je betalen met de Zuid-Afrikaanse rand, maar de meest gangbare valuta is de Amerikaanse dollar. Op het vliegveld en in de grote toeristische gebieden kun je pinnen. In duurdere hotels en restaurants kun je ook met credit card betalen. Laat voordat je aan rondreizen door Zimbabwe begint, de instellingen van je bankpas door je bank controleren. Het kan anders zomaar zijn dat je in Zimbabwe helemaal niet kunt pinnen.

Tijdverschil
In onze wintertijd is het een uur later. In onze zomertijd is er geen tijdverschil.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Zimbabwe heb je een paspoort nodig wat bij vertrek uit het land nog minimaal zes maanden geldig is. Je hebt een visum nodig. Deze kun je bij de grens aanschaffen en deze heeft een geldigheidsduur van drie maanden.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aankomst in Zimbabwe in een gele koorts land geweest, dan ben je verplicht je tegen gele koorts te laten vaccineren voordat je aan je rondreis door Zimbabwe begint. Je wordt ook bij een overstap die langer duurt dan 12 uren geadviseerd je tegen gele koorts te laten vaccineren, maar dit is niet verplicht. Verder wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Ondanks de armoede in het land, is een rondreis door Zimbabwe is relatief veilig. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollers in bijna elk land voor. Draag daarom niet opzichtig je waardevolle spullen en maak gebruik van een geldgordel. Ga ’s avonds niet alleen over straat en bezoek een township altijd onder begeleiding van een gids. Kijk altijd op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor een actueel reisadvies.

Vluchttijd
In ongeveer 11 uren en 30 minuten vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van de Zimbabwe, Harare.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Zimbabwe te overnachten is in een hotel of een lodge.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…