Zoek & boek

Rondreis Armenië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Armenië

Een rondreis door Armenië biedt een unieke mix van oude cultuur, Europese en Oosterse invloeden, en Sovjet-erfenis. De natuur is adembenemend met bergen, rivieren en meren. Yerevan, de hoofdstad, is een must-see met zijn rijke geschiedenis. Armenië, perfect voor wie rust en authenticiteit zoekt, is minder toeristisch, waardoor je de schoonheid op je eigen tempo kunt ervaren. Russisch is nuttig, aangezien niet veel mensen Engels spreken. Veel rondreizen combineren Armenië met Georgië, wat een extra dimensie geeft aan deze fascinerende reis.

Rondreizen Armenië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Armenië

Rondreis boeken Armenië

Armenië: Een Verborgen Parel tussen Europa en Azië

Een groepsrondreis of een individuele rondreis zijn uitstekende manieren om Armenië te ontdekken. Zorgeloos en relaxt zijn de woorden die horen bij deze reissoorten. Als je niet houdt van hordes toeristen zit je hier goed, want je kan rustig de tijd nemen om dat ene prachtige kiekje te schieten, zonder dat er continu mensen door het beeld lopen. Omdat er weinig toeristen zijn, spreekt slechts een enkeling engels. Het is handig om wat woorden Russisch te leren, want dat is de voertaal in het land. Vaak wordt een rondreis Armenië gecombineerd met Georgië. Als je echt eens wat anders wilt dan de standaard is dit een leuk idee!

Uitgelichte rondreizen door Armenië

Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

Rondreis Azerbeidzjan, Armenië en Georgië, 21 dagen

Rondreis ZIJDEROUTE – 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis AZERBAIJAN, GEORGIË & ARMENIË – 23 dagen; Hoogtepunten van de Kaukasus

Rondreis ARMENIË – 14 dagen; Khatchkars, kloosters en sneeuwtoppen

Rondreis GEORGIË & ARMENIË – 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

Kenmerken Armenië

Klimaat Armenië

De beste periode om Armenië te bezoeken is in de zomerperiode tussen juni en september. Het is dan droog en de temperaturen liggen tussen de 22 en de 37 graden. Vanaf de herfst wordt het snel kouder. In de winter liggen de temperaturen gemiddeld rond het vriespunt. In de bergen is het opvallend kouder.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële landstaal in Armenië is Armeens. Deze Indo-Europese taal wordt door de meerderheid van de bevolking gesproken en kent een eigen alfabet. Armeens is een zelfstandige tak in de Indo-Europese taalfamilie. Ook in Frankrijk en de Verenigde Staten leven na de diaspora grote groepen die Armeens spreken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Vanaf 1993 wordt er in Armenië betaald met de Armeense Dram het woord Dram betekent letterlijk geld. Hiervoor was het land afhankelijk van de Sovjet-Uni en werd er betaald met Russische Roebels. Een Dram is 100 Loema waard en er zijn munten van 10 20 50 100 200 en 500. Ook is er papiergeld.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Armenië

De Armeense hoofdstad Jerevan is gesticht in 781 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. De stad ligt aan de rivier de Hrazdan en wordt aan drie kanten door bergen omringt. In de 20ste eeuw is het stadsgebied steeds verder uitgebreid.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Armenië

Bekijk alle artikelen

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

De mooiste plekken in Europa qua natuur

Je hebt ongetwijfeld wel eens weggedroomd bij de glossy cover van een reistijdschrift. Hagelwitte zandstranden, turquoise...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Armenië

Cultuur
Zoals beschreven combineert Armenië invloeden van zowel het Middellandse Zee gebied met Griekse en Cypriotische kenmerken en die uit het Midden-Oosten, wat resulteert in een rijke en intrigerende eeuwenoude cultuur en architectuur. Die rijke en gemêleerde oorsprong is ook te vinden in de muziek, dans, literatuur en de rijkelijk versierde tapijten die uit Armenië komen. Vrouwen, kinderen en oudere mensen worden op handen gedragen en zij krijgen vanzelfsprekend een plekje in openbare gelegenheden. Mannen begroeten elkaar met drie zoenen en vrouwen lopen vaak, zoals wij gearmd doen, hand in hand met vriendinnen. Mensen zijn vriendelijk en open en vragen je het hemd van het lijf met betrekking tot familie, partners en het al dan niet hebben van kinderen.

Eenieder die er ‘buitenlands’ uitziet zal in eerste instantie worden aangesproken in het Russisch. Als buurland van Rusland is dat natuurlijk niet vreemd, maar leidt het wel tot wat verwarring. Men kent wat Frans en Duits. Ook Engels wordt tegenwoordig steeds meer gesproken(vooral in de zakenwereld), maar het is nog niet alom in gebruik. Met geduld en goede wil kom je er vast wel uit.

Eten en drinken
Sinds 2014 staat het Armeense brood ‘Lavash’ op de Unesco lijst van ‘ontastbare culturele erfgoederen’, omdat de bereiding, betekenis en het uiterlijk gezien worden als typisch voor de Armeense cultuur. De Armeense keuken wordt gekenmerkt door een specifieke en typerende geur door haar gebruik van kruiden en specerijen. Er wordt veel gekookt met groenten, fuit en vis, rundvlees en lam. De bekendste gerechten die wij ook kennen zijn kebabs en dolmi: een combinatie van vlees en rijst in een wijnblad gerold. Armenië produceert ook witte en rode wijn en is bekend om zijn Ararat Cognac waar, naar het schijnt, Sir Winston Churchill een groot liefhebber van was.

Weer en klimaat
Met een continentaal hoogland klimaat is het in Armenië gedurende het hele jaar droog met gemiddelde temperaturen die in de zomer rond de 25˚C liggen, al kunnen ze in de Ararat Vallei oplopen tot zo’n 40 ˚C. ‘s Winters wordt het behoorlijk koud tot zo’n -5˚C met uitschieters in dezelfde vallei tot -30˚C en rond het Arpi meer zelfs tot-46˚C.

Algemene informatie
Reis je in de zomer naar Armenië? Zorg dan voor katoenen kleding die makkelijk droogt en regenkleding voor de spontane regenbuien. Electriteit en stekkers zijn hetzelfde als in Europa al is het niet zo betrouwbaar en zijn er regelmatige stroomstoringen. In de hoofdstad zijn er café’s met Wifi, maar in de rest van het land ligt dat moeilijker. De meeste grotere hotels hebben internet.

Valuta
In Armenië gebruikt men de Dram (AMD).

Tijdsverschil
Het land loopt drie uur voor op Nederland.

Visum en reisdocumenten
Je hebt geen speciaal visum nodig voor Armenië, zolang je niet langer dan 180 dagen wil blijven, al moet je wel in bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is en waar nog een lege pagina in zit. Verder moet je een retourticket kunnen tonen en nagaan bij de vliegmaatschappij of je via hen een visum nodig hebt. Mocht je na Armenië doorreizen naar een ander land of gebied, dan dien je in bezit te zijn van geldige visa en andere papieren voor desbetreffende bestemming.

Gezondheidswetenswaardigheden
Handig om mee te nemen: een tekentang, zonnebrandolie, en eigen medicijnen. Zorg voor een Engelstalige vertaling van je benodigde medicijnen en laat je inenten tegen malaria.

Criminaliteit
Net als in elk toeristisch gebied ben je zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van je normale veiligheidsmaatregelen, zakkenrollers vind je ten slotte overal ter wereld. Buiten dat is het land veilig. Reis niet naar de grensgebieden met Azerbeidzjan of diens regio: Nagorno-Karabach.

Vlucht/reistijd
Armenie ligt vanaf Amsterdam gemeten zo’n 3300 kilometer hiervandaan. Er zijn geen directe vluchten van Amsterdam en afhankelijk van de maatschappij moet je eén of meer keren overstappen waardoor de reistijd tussen de 8 en 20 uur ligt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de reis op zich als ‘road trip’ te doen en de afstand af te leggen met de auto, wat op zijn snelst in 2 dagen te doen is. Met de trein moet je je reis combineren met danwel een bustocht of een huurauto en duurt het tussen de 3 en 5 dagen. Dit is dan natuurlijk een echt avontuur!

Overnachten
Overnachten kan in hostels, B&B’s of hotels. (Wild) kamperen kan ook, zorg er alleen voor de je weet wat voor wild (wolven bijvoorbeeld) er in de omgeving leeft.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…