Zoek & boek

Rondreis Filipijnen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door de Filipijnen

Een betoverende rondreis door de Filipijnen, vaak genoemd als ‘de parel van het oosten’, biedt een onvergetelijke ervaring. Dit archipelland omvat meer dan 7.000 eilanden, elk met hun unieke charme, variërend van sprankelende stranden tot weelderige groene landschappen. De Filipijnen herbergen een boeiende mix van levendige steden en serene natuurwonderen, waaronder wereldberoemde duikspots en ongerepte witte zandstranden. Het land is rijk aan cultuur en traditie, met een intrigerende geschiedenis die teruggaat tot vóór de Spaanse kolonisatie. De gastvrije en vriendelijke aard van het Filipijnse volk, samen met hun feestelijke gebruiken en smaakvolle keuken, maakt elke reis speciaal.

Rondreizen Filipijnen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door de Filipijnen

Rondreis boeken Filipijnen

Ontdek de Verborgen Schoonheid van de Filipijnen

Wanneer je denkt aan de Filipijnen, zie je waarschijnlijk de levendige straten van Manila voor je, met kleurrijke jeepneys die door de stad zoeven. Of misschien denk je aan de serene stranden met kristalhelder water en palmbomen die zachtjes wuiven in de wind. De Filipijnen, met hun levendige steden en serene stranden, bieden een unieke mix van natuur en cultuur. De archipel staat bekend om uitstekende duiklocaties en gastvrije inwoners. Proef de lokale keuken en ontdek de natuurlijke schoonheid van meer dan 7.000 eilanden tijdens een onvergetelijke rondreis.

Kenmerken Filipijnen

Klimaat Filipijnen

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat. Dit betekent gemiddeld hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Van mei tot oktober valt er vrij veel regen door de moesson. Het is dan ook vrij warm. Van december tot februari is het een stuk droger en ook koeler. De Filipijnen bevinden zich in de tyfoongordel.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Op de Filipijnen even zo’n 100 etnische groepen die zich van elkaar onderscheiden door taal en cultuur. Er worden in totaal dan ook rond de 170 talen en dialecten gesproken op de Filipijnen. Om de nationale eenheid te bevorderen wordt door de overheid het Filipijns gepromoot Engels is de tweede nationale taal.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De munteenheid van de Filipijnen is de Peso hierin zie je nog de Spaanse geschiedenis van de Filipijnen. Een Peso is verdeeld in 100 centavos en er zijn munten van 1 5 10 25 en 50 centavo en 1 2 5 en 10 Peso. Er wordt ook papiergeld gebruikt.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Filipijnen

De hoofdstad Manilla| aan de baai van Manilla die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee| ligt op het eiland Luzon. In de directe omgeving van Manilla wonen ruim 12 miljoen inwoners. Manilla is naast het politieke en wetenschappelijke centrum ook het culturele centrum met veel hogescholen| theaters en musea.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in de Filipijnen

Bekijk alle artikelen

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over de Filipijnen

Drinkwater
Het is aanbevolen om in de Filipijnen gebotteld water te drinken in plaats van kraanwater, vooral buiten de grote steden.

Valuta
De Filipijnse Peso (PHP) is de officiële valuta. Pinnen kan bij banken en in grote steden, en creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Nederland is in de winter 7 uur en in de zomer 6 uur.

Visum en Reisdocumenten
Nederlandse reizigers kunnen tot 30 dagen zonder visum in de Filipijnen verblijven, met een geldig paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Inentingen
Voor de Filipijnen zijn geen verplichte vaccinaties, maar aanbevolen worden DTP, Hepatitis A en bij langere verblijven of bijzondere omstandigheden ook Hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Net als in elk land is waakzaamheid geboden, vooral in steden en toeristische gebieden. Over het algemeen zijn de Filipijnen een veilige bestemming.

Vluchttijd
De vluchttijd van Amsterdam naar Manila is ongeveer 13 tot 15 uur.

Overnachten
De Filipijnen bieden een breed scala aan accommodaties, van luxe resorts tot eenvoudige guesthouses en traditionele nipa hutten.

Cultuur
De Filipijnen hebben een rijke mix van inheemse, Spaanse en Amerikaanse invloeden. Respecteer lokale tradities en gebruiken, vooral in religieuze plaatsen.

Eten en Drinken
De Filipijnse keuken is een mix van Aziatische en Spaanse invloeden met gerechten zoals adobo, lechon en sinigang. Rijst is een basisvoedsel, en zeevruchten zijn overal verkrijgbaar.

Weer en Klimaat
De Filipijnen hebben een tropisch klimaat met een droogseizoen van december tot mei en een regenseizoen van juni tot november. De beste tijd om te bezoeken is tijdens het droogseizoen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…