Rondreis Bangladesh

Rondreizen door Bangladesh

Wie een rondreis maakt door Bangladesh mag zich met recht betitelen tot een echte avonturier. Vanwege de armoede in het land is Bangladesh nog een onbekende vakantiebestemming. Echter is dit zonde, want het land heeft veel te bieden. Hierbij valt te denken aan prachtige rijstvelden, indrukwekkende natuurlandschappen, traditionele dorpjes en boeddhistische tempels.

Rondreizen door Bangladesh zijn dan weliswaar nog geen gemeengoed, maar toch is het mogelijk om een interessante reis te maken waarin je veel te zien krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Dulahazra Safari Park. Dit is een natuurpark met veel wilde dieren, zoals tijgers, leeuwen en olifanten. Wanneer je van heerlijk zonnen houdt aan het strand zit je hier perfect, want het langste zandstrand ter wereld, Coxs Bazar Beach, bevindt zich in Bangladesh.

Wanneer je een groepsrondreis maakt door Bangladesh weet je zeker dat je de mooiste plekjes te zien krijgt. Dit is wel aan te raden, omdat het land nog niet echt is voorbereid op het toerisme. Wanneer je er toch zelf op uit wilt gaan kan je natuurlijk altijd een individuele rondreis boeken.

 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Bangladesh

Klimaat Bangladesh

Door zijn ligging ten zuiden van de Kreeftskeerkring heeft Bangladesh een tropisch klimaat. De winters van oktober tot maart zijn vrij mild terwijl de zomers van maart tot juni vrij heet en vochtig zijn. De moesson loopt van juni tot oktober. Het is dan warm en vochtig. In januari liggen de temperaturen het laagst.

Gesproken Taal

In Bangladesh wordt de Indo-Iraanse taal Bengaals of Bengali gesproken. Begaals is de zevende grootste taal ter wereld de taal wordt gesproken in een groot gebied in Zuid-Azië. Ook in India wordt Bengaals gesproken. De taal heeft zich ontwikkeld vanuit het Sanskriet en heeft een grote literaire traditie.

Gebruikte valuta

Tot 1948 werd in Bangladesch betaald met de Indiase Roepie inmiddels heeft Bangladesh zijn eigen munteenheid de Taka. Letterlijk betekent het woord Taka ‘gestempelde munt’. Een Taka is honderd Poisha waard. Beide waarden hebben hun eigen munten

Hoofdstad van Bangladesh

Al vanaf de zevende eeuw lag er een nederzetting op de plaats die nu hoofdstad Dhaka is. Inmiddels kent Dhaka 10.000.000 inwoners en is het de grootste stad van het land. De gelijknamige regio Dhaka is dichtbevolkt en de stad wordt door zijn ligging aan een zijtak van de rivier de Dhaleswari regelmatig getroffen door overstromingen.


Algemene informatie over BangladeshBangladesh ervaringen & beoordelingen

De Bangladesh ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling