Rondreis Azië

Algemene informatie over Azië

Azië, het grootste continent op aarde. Niet alleen groots in oppervlakte maar ook aan de verschillende culturen en prachtige natuur dat het huist. Azië strekt zich vanuit het westen uit, vanaf de Kaukasus en het Suezkanaal  tot aan de Stille oceaan, ver in het oosten.

Azië is een continent dat erg tot de verbeelding spreekt. Dit land wordt vaak geassocieerd met verre reizen en authentieke culturen zoals die onder anderen te vinden zijn in landen als Thailand, Indonesië, China, Maleisië of India. Maar dit continent herbergt ook een aantal onontdekte parels zoals Kirgizstan, Oezbekistan en Turkmenistan. Deze prachtige landen maakten ooit deel uit van de befaamde zijderoute  en zijn nog grotendeels ongerept. Een reis door deze landen zal gegarandeerd een unieke, verbazingwekkende en onvergetelijke ervaring zijn.

Azië ken aan aantal zeer kenmerkende natuurverschijnselen. Een van de meest verbazingwekkende is de Himalaya bergketen. Maar vergeet ook zeker niet de duizenden prachtige eilanden van Indonesië of Japan. Azië is een continent dat bruist aan diversiteit. Van de Indonesische sawa’s tot de steppen van Mongolië of het kleurrijke India elk land in Azië is uniek en draagt bij aan de veelzijdigheid van dit prachtige continent.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Azië

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Azië

Religies

De grootste godsdiensten en/of religies in Azië zijn de islam| de Chinese volksreligie en het Hindoeïsme. In het oosten van Azië is het Syncretisme de grootste religie in west-Azië is dat de Islam. Over het algemeen speelt religie in Azië veel grotere rol in een ieders leven dan wij in Europa gewend zijn.

Oppervlakte

Azië is verreweg het grootste continent op Aarde. Het beslaat ruim 8.6 procent van het totale oppervlak en 29|4 procent van de totale landoppervlakte van de aarde. Aan de westkant grenst Azië aan Europa en Afrika en in het zuidoosten aan Oceanië.

Grootste landen

Met een oppervlakte van ongeveer 9.596.961 vierkante kilometer is China verreweg het grootste land van Azië. Op de tweede plek vinden we India met een oppervlakte van zo’n 3.287.263 vierkante kilometer| gevolgd door Kazachstan met 2.724.900 vierkante kilometer.

Klimaat

Aangezien Azië zo gigantisch groot is is het qua klimaat het meest diverse continent op aarde. Dat neemt wel met zich mee dat er het gehele jaar door genoeg bestemmingen zijn waar het klimaat aangenaam genoeg is om een rondreis te maken.