Rondreis Antarctica

Rondreizen door Antarctica

Dat rondreizen niet altijd tropische bestemmingen, zandstranden en palmbomen hoeft te betekenen, merk je als je eenmaal op een rondreis door Antarctica bent geweest. Rondreizen door Antarctica betekent je grenzen verleggen, ontberingen doorstaan en thuiskomen met een schat aan ervaring en fantastische verhalen. Rondreizen door Antarctica zal je een sterker en rijker persoon doen worden.


Cultuur
Antarctica kent een ongekende ijzige kou. Dit poolklimaat maakt dat het niet te doen is om permanent op Antarctica te wonen. Er zijn wat wetenschappers gestationeerd op Antarctica, maar meer dan dat zal je tijdens een rondreis niet vinden op het gebied van bewoners. De enige cultuur die er heerst, is de cultuur van de dieren: de ijsberen, orka’s, pinguïns, etc. Respecteer de natuur en de natuur respecteert jou. Er zijn verschillende landen die een stuk van het land geclaimd hebben. Elk van deze landen bezit een stuk Antarctica. Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk bezitten allen een stuk van het koude Antarctica. Hierdoor worden er in het gebied ook verschillende talen als Spaans, Engels, Frans en Noors gesproken.

Eten en drinken
Rondreizen door Antarctica moet je niet doen als je op zoek bent naar pure ontspanning en genieten van culinaire hoogstandjes. Antarctica is het land van de ontberingen. Verwacht dus ook geen restaurants en luxe eetgelegenheden. Antarctica kent tenslotte geen dorpen en steden en daardoor zijn dit soort voorzieningen simpelweg niet aanwezig. Luxe hoort wat dat betreft ook niet bij het afzien en een 5-sterren restaurant zou dan ook niet passen bij een rondreis door dit bijzondere gebied. Wanneer je rondreist op Antarctica zal je eten en drinken wat je zelf meeneemt. Op de expeditie schepen wordt het eten en drinken over het algemeen voor je verzorgd.

Weer en klimaat
Antarctica ligt op de Zuidpool en is het koudste continent van de wereld. Toch valt hier minder sneeuw dan je zou verwachten: slechts 3 meter sneeuw per jaar. Op het schiereiland van Antarctica wordt het minder koud dan wanneer je verder het binnenland intrekt. Daarom vindt je de onderzoekscentra ook vooral op het schiereiland. Wanneer het in ons land winter is, is het op Antarctica zomer. De beste tijd voor een rondreis door Antarctica is dan ook tijdens de maanden november tot en met maart.

Kenmerken Antarctica

Klimaat Antarctica

Antarctica heeft een ijsklimaat. Dit houdt in dat de gemiddelde dagtemperatuur lager is dan 0 graden Celcius. In Antarctica worden verder de laagste temperaturen op aarde gemeten. Zo is er ooit een temperatuur gemeten van maar liefst -89 graden Celcius. Verder heeft Antarctica een dikke ijslaag die tot 600 meter dik kan zijn.

Gesproken Taal

Verassend genoeg kent Antarctica toch nog een aantal officiële voertalen. De oorzaak hiervan is dat Antarctica deels geclaimd is door Frankrijk Chili Nieuw-Zeeland Noorwegen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië. Daarom zijn het Spaans het Engels het Frans en het Noors de officiële voertalen.

Gebruikte valuta

Omdat het merendeel van Antarctica uit ijs bestaat zijn er niet veel pinautomaten te vinden. Er staat er één op heel Antarctica. Deze is te vinden bij McMurdo Station. Veel geld zal u overigens niet nodig hebben want er is ook maar één winkel die zich ook op McMurdo Station bevind.

Hoofdstad van Antarctica

Antarctica heeft geen hoofdstad. Wel zijn er onderzoekstations te vinden die zich aan de randen van Antarctica bevinden. Toeristen bezoeken Antarctica vaak met cruiseschepen. Er zijn prachtige ijslandschappen en de invloed van de mens op de gebieden is er minimaal. De cruiseschepen vertrekken vanuit Ushuaia.


Algemene informatie over Antarctica

Drinkwater
Het is niet duidelijk of er gezondheidsrisico’s aan kleven als je gedurende je rondreis in Antarctica kraanwater drinkt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en drink gewoon water uit flessen.

Valuta
Op Antarctica betaal je met de Amerikaanse Dollar. Op Antarctica is er een winkel waar met credit card betaald kan worden of waar je met je pinpas kunt betalen. Deze winkel en geldautomaat zijn te vinden bij McMurdo station in het zuiden van Ross eiland.

Tijdsverschil
Omdat Antarctica door verschillende landen geclaimd wordt, is er sprake van diverse tijdsverschillen:

Mawson: 4 uren later in de wintertijd en 3 uren later in de zomertijd

Davis: 6 uren later in de wintertijd en 3 uren later in de zomertijd

Casey: 7 uren later in de wintertijd en 6 uren later in de zomertijd

McMurdo en Zuid Pool: 12 uren later in de wintertijd en 10 uren later in de zomertijd.

Visum en reisdocumenten
Om naar Antarctica te reizen heb je niet meer dan een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen
Voor een rondreis door Antarctica heb je geen verplichte vaccinaties nodig. Ook zijn er geen vaccinaties geadviseerd.

Criminaliteit
Doordat Antarctica vrijwel onbewoond is, is er ook geen sprake van criminaliteit. Antarctica is op dat gebied dan ook een bijzonder veilig land.

Vluchttijd
Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Antarctica. Voordat je aan je reis door Antarctica kunt beginnen, moet je rekening houden met een flinke reistijd. Je vliegt vanuit Amsterdam vaak naar een plaats in Zuid-Amerika. Vanaf hier vertrek je per vliegtuig naar het zuiden van Argentinië naar het plaatsje Ushaia of vanaf Puntas Arenas in Chili. Vanaf hier ga je per schip verder naar Antarctica.

Overnachten
Er is weinig keuze op het gebied van overnachten tijdens een rondreis op Antarctica. In principe slaap je in een tentje als je op expeditie bent of op het expeditie schip waarmee je op Antarctica bent aangekomen. Antarctica ervaringen & beoordelingen

De Antarctica ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Antarctica.

Plaats beoordeling