Rondreis Hongkong

Rondreizen door Hongkong

 

Hong Kong is een bestuursregio van China en ligt in Zuidoost-Azië. Hong Kong beslaat 1103 km2 en heeft 236 eilanden. Een perfect gebied voor een rondreis dus. Hong Kong heeft de drukte van een stad, maar ook de natuur die je soms nodig hebt om de drukte van de stad even te ontvluchten. In Hong Kong vloeien de Chinese tradities samen met het westerse kapitalisme.

Cultuur
Elk land heeft zijn eigen gebruiken. In het ene land wordt hier minder waarde aan gehecht, dan in het andere land. In landen als China kun je vrij eenvoudig iemand beledigen als je geen rekening houdt met de cultuur. Besef je tijdens een rondreis door Hong Kong dan ook altijd dat je slechts te gast bent. Het is aan te raden om je op voorhand in te lezen op de gebruiken van het land van bestemming. Hong Kong is uiteraard Aziatisch met veel gebruiken die overeenkomen met die in China. Toch merk je dat het een rasechte metropool is waar je een mix van diverse culturen tegenkomt. Engels is een veel gesproken taal in Hong Kong. Van een taalbarrière is tijdens een rondreis dan ook geen sprake.

Eten en drinken
Aan het aanbod zal het niet liggen: in Hong Kong zijn maar liefst 9000 restaurants gevestigd. Voldoende keuze dus. Hong Kong is een Britse kolonie geweest waardoor de internationale keuken in Hong Kong uitstekend vertegenwoordigd is. Van kleine eettentjes tot grote restaurants met culinaire hoogstandjes: Hong Kong heeft het. Ook in Hong Kong is het gebruikelijk om met stokjes te eten. Mocht je het eens willen proberen: in Hong Kong is het eten van hondenvlees verboden.

Weer en klimaat
Het klimaat in Hong Kong is subtropisch. Van november t/m maart is er sprake van de droge periode. Dit is dan ook meteen de beste tijd voor een rondreis door Hong Kong. In de winter liggen de temperaturen rond  de 20 á 25 graden en in de zomer wordt het zelfs 30 tot 35 graden.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Hongkong

Klimaat Hongkong

Hong kong heeft een warm zeeklimaat. De winters zijn gematigd en droog en de zomers zijn tropisch warm met veel neerslag. Ook is de luchtvochtigheid in de zomer hoog. De gemiddelde maximum temperatuur van Hong Kong is 256 graden.

Gesproken Taal

Hong kong heeft meerdere officiële talen namelijk het Engels Mandarijn en Kantonees. Vrijwel iedereen in Hong kong spreekt Engels. De laatste jaren speelt er wel een trend dat de Chinese talen steeds belangrijker worden.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Hong kong is de Hong Kongs dollar. Pinnen met creditcards en bankpassen met het maestro- of cirruslogo is geen probleem in Hong kong. Het is verder ook geen enkel probleem om geld te wisselen.

Hoofdstad van Hongkong

De hoofdstad van Hongkong is Victoria. Deze stad is lang geleden door de Britten gesticht. Verder is Hong Kong het winkelcentrum van Azië. Ook de skyline van Hong Kong is bijzonder mooi. Men zegt dat deze tot de mooiste skylines van de wereld behoord!


Algemene informatie over Hongkong

Drinkwater
Bij rondreizen door Hong Kong kun je geen water uit de kraan drinken. Let ook op de ijsblokjes in de frisdranken. Koop water in verzegelde flessen om te voorkomen dat je ziek wordt van water uit de kraan

Valuta
Voor rondreizen in Hong Kong wissel je de euro om voor de Honkongse dollar. Hong Kong is een goed ontwikkelde stad waardoor pinnen en betalen met creditcards of bankpassen met het cirrus- of maestrologo geen enkel probleem is.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Hong Kong heb je te maken met een tijdverschil. Tijdens onze zomertijd is het in Hong Kong 6 uren later en tijdens onze wintertijd is het in Hong Kong 7 uren later. 

Visum en reisdocumenten
Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan drie maanden gaat rondreizen in Hong Kong. Je paspoort dient nog minstens een maand geldig te zijn bij vertrek uit Hong Kong.

Inentingen
Voor het maken van een rondreis door Hong Kong zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Ben je niet gevaccineerd tegen BMR in het verleden, dan wordt aangeraden je hiertegen in te enten. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het aan te raden je tegen tuberculose en Hepatitis B te vaccineren.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Hong Kong te maken. Net als in elke stad heeft Hong Kong met kleinere criminaliteit te maken. Let dan ook op je waardevolle spullen en gebruik bij voorkeur een geldgordel onder je kleding om je waardevolle spullen te verbergen. 

Vluchttijd
In ongeveer tien uren vlieg je van Amsterdam naar Hong Kong.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Hong Kong te overnachten is in een hotel. Als je wat meer low-budget wilt reizen zijn er uiteraard ook hostels.Hongkong ervaringen & beoordelingen

De Hongkong ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling