Zoek & boek

Rondreis China

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door China

China wordt ook wel ‘Het rijk van het midden’ genoemd. Voor elk reislustig persoon is een rondreis door China een absolute droom. Boeiende cultuur, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een enorme oppervlakte maken China bijzonder interessant om in rond te reizen. Na een rondreis door China ga je met een schat aan ervaring en indrukken weer naar huis.

Rondreizen China
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door China

Rondreis boeken China

China Ontdekken: Een Avontuur van Cultuur, Natuur en Historie

Ontdek China individueel of in een groep met flexibele rondreizen die zowel cultuur als natuur omvatten. Van de Chinese Muur tot Shanghai, verken de levendige steden, serene landschappen en rijke geschiedenis. Kies uit korte trips of langere avonturen, met speciale opties voor families en treinliefhebbers, zoals de Trans-Siberië Express. Aanbieders als Koning Aap en Djoser bieden diverse reizen, inclusief exclusieve excursies. China’s minder bekende regio’s onthullen traditionele gebruiken en keukens. Met uitstekende verbindingen is China toegankelijk voor elk budget, met reizen vanaf een week en prijzen vanaf €1.500, inclusief vliegtickets. Ontdek China’s diversiteit in je eigen tempo.

Uitgelichte rondreizen door China

Groepsreis China ‘on a Shoestring’; Alles wat beweegt kun je eten met stokjes

Groepsreis China; Van Beijing naar Shanghai

China, 23 dagen

15-daagse rondreis Klassiek China

Beijing

De Zijderoute van Marco Polo

Rondreis China & Tibet, 30 dagen

Van Beijing naar Delhi, 30 dagen

China, 18 dagen

Tibet: Gebedsvlaggen in de Wind

Traditioneel Waterdorp Wuzhen

Kenmerken China

Klimaat China

Door het enorme formaat van het land heeft China te maken met bijna alle klimaatsoorten en zijn er binnenlands ook vele contrasten. Verder staat China bekend om de extreme weersituaties die er kunnen voorkomen. Denk hierbij aan orkanen extreme hitte overstromingen etc.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Er bestaan veel verschillende taalsoorten in China. De officiële hoofdtaal is het Standaardmandarijn. Deze taal wordt gebruikt op de scholen en de overheid. Enkele van betekenis zijnde minderheidstalen zijn het Mongools en het Tibetaans. In Hongkong wordt ook nog Engels en Portugees gesproken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van China is de Chinese renminbi. In Hongkong wordt er betaald met de Hongkongse dollar en in Macau wordt er betaald met de pataca. Pinnen gaat vrij eenvoudig in China. Let wel op dat het logo van je pas correspondeert met het logo van de pinautomaat.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van China

Peking(Bejing) is de hoofdstad van China en heeft bijna 20 miljoen inwoners. Peking behoort tot één van de vier historische hoofdsteden van China. Peking fungeert bovendien als het invloedrijkste centrum voor cultuur| onderwijs en bestuur. Verder zijn er tal van bezienswaardigheden waaronder het plein van de hemelse vrede.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in China

Bekijk alle artikelen

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

Een trip naar dé stad in Thailand, Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Het is een bruisende stad met maar liefst ruim 10 miljoen...
lees verder

Individuele rondreis China; deel zelf je tijd in

Wanneer je op eigen gelegenheid een rondreis door China gaat maken, wil je natuurlijk zorgen voor een goed programma. Uiteraard zijn er bekende hotspots die je moet zien, maar China is zo groot, zo divers en heeft zo veel te bieden. Een georganiseerde rondreis door China is dan een goed idee. Deze kun je ook gewoon individueel maken. Wil je de vrijheid om je vakantie in China naar eigen inzicht in te vullen? Rondreizen door China in je eentje (of met een zelfgekozen reisgenoot) kan geregeld worden door zeer veel aanbieders. Kijk bijvoorbeeld eens bij Koning Aap. Je kunt voor een rondreis van 14 dagen kiezen, maar als je de gelegenheid hebt, is het zeker aan te raden om nog wat langer te gaan. Tijdens een rondreis door China van 22 of 23 dagen dompel jij je pas echt onder in de cultuur van dit bijzondere land. Wist je overigens dat er ook reizen zijn van bijvoorbeeld 65 dagen? Een individuele rondreis door China vindt vrijwel altijd doorgang, omdat dit niet afhankelijk is van het aantal deelnemers.

Rondreizen door China in een groep: met elkaar een prachtig land ontdekken

Het toerisme in China bloeit volop. Daar spelen reisaanbieders op in en daar profiteer je absoluut van. Je hebt namelijk een zeer riante keuze uit verschillende soorten rondreizen door China. De groepsrondreis naar China is altijd al populair geweest. Dat is niet verwonderlijk: tijdens zo’n reis door China is alles al voor je geregeld. Dat is wel zo prettig in een land waarin maar weinig mensen Engels spreken, zeker buiten de grote steden.

In principe ga je met een groep van zo’n 20 tot 40 personen op stap, maar het aantal reizigers is wel per reisorganisatie verschillend. Tijdens een groepsrondreis leer je volop nieuwe mensen kennen. Je kunt ook een singlereis boeken, zodat je niet tussen de stelletjes terechtkomt, maar gewoon allemaal als alleenstaanden reist. Je hebt altijd een grote kans op het doorgaan van zo’n reis, maar mochten er bijvoorbeeld te weinig deelnemers zijn, dan zijn er altijd goede alternatieven. Een reis door China kun je boeken bij veel verschillende internationale aanbieders. Partijen als Fox Travel, maar vooral NRV bieden een grote verscheidenheid aan rondreizen door China aan. Je kunt daarbij eenvoudig kiezen voor bepaalde accenten. Denk aan must-sees als de Chinese Muur, de Verboden Stad, Shanghai, Beijing en Hongkong, maar ook landelijk China en busreizen waarbij je onder andere Tibet aandoet. Wat dacht jij van een trip van 2 weken?

Familiereis door China: kom nader tot elkaar in een bijzonder land

Een familiereis door China iets voor jou? Deze rondreizen door China zijn er speciaal op gericht om het land én je familie beter te leren kennen. Je doet exclusieve excursies in groepsverband, waardoor je lekker actief met elkaar bezig bent. Dat maakt deze reis uitdagend. Je kunt diverse hoogtepunten van het land bekijken, zoals de indrukwekkende Chinese Muur en de Verboden Stad in Beijing. De unieke cultuur van Zuid-China wordt ook geroemd. Vooral wanneer je het binnenland intrekt, kom je nog veel oude klederdrachten en religieuze tradities tegen. Bovendien kun je hier ook rekenen op de traditionele keuken. Zowel voor jong als voor oud is een rondreis door China onvergetelijk. Kijk eens naar de reizen die Fox Travel aanbiedt. Hier is vast en zeker iets voor je bij. Er zijn zowel reizen van 10 dagen beschikbaar als reizen die veel langer duren. Je kunt zelfs voor een reis van 3 weken of zelfs 6 weken kiezen. Durven jullie de uitdaging aan?

Treinreis door China: de Trans-Siberië Express of andere reizen

Reis door China per trein en ontdek het land van heel dichtbij. De trein is een ideaal vervoersmiddel als je China echt wilt leren kennen. Niet voor niets is de Trans-Siberië Express wereldberoemd. Dit is misschien wel de mooiste en meest indrukwekkende treinrit ter wereld. Jij kunt deze reis ook maken, die jou door het mooie China, Siberië en Mongolië voert. Verder zou je ook nog door kunnen reizen naar Rusland. Deze reis kun je zowel in je eentje als in groepsverband doen. Dat geeft jou het voordeel dat je zo flexibel kunt zijn als je zelf wilt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de reizen van Djoser. Een dergelijke reis duurt doorgaans iets meer dan 20 dagen.

Voordelig boeken vanaf slechts een week

Op zoek naar een aanbieding voor een groepsrondreis of een individuele rondreis? China is een verre bestemming, maar zeker niet de duurste. Wanneer je kijkt naar waar voor je geld, maak je met China een uitstekende keuze. Tegen een zeer schappelijk bedrag, reis je af naar een totaal andere wereld die indruk zal maken. China is een wereldmacht in vele opzichten. De connecties met het land zijn zowel met het vliegtuig als met de trein uitstekend. Dit heeft een groot voordeel voor het beschikbare reisaanbod. Je kunt namelijk al een 7-daagse individuele rondreis boeken. Groepsreizen (en speciale familie groepsreizen) zijn al te boeken vanaf 14 dagen. Rondreizen door China kan al inclusief vliegticket vanaf zo’n 1.500 euro. Bekijk snel alle individuele reizen en groepsreizen die Rondreizen.net voor jou verzameld heeft. Via het overzicht kun je eenvoudig selecteren op jouw favoriete type reis, zodat je in een oogwenk alle prijzen op een rijtje ziet. Een goedkope rondreis is dan zo gevonden!

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over China

Cultuur
Als je op rondreis door China gaat, dan zal je merken dat de cultuurverschillen groot zijn. Als je bijvoorbeeld iets koopt, zullen de Chinezen proberen je zoveel mogelijk voor hun product te laten betalen. Zie dit echter niet als afzetterij: het is volkomen normaal in China. Ding daarom altijd af voor een gunstige prijs. Ook bij eetstalletjes op straat is het verstandig van tevoren een prijs af te spreken. Chinezen zijn een vriendelijk en nieuwsgierig volk, maar ze zijn wel van mening dat de gebruiken in China de maatstaf zijn en alles wat er van afwijkt is raar. Slurpen tijdens en boeren na het eten is bijvoorbeeld een compliment voor de kok. Je geeft hiermee aan dat het eten je smaakt. Mensen in China werken erg hard, 6 dagen per week. Vermaak en ontspanning zijn dan ook erg belangrijk. De Chinezen doen dit het liefste door televisie te kijken, naar de bioscoop te gaan of een voorstelling bij te wonen.

Eten en drinken
Wanneer je op rondreis in China bent, moet je voorbereid zijn op de bijzondere eetgewoonten van de Chinezen. Chinezen eten theoretisch gezien alles wat leeft. Hierbij wordt niets verspild: ingewanden, huid, snuit, etc. wordt gegeten. Een lokale markt geeft je de kans al deze bijzondere gerechten te aanschouwen, maar houd er wel rekening mee dat de dieren slecht behandeld worden. In het noorden van China wordt veel deegwaren gegeten en in het zuiden van China eet men meer rijst. In de plaatsen die meer toeristisch zijn ingesteld, wil het wel mogelijk zijn om een internationale maaltijd als pizza, te kunnen eten. In China drinken de mensen veelal groene thee. Ook kun je mondjesmaat wel koffie krijgen, maar populair is het niet in China. Een typische alcoholische drank in China is Maotai, een soort jenever die ruikt naar kaas.

Weer en klimaat
Door de grootte van het land zijn er diverse klimaten in China. In het noorden van China is sprake van een land klimaat met warme zomers en koude winters. Meer richting het zuiden worden de klimaten steeds gematigder, waarbij er in het zuiden een topisch klimaat heerst. De beste tijd voor een rondreis door China is van april t/m oktober.

Drinkwater
Ga je op rondreis in China, drink dan geen leidingwater en neem geen ijsklontjes in je frisdrank. Wel zie je op hotelkamers vaak kannen met water staan. Dit water is wel veilig omdat het gekookt is. Je kunt het beste sodawater drinken, mineraalwater is behoorlijk duur.

Valuta
Tijdens je rondreis in China betaal je met de yuan (CNY). Een yuan bestaat uit 10 jiao en 100 fen. Je mag geen yuans in- of uitvoeren. Je kunt het beste ook wat euro’s in contant geld meenemen, al kun je in de meeste steden gewoon pinnen.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomer is er zes uren tijdsverschil. Tijdens de winter is het tijdsverschil zeven uren.

Visum en reisdocumenten
Om een rondreis door China te kunnen maken, heb je een paspoort nodig wat bij vertrek uit China nog minimaal zes maanden geldig is. Ook heb je voor een reis naar China een visum nodig. Dit visum regel je bij de ambassade van China in Den Haag.

Inentingen
Ben je in de zeven dagen voor aanvang van je rondreis door China in een gele koorts land geweest, dan dien je tegen gele koorts ingeënt te zijn. Verder wordt een inenting tegen DTP, Hepatitis A en, indien je hier vroeger niet voor ingeënt bent, BMR aanbevolen. Blijf je langer dan twee weken rondreizen in China, dan wordt een inenting tegen buiktyfus ook aangeraden. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies om je ook in te enten tegen Hepatitis B, rabiës en tuberculose. Op sommige plaatsen in China heerst malaria, neem dus ook malariatabletten mee.

Criminaliteit
China is een behoorlijk veilig land. Wel dien je tijdens je rondreis door China rekening te houden met zakkenrollers. Plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn, zijn populair onder zakkenrollers. Draag daarom ook ene money belt om hiermee je kostbaarheden onder je kleding te verbergen.

Vluchttijd
In ongeveer 10 uren vlieg je van Amsterdam naar China.

Overnachten
De meest voorkomende accommodaties tijdens een rondreis in China zijn de youth hostels, guesthouses en de reizigerhotels.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…