Zoek & boek

Rondreis Hong Kong

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Hong Kong

Ontdek Hong Kong, een bruisende metropool waar Oost en West samenkomen. Deze stad, bekend om zijn indrukwekkende skyline, levendige markten en culinaire diversiteit, biedt een unieke mix van traditionele Chinese cultuur en moderne stedelijke dynamiek. Van de sfeervolle straten van Kowloon tot de adembenemende uitzichten vanaf Victoria Peak, Hong Kong belooft een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.

Rondreizen Hong Kong
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Hong Kong

Uitgelichte rondreizen door Hong Kong

China Highlights

China, 18 dagen

Hongkong Island Tour

Rondreis CHINA HOOGTEPUNTEN – 16 dagen; Hemels rijk in een notendop

Rondreis China & Tibet, 30 dagen

Kenmerken Hong Kong

Klimaat Hong Kong

Hong kong heeft een warm zeeklimaat. De winters zijn gematigd en droog en de zomers zijn tropisch warm met veel neerslag. Ook is de luchtvochtigheid in de zomer hoog. De gemiddelde maximum temperatuur van Hong Kong is 256 graden.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Hong kong heeft meerdere officiële talen namelijk het Engels Mandarijn en Kantonees. Vrijwel iedereen in Hong kong spreekt Engels. De laatste jaren speelt er wel een trend dat de Chinese talen steeds belangrijker worden.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Hong kong is de Hong Kongs dollar. Pinnen met creditcards en bankpassen met het maestro- of cirruslogo is geen probleem in Hong kong. Het is verder ook geen enkel probleem om geld te wisselen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Hong Kong

De hoofdstad van Hongkong is Victoria. Deze stad is lang geleden door de Britten gesticht. Verder is Hong Kong het winkelcentrum van Azië. Ook de skyline van Hong Kong is bijzonder mooi. Men zegt dat deze tot de mooiste skylines van de wereld behoord!

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Hong Kong

Bekijk alle artikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Hongkong

Drinkwater
Bij rondreizen door Hong Kong kun je geen water uit de kraan drinken. Let ook op de ijsblokjes in de frisdranken. Koop water in verzegelde flessen om te voorkomen dat je ziek wordt van water uit de kraan

Valuta
Voor rondreizen in Hong Kong wissel je de euro om voor de Honkongse dollar. Hong Kong is een goed ontwikkelde stad waardoor pinnen en betalen met creditcards of bankpassen met het cirrus- of maestrologo geen enkel probleem is.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Hong Kong heb je te maken met een tijdverschil. Tijdens onze zomertijd is het in Hong Kong 6 uren later en tijdens onze wintertijd is het in Hong Kong 7 uren later.

Visum en reisdocumenten
Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan drie maanden gaat rondreizen in Hong Kong. Je paspoort dient nog minstens een maand geldig te zijn bij vertrek uit Hong Kong.

Inentingen
Voor het maken van een rondreis door Hong Kong zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Ben je niet gevaccineerd tegen BMR in het verleden, dan wordt aangeraden je hiertegen in te enten. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het aan te raden je tegen tuberculose en Hepatitis B te vaccineren.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Hong Kong te maken. Net als in elke stad heeft Hong Kong met kleinere criminaliteit te maken. Let dan ook op je waardevolle spullen en gebruik bij voorkeur een geldgordel onder je kleding om je waardevolle spullen te verbergen.

Vluchttijd
In ongeveer tien uren vlieg je van Amsterdam naar Hong Kong.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Hong Kong te overnachten is in een hotel. Als je wat meer low-budget wilt reizen zijn er uiteraard ook hostels.

Cultuur
Elk land heeft zijn eigen gebruiken. In het ene land wordt hier minder waarde aan gehecht, dan in het andere land. In landen als China kun je vrij eenvoudig iemand beledigen als je geen rekening houdt met de cultuur. Besef je tijdens een rondreis door Hong Kong dan ook altijd dat je slechts te gast bent. Het is aan te raden om je op voorhand in te lezen op de gebruiken van het land van bestemming. Hong Kong is uiteraard Aziatisch met veel gebruiken die overeenkomen met die in China. Toch merk je dat het een rasechte metropool is waar je een mix van diverse culturen tegenkomt. Engels is een veel gesproken taal in Hong Kong. Van een taalbarrière is tijdens een rondreis dan ook geen sprake.

Eten en drinken
Aan het aanbod zal het niet liggen: in Hong Kong zijn maar liefst 9000 restaurants gevestigd. Voldoende keuze dus. Hong Kong is een Britse kolonie geweest waardoor de internationale keuken in Hong Kong uitstekend vertegenwoordigd is. Van kleine eettentjes tot grote restaurants met culinaire hoogstandjes: Hong Kong heeft het. Ook in Hong Kong is het gebruikelijk om met stokjes te eten. Mocht je het eens willen proberen: in Hong Kong is het eten van hondenvlees verboden.

Weer en klimaat
Het klimaat in Hong Kong is subtropisch. Van november t/m maart is er sprake van de droge periode. Dit is dan ook meteen de beste tijd voor een rondreis door Hong Kong. In de winter liggen de temperaturen rond de 20 á 25 graden en in de zomer wordt het zelfs 30 tot 35 graden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…