Rondreis Antarctica

Algemene informatie over Antarctica

Dat rondreizen niet altijd tropische bestemmingen, zandstranden en palmbomen hoeft te betekenen, merk je als je eenmaal op een rondreis door Antarctica bent geweest. Rondreizen door Antarctica betekent je grenzen verleggen, ontberingen doorstaan en thuiskomen met een schat aan ervaring en fantastische verhalen. Rondreizen door Antarctica zal je een sterker en rijker persoon doen worden.

Cultuur
Antarctica kent een ongekende ijzige kou. Dit poolklimaat maakt dat het niet te doen is om permanent op Antarctica te wonen. Er zijn wat wetenschappers gestationeerd op Antarctica, maar meer dan dat zal je tijdens een rondreis niet vinden op het gebied van bewoners. De enige cultuur die er heerst, is de cultuur van de dieren: de ijsberen, orka’s, pinguïns, etc. Respecteer de natuur en de natuur respecteert jou. Er zijn verschillende landen die een stuk van het land geclaimd hebben. Elk van deze landen bezit een stuk Antarctica. Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk bezitten allen een stuk van het koude Antarctica. Hierdoor worden er in het gebied ook verschillende talen als Spaans, Engels, Frans en Noors gesproken.

Eten en drinken
Rondreizen door Antarctica moet je niet doen als je op zoek bent naar pure ontspanning en genieten van culinaire hoogstandjes. Antarctica is het land van de ontberingen. Verwacht dus ook geen restaurants en luxe eetgelegenheden. Antarctica kent tenslotte geen dorpen en steden en daardoor zijn dit soort voorzieningen simpelweg niet aanwezig. Luxe hoort wat dat betreft ook niet bij het afzien en een 5-sterren restaurant zou dan ook niet passen bij een rondreis door dit bijzondere gebied. Wanneer je rondreist op Antarctica zal je eten en drinken wat je zelf meeneemt. Op de expeditie schepen wordt het eten en drinken over het algemeen voor je verzorgd.

Weer en klimaat
Antarctica ligt op de Zuidpool en is het koudste continent van de wereld. Toch valt hier minder sneeuw dan je zou verwachten: slechts 3 meter sneeuw per jaar. Op het schiereiland van Antarctica wordt het minder koud dan wanneer je verder het binnenland intrekt. Daarom vindt je de onderzoekscentra ook vooral op het schiereiland. Wanneer het in ons land winter is, is het op Antarctica zomer. De beste tijd voor een rondreis door Antarctica is dan ook tijdens de maanden november tot en met maart.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Antarctica

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Antarctica

Religies

Oppervlakte

Grootste landen

Klimaat