Rondreis Cyprus

Rondreizen door Cyprus

Wie een rondreis maakt door Cyprus, maakt een reis door het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde. Men zegt dat Aphrodite op Cyprus geboren is. Op het eiland gaan verhalen de ronde dat zij geboren is uit de golven van de zee. Aan jou om dit van dichtbij te onderzoeken! Omdat Cyprus ligt ingesloten tussen Griekenland en Turkije heeft het land van beide culturen kenmerken overgenomen. Cyprus heeft jaarlijks vele zonuren, wat het land een uitstekende strandbestemming maakt.

Kenmerken Cyprus

Klimaat Cyprus

Vanwege het Mediterrane klimaat met lange warme zomers is de periode van half mei tot half oktober de meest gunstige periode om Cyprus de bezoeken. Het is dan droog en warm. De winters zijn vrij kort en mild terwijl in de lente de temperaturen al snel aangenaam boven de 20 graden.

Gesproken Taal

Doordat Cyprus bestuurlijk verdeeld is tussen Turkije en Griekenland wordt er op Cyprus zowel Cypriotisch Grieks als Cypriotisch Turks gesproken. Beide talen worden erkend als officiële taal. In het Noordelijke gedeelte sinds 1983 de Turkse Republiek Noord-Cyprus wordt Turks gesproken. Ook wordt er Roemeens Bulgaars en Pontisch Grieks gesproken op Cyprus.

Gebruikte valuta

Nadat Cyprus in 2004 is aangesloten bij de Europese Unie is ook de Euro ingevoerd op het eiland. Er zijn voldoende pinautomaten op het eiland en ook Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Hoofdstad van Cyprus

De Cypriotische hoofdstad Nicosia is een verdeelde hoofdstad. ‘De groene lijn’ die van Oost naar West door de stad loopt vormt de grens tussen het Zuidelijke Griekse deel en het Noordelijke Turkse deel. De oude stad wordt door deze grens bijna precies door het midden gedeeld.


Algemene informatie over Cyprus


Rondreizen door Cyprus worden slechts door enkele tienduizenden Nederlanders per jaar geboekt. Toch is dit jammer, omdat Cyprus het land is in Europa met de meeste zonneuren. De natuur is adembenemend mooi. Sommige zandstranden doen je zelfs denken aan echte bountystranden. Paphos, een stadje in het zuidwesten van Cyprus, staat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. Dit is een echte aanrader om goed te bekijken.

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de mooiste plekjes te zien krijgt raden wij het aan om een groepsrondreis of een individuele rondreis te boeken. Grote kans dat je prachtige kerken, middeleeuwse kerken en idyllische dorpjes gaat tegenkomen!


Cyprus ervaringen & beoordelingen

De Cyprus ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling