Zoek & boek

Rondreis Cambodja

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Cambodja

Met een rondreis door Cambodja maak je een reis door een fascinerend land. Het land is rijk aan schitterende natuur, een rijke geschiedenis en mooie gebouwen. De geschiedenis en cultuur van dit land zal tijdens je reis een diepe indruk achterlaten. Een combinatie van drukke en bruisende steden en prachtige serene natuurgebeden maken dat er voor elk wat wils is.

Rondreizen Cambodja
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Cambodja

Rondreis boeken Cambodja

Ontdek het land van wonderen en warmte tijdens een rondreis in Cambodja

Cambodja, een verborgen parel in Zuidoost-Azië, betovert reizigers met zijn rijke geschiedenis, adembenemende tempels en ongerepte landschappen. Van de majestueuze Angkor Wat tot de bruisende straten van Phnom Penh, biedt dit land een fascinerende mix van culturele schatten en natuurlijke schoonheid. Bezoekers worden verwelkomd door de warmte van de Cambodjaanse mensen, wiens glimlach net zo betoverend is als de mystieke zonsopgangen over de tempelruïnes. Ontdek Cambodja, waar elke hoek een nieuw avontuur belooft.

Uitgelichte rondreizen door Cambodja

Familiereis Op Avontuur in Cambodja

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

7-Daagse bouwsteen Siem Reap en Phnom Penh

Vietnam, Cambodja & Thailand, 21 dagen

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

Fietsreis Vietnam & Cambodja, 18 dagen

9-Daagse rondreis De Kleuren van Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

29-Daagse rondreis Thailand, Laos en Cambodja

18-Daagse combinatiereis Thailand en Cambodja

Kenmerken Cambodja

Klimaat Cambodja

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. Verder heeft Cambodja twee seizoenen het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot november en het droge seizoen van december tot april. De meeste neerslag valt meestal in augustus en september.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Cambodja is het Khmer (Cambodjaans). Deze taal wordt door 90 procent van de bevolking gesproken. Daarnaast spreken de meeste bewoners ook Engels. Verder spreekt de oude generatie door het koloniale verleden ook Frans.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Cambodja wordt betaald met de riel. Deze bestaat uit honderd sen. De betekenis van het woord riel is “datgene dat glanst”. Dit is afkomstig uit het Khmer. In de grotere steden is het vrij eenvoudig om te pinnen. Op het platteland is dit lastig. Daarom is het aan te raden om contanten mee te nemen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Japan

De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh en telt ongeveer 2 miljoen inwoners. Phnom Penh is een stad met grote contrasten. De geschiedenis is luguber| maar de inwoners zijn daarentegen vriendelijk en vrolijk. Verder zijn er veel goede restaurants en uitgaansgelegenheden.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Cambodja

Bekijk alle artikelen

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Cambodja

Drinkwater
Op rondreis door Cambodja is het aan te bevelen om water uit, verzegelde, flessen. Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Neem ook geen ijsklontjes in je drinken, dat is tenslotte ook van kraanwater gemaakt.

Valuta
Ben je op rondreis in Cambodja, dan betaal je met de riel (KHR). Er bestaan van de riel enkel biljetten, die beginnen bij 100 riel. Je kunt slechts zeer beperkt met een credit card betalen en daarom is het advies om biljetten van 1, 5 en 10 dollar bij je te hebben. De biljetten worden alleen geaccepteerd als ze onbeschadigd zijn. In Phnom Penh en Siem Reap kun je dollars pinnen.

Tijdverschil
Ga je op reis naar Cambodja, dan heb je met een tijdverschil te maken. Het is in de zomer in Cambodja vijf uren later. En in de winter is het zes uren later.

Visum en reisdocumenten
Om op rondreis door Cambodja te kunnen, heb je een paspoort nodig wat bij vertrek nog zes maanden geldig is. Verder heb je een visum nodig om toegang te krijgen tot het land. Dit visum kun je in Nederland aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit bij de grens van Cambodja te regelen.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aankomst in Cambodja in een gele koorts land geweest, dan ben je voor een rondreis door Cambodja verplicht een gele koorts vaccinatie te nemen. Verder wordt geadviseerd je te laten inenten tegen DTP, Hepatitis A en, indien je hier niet voor ingeënt bent geweest, BMR. Ga je langer dan drie maanden rondreizen in Cambodja, dan is het ook verstandig om je in te enten tegen Hepatitis B en rabiës. Er zijn gebieden waar malaria heerst, neem daarom ook malariatabletten mee.

Criminaliteit
In Cambodja komt diefstal en zakkenrollerij voor. Draag daarom tijdens een rondreis in Cambodja een money belt voor je kostbaarheden. De Cambodjanen zijn zeer blij met toeristen en daarom is het land verder veilig. Ga echter niet langs de kant van de weg de bosjes in voor bijvoorbeeld een sanitaire stop: door de burgeroorlog liggen er verspreid over het land nog veel landmijnen.

Vluchttijd
In ongeveer 12 uren vlieg je van Nederland naar Cambodja

Overnachten
Het hoeft niet duur te zijn om te overnachten tijdens je rondreis door Cambodja. Voor een paar dollar slaap je al in een eenvoudige guesthouse. Voor een luxere slaapplaats kies je voor een bed and breakfast of een hotel.

Cultuur
Op rondreis in Cambodja zal je merken dat de cultuurverschillen groot zijn. Het is bijvoorbeeld not done om iemands hoofd aan te raken, ook niet een vriendelijke aai over de bol van een kind. Het hoofd is een lichaamsdeel wat als ‘huis van de ziel’ gezien wordt en daarom staan de Cambodjanen hier eerbiedig tegenover. Ditzelfde geldt voor het wijzen met de vinger of de voet naar iemand. Mocht je een monnik zien, raak deze absoluut niet aan. Mocht je dit als vrouw doen, dan moet je de abatt ondergaan, een gecompliceerde reinigingsceremonie. Zorg er ook altijd voor dat je lager bent dan een monnik. Dit houdt in dat als je langer bent, je je klein moet maken. Het openlijk uiten van meningsverschillen wordt niet geaccepteerd en ook het uiten van bijvoorbeeld genegenheid gebeurt veel subtieler dan in ons land. De mensen in Cambodja zijn niet punctueel. Dat wil zeggen dat ze niet per se te laat komen, maar ook wel eens te vroeg zijn. Ben je van plan iets te kopen tijdens je reis in Cambodja, onderhandel dan over de prijs. Dit is volkomen normaal en het is zelfs raar als je niet onderhandelt.

Eten en drinken
Wanneer je op rondreis in Cambodja bent, zal je merken dat eten een groot onderdeel is van het leven van de Cambodjanen. Het is niet alleen een noodzaak, maar ook een onderdeel van de levensstijl. Men eet wanneer ze trek hebben en niet op vaste tijden. Hierdoor is er overal en altijd eten te krijgen: in bijvoorbeeld supermarkten, nachtmarkten en noodlestalletjes. Omdat het eten erg goedkoop is, koken de mensen meestal niet zelf. Zorg ervoor dat je rustig begint met het eten: eet niet te scherp, want doordat er compleet andere ingrediënten gebruikt worden dan die wij gewend zijn, moet ons lichaam hier vaak erg aan wennen. Rijst met vissaus, groente, vis of vlees is vaak de hoofdmaaltijd. Vaak eet men met de handen vanaf een palmblad. Thee, koffie en frisdranken zijn eenvoudig te verkrijgen. Bier is niet heel erg lekker in Cambodja en wijn is ook lastig te verkrijgen. Wil je een sterke alcoholische drank drinken, dan kun je de Thaise Mekong-Whisky drinken.

Weer en klimaat
In Cambodja zijn er door het tropische moessonklimaat twee regentijden. De meeste regen valt in augustus en september. Houd hier tijdens je rondreis door Cambodja dan ook rekening mee. De wintermoesson is minder nat. De beste tijd voor rondreizen door Cambodja is van eind oktober tot maart. Het is altijd warm en zonnig in Cambodja, maar ook buiten de moessonseizoenen is er een kans op een bui aanwezig.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…