Rondreis Filipijnen

Rondreizen door Filipijnen

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Filipijnen

Klimaat Filipijnen

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat. Dit betekent gemiddeld hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Van mei tot oktober valt er vrij veel regen door de moesson. Het is dan ook vrij warm. Van december tot februari is het een stuk droger en ook koeler. De Filipijnen bevinden zich in de tyfoongordel.

Gesproken Taal

Op de Filipijnen even zo’n 100 etnische groepen die zich van elkaar onderscheiden door taal en cultuur. Er worden in totaal dan ook rond de 170 talen en dialecten gesproken op de Filipijnen. Om de nationale eenheid te bevorderen wordt door de overheid het Filipijns gepromoot Engels is de tweede nationale taal.

Gebruikte valuta

De munteenheid van de Filipijnen is de Peso hierin zie je nog de Spaanse geschiedenis van de Filipijnen. Een Peso is verdeeld in 100 centavos en er zijn munten van 1 5 10 25 en 50 centavo en 1 2 5 en 10 Peso. Er wordt ook papiergeld gebruikt.

Hoofdstad van Filipijnen

De hoofdstad Manilla| aan de baai van Manilla die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee| ligt op het eiland Luzon. In de directe omgeving van Manilla wonen ruim 12 miljoen inwoners. Manilla is naast het politieke en wetenschappelijke centrum ook het culturele centrum met veel hogescholen| theaters en musea.


Algemene informatie over FilipijnenFilipijnen ervaringen & beoordelingen

De Filipijnen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling