Zoek & boek

Rondreis Bhutan

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Bhutan

Bhutan is een land in Azië wat ligt tussen India en Tibet. Een rondreis door Bhutan is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Massatoerisme is iets wat door de overheid tegengehouden wordt en hierdoor zal je een unieke ervaring hebben. Cultuur en natuur zijn twee van de dingen die een reis door Bhutan meer dan de moeite waard zullen maken.

Rondreizen Bhutan
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Bhutan

rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis koningaap
Koning Aap Bekijk prijs
Rondreis Bhutan klein

Ontdek Bhutan, de verborgen juweel van de Himalaya

Bhutan, een land waar westerse invloeden beperkt zijn, biedt een unieke reiservaring met weinig toeristen. De cultuur benadrukt eenvoudige begroetingen zoals handen schudden, terwijl omhelzingen voorbehouden zijn aan naaste vrienden en familie. Maaltijden zijn snel en functioneel, met mogelijkheid tot bijvullen. Respect is essentieel, vooral in heiligdommen, waar het dragen van lange broeken en het uittrekken van schoenen vereist is.

Uitgelichte rondreizen door Bhutan

Rondreis BHUTAN – 16 dagen; Land van de donderende draak

Kenmerken Bhutan

Klimaat Bhutan

Bhutan heeft meerdere klimaatzones. In het zuiden heerst er een tropisch klimaat en in de bergen heerst er een hooggebergteklimaat. Het klimaat is erg onvoorspelbaar en kan per dag verschillen. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 15 en 20 graden. In de zomermaanden kan het 30 graden worden.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Bhutan spreekt men het Dzongkha. Deze taal is sterk verwant aan het Tibetaans. Naast Dzongkha wordt er ook nog Engels en 15 lokale talen gesproken. In Bhutan is het gemakkelijk om jezelf verstaanbaar te maken omdat het Engels wijdverspreid is.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Bhutan wordt er betaald met de Ngultrum. Deze is onder te verdelen in 100 Chetrum. In Bhutan kan er ook betaald worden met de Indiase Rupee. Het is lastig om te betalen met creditcards. Wij raden het aan om US dollars mee te nemen en deze om te wisselen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Bhutan

De hoofdstad van Bhutan is Thimpu en telt 65000 inwoners. Daarmee is het een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Kenmerkend aan Thimpu is dat er geen werkende verkeerslichten zijn. Wanneer de situatie erom vraagt zal een verkeersagent het verkeer regelen.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Bhutan

Bekijk alle artikelen

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Bhutan

Drinkwater
Het is af te raden om tijdens je rondreis door Bhutan kraanwater te drinken. Beter is het om water uit, verzegelde, flessen te drinken.

Valuta
Op rondreis door Bhutan betaal je met de Ngultrum (Nu.). Elke Ngultrum bestaat weer uit 100 Chetrums, net als onze centen. Bij de Bank of Bhutan, de Bhutan National bank en een aantal grote hotels in Bhutan heb je de mogelijkheid om Euro’s in te wisselen tegen Ngultrum. Het is mogelijk om een creditcard te gebruiken voor het opnemen van geld bij de Punjab Bank en de Bank of Bhutan. Pinnen met een bankpas doe je bij een ATM, welke je kunt vinden in Thimphu en Bumthang. De instellingen van Nederlandse bankpassen dienen omgezet te worden naar ‘wereld’. Neem hiervoor contact op met je bank.

Tijdverschil
Tijdens een rondreis door Bhutan te maken met een tijdverschil. In de zomertijd is het in Bhutan vier uren later en in de wintertijd is dit vijf uren.

Visum en reisdocumenten
Indien je van plan bent om een reis naar Bhutan te maken, dan dien je over een paspoort te beschikken die bij vertrek uit Bhutan nog minimaal zes maanden geldig is. Verder is er een visum nodig. Dit visum wordt bij de grens van Bhutan verstrekt op vertoon van een uitnodigingsbrief. Reisorganisaties regelen deze uitnodigingsbrief vaak voor je. Houd er ook rekening mee dat het gebruikelijk is dat je via India Bhutan binnenkomt. Dit betekent dat je ook voor India een visum zult moeten aanvragen.

Inentingen
Inentingen voor een rondreis in Bhutan zijn alleen verplicht als je in de zeven dagen voor aankomst in het land in een gele koorts land bent geweest. Je dient je in dat geval verlicht te vaccineren tegen gele koorts. Verder wordt er geadviseerd om je tegen DTP en Hepatitis A te laten vaccineren. Mocht je langer dan twee weken in Bhutan verblijven, dan is een inenting tegen buiktyfus ook aan te raden. Een inenting tegen Hepatitis B, rabiës en tuberculose wordt geadviseerd bij een verblijf langer dan drie maanden. Neem ook malariatabletten mee, in de zuidelijke gebieden heerst dit.

Criminaliteit
Tijdens een rondreis door Bhutan kun je je zeker veilig voelen. Het land is een van de veiligste landen ter wereld, ook voor vrouwen die alleen op reis zijn. Dezelfde veiligheidsmaatregelen gelden in Bhutan als in Nederland.

Vluchttijd
Je vliegt naar Bhutan via India, Nepal of Thailand. Een vlucht naar Paro in Bhutan zal ongeveer 9 uren duren.

Overnachten
Tijdens een rondreis door Bhutan is het gebruikelijk om in hotels of guesthouses te overnachten. Het comfort is voor begrippen in Bhutan prima, maar is voor Nederlandse begrippen nog wel wat achtergebleven. In sommige steden zijn er luxe hotels en resorts te vinden, maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan.

Cultuur
In Bhutan, waar men westerse invloeden minimaliseert, vind je een authentieke reiservaring met beperkte toeristenaantallen. Cultuur en etiquette zijn belangrijk: een handdruk geldt als standaard begroeting, terwijl omhelzingen voorbehouden zijn aan familie en naaste vrienden. Tijdens de maaltijd wordt er snel gegeten, met de mogelijkheid voor extra porties. Respect tonen is cruciaal, vooral in religieuze ruimtes waar men verwacht lange broeken te dragen en schoenen uit te doen.

Eten en drinken
De Bhutanese keuken is bekend om zijn eenvoud, smaak en pittigheid, met ema datsi (kaassaus met pepers) als het kenmerkende gerecht. Typische maaltijden bevatten groenten, vlees en een grote hoeveelheid rode rijst. Theedrinken is een onderdeel van de cultuur, variërend van sudja (met zout en boter) tot nadja (Indiase stijl met melk en suiker), en ara, een traditionele alcoholische drank.

Weer
Het klimaat in Bhutan wisselt sterk per regio. Het zuiden heeft een tropisch klimaat met moessonregens, terwijl het noorden zowel moessonregens als zware sneeuwval ervaart. Het middengebied geniet van stabiele temperaturen en het westen is doorgaans warmer dan het zuiden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…