Zoek & boek

Rondreis Antarctica

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Antarctica

Antarctica, het uitgestrekte en bevroren continent aan de zuidpool, biedt een unieke verkenning van adembenemende landschappen en ongerepte wildernis. Van majestueuze ijsbergen tot krachtige gletsjers, het continent onthult een diversiteit aan wilde dieren. Elke regio, van het Antarctisch Schiereiland tot de Rosszee, heeft zijn eigen verhaal. Antarctica, gelegen onder de zuidelijke poolcirkel, is een wereld van ongekende schoonheid en ontzagwekkende ontdekkingen. Een expeditie naar dit gebied is een reis naar het hart van de natuur, waar avonturiers worden ondergedompeld in een omgeving van pure wildernis en eenzaamheid, en waar de grenzen van verkenning en bewondering voortdurend worden verlegd.

Rondreizen Antarctica
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Antarctica

Rondreis boeken Antarctica

Meer over Antarctica

Antarctica, een afgelegen en bevroren continent aan de zuidpool, staat bekend om zijn ongerepte wildernis en adembenemende landschappen. Het is de thuisbasis van majestueuze ijsbergen, krachtige gletsjers en een overvloed aan wilde dieren, waaronder pinguïns, zeehonden en walvissen. Een expeditie naar Antarctica belooft een zeldzame ontmoeting met de natuur in haar puurste vorm.

Dit afgelegen gebied, gelegen onder de zuidelijke poolcirkel, onthult een wereld van ongekende schoonheid en ontzagwekkende ontdekkingen. Van het Antarctisch Schiereiland tot de uitgestrekte ijsvelden van de Rosszee, elk deel van Antarctica draagt bij aan de unieke charme en betovering van dit fascinerende continent. Een reis naar Antarctica is een kans om getuige te zijn van de grootsheid van de natuur.

Uitgelichte rondreizen door Antarctica

Groepsrondreis Antarctica, Falklands en South Georgia

Groepsrondreis Antarctica, S. Georgia en de Poolcirkel

Groepsrondreis Antarctica en South Georgia – pinguinsafari

Groepsrondreis Antarctica – Snow Hill eiland

Groepsrondreis Antarctica – Crossing the Circle – Zuidelijke expeditie

Groepsrondreis Antarctica – Crossing the Circle

Groepsrondreis Antarctica

Groepsrondreis Antarctica

Kenmerken Antarctica

religies rondreizen

Religies

Antarctica is een continent dat voornamelijk wordt bewoond door wetenschappers en onderzoekers die tijdelijk verblijven voor onderzoeksmissies. Vanwege de afwezigheid van permanente bewoning op het continent, zijn er geen gevestigde religieuze gemeenschappen op Antarctica. De religieuze praktijken van degenen die er verblijven zijn divers en kunnen verschillen afhankelijk van de nationaliteit en persoonlijke overtuigingen van de aanwezige onderzoekers.

oppervlakte rondreizen

Oppervlakte

Antarctica is het op vier na grootste continent ter wereld en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 14 miljoen vierkante kilometer. Het is bedekt met een uitgestrekte ijskap die ongeveer 98% van het land bedekt, waardoor het het koudste en droogste continent op aarde is.

hoofdstad - rondreizen

Grootste landen

Aangezien Antarctica geen permanente inwoners heeft en voornamelijk wordt bewoond door wetenschappers die tijdelijk verblijven, zijn er geen traditionele landen op Antarctica zoals elders op aarde. In plaats daarvan worden delen van Antarctica geclaimd door verschillende landen, waaronder Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Deze claims zijn echter niet universeel erkend en worden gereguleerd door het Antarctisch Verdrag, dat Antarctica tot een internationaal gedeelde zone van wetenschappelijk onderzoek maakt.

Klimaat

Het klimaat van Antarctica wordt gekenmerkt door extreme kou en droogte. Temperaturen op het continent kunnen dalen tot ver onder het vriespunt, waarbij de laagste temperaturen ooit gemeten op aarde zijn geregistreerd. De meeste neerslag valt in de vorm van sneeuw, aangezien Antarctica een woestijnachtige omgeving is met weinig neerslag. De kustgebieden hebben relatief mildere temperaturen dan het binnenland, waarbij de Antarctische zomer (van december tot maart) de beste tijd is voor wetenschappelijk onderzoek en expeditiereizen vanwege de minder extreme temperaturen.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Antarctica

Bekijk alle artikelen

De vijf meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ondanks onze overvolle aardbol en vele mogelijkheden om te reizen, zijn er op onze aarde nog...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...
lees verder

Algemene informatie over Antarctica

Dat rondreizen niet altijd tropische bestemmingen, zandstranden en palmbomen hoeft te betekenen, merk je als je eenmaal op een rondreis door Antarctica bent geweest. Rondreizen door Antarctica betekent je grenzen verleggen, ontberingen doorstaan en thuiskomen met een schat aan ervaring en fantastische verhalen. Rondreizen door Antarctica zal je een sterker en rijker persoon doen worden.

Cultuur
Antarctica kent een ongekende ijzige kou. Dit poolklimaat maakt dat het niet te doen is om permanent op Antarctica te wonen. Er zijn wat wetenschappers gestationeerd op Antarctica, maar meer dan dat zal je tijdens een rondreis niet vinden op het gebied van bewoners. De enige cultuur die er heerst, is de cultuur van de dieren: de ijsberen, orka’s, pinguïns, etc. Respecteer de natuur en de natuur respecteert jou. Er zijn verschillende landen die een stuk van het land geclaimd hebben. Elk van deze landen bezit een stuk Antarctica. Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk bezitten allen een stuk van het koude Antarctica. Hierdoor worden er in het gebied ook verschillende talen als Spaans, Engels, Frans en Noors gesproken.

Eten en drinken
Rondreizen door Antarctica moet je niet doen als je op zoek bent naar pure ontspanning en genieten van culinaire hoogstandjes. Antarctica is het land van de ontberingen. Verwacht dus ook geen restaurants en luxe eetgelegenheden. Antarctica kent tenslotte geen dorpen en steden en daardoor zijn dit soort voorzieningen simpelweg niet aanwezig. Luxe hoort wat dat betreft ook niet bij het afzien en een 5-sterren restaurant zou dan ook niet passen bij een rondreis door dit bijzondere gebied. Wanneer je rondreist op Antarctica zal je eten en drinken wat je zelf meeneemt. Op de expeditie schepen wordt het eten en drinken over het algemeen voor je verzorgd.

Weer en klimaat
Antarctica ligt op de Zuidpool en is het koudste continent van de wereld. Toch valt hier minder sneeuw dan je zou verwachten: slechts 3 meter sneeuw per jaar. Op het schiereiland van Antarctica wordt het minder koud dan wanneer je verder het binnenland intrekt. Daarom vindt je de onderzoekscentra ook vooral op het schiereiland. Wanneer het in ons land winter is, is het op Antarctica zomer. De beste tijd voor een rondreis door Antarctica is dan ook tijdens de maanden november tot en met maart.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…