Zoek & boek

Rondreis Israël

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Israël

Mensen die erg van reizen houden, denken meestal niet meteen aan Israël. Toch is rondreizen door Israël bijzonder de moeite waard. Een bewogen en veelbesproken land met veel geschiedenis en een rijke cultuur. Een land waar religie op de voorgrond staat met al haar glorie en alle drama die we allen kennen. Denk niet alleen aan bekende bezienswaardigheden, maar geniet tijdens je rondreis in Israël ook van de wonderschone natuur en de vriendelijke bevolking.

Rondreizen Israel
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Israël

Rondreis boeken Israel

Een Mozaïek van Geschiedenis, Cultuur en Innovatie vind je in Israël

Bij Israël denk je misschien aan de unieke mix van oud en nieuw in steden als Jeruzalem en Tel Aviv. Deze natie heeft een rijke geschiedenis zichtbaar in oude ruïnes en religieuze sites. Tegelijkertijd is Israël ook een bruisend centrum van innovatie en cultuur, met een dynamische kunstscene en een levendige strandcultuur. De Israëlische keuken, met zijn heerlijke hummus, falafel en shakshuka, weerspiegelt de diversiteit van zijn bevolking. Met zijn gevarieerde landschappen van woestijnen tot bloeiende steden, biedt Israël een veelheid aan ervaringen.

Uitgelichte rondreizen door Israël

Groepsrondreis King David

Middellandse Zee kust Israël - Tel Aviv

Rondreis Israël, 12 dagen

Rondreis Israël en Jordanië, 15 dagen

Kenmerken Israël

Klimaat Israël

Israël staat bekent om de hitte. In de zomer kan de temperatuur tot boven de veertig graden oplopen wat geen pretje is. Vanaf eind november tot maart valt er neerslag. Verder heeft Israël twee seizoenen namelijk de milde winters en de hete en droge zomers.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Israël worden er vele talen gesproken. Het Hebreeuws en het Arabisch zijn de twee officiële talen. Naast deze talen wordt er ook nog Russisch Jiddisch Engels en Spaans gesproken. Er worden echter nog meer talen gesproken. Dat komt door de grote diversiteit aan nationaliteiten.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Israël is de Nieuwe Israëlisch Shekel. Een Shekel is onderverdeeld in honderd aĝoerot. Pinnen is in heel Israël mogelijk zowel met bankpassen als creditcards. Vaak worden US Dollars en Euro’s ook geaccepteerd. Verder is het aan te raden om wat US Dollars op zak te hebben omdat dit soms wordt geprefereerd.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Israël

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem en telt ongeveer 1 miljoen inwoners. Jeruzalem wordt door meerdere geloven als heilige stad beschouwd. Er zijn veel aanslagen in de stad| maar desondanks komen de pelgrims en toeristen in grote getale. Jeruzalem heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden.

Tips & Inspiratie voor een rondreis naar Israël

Bekijk alle artikelen

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Israël, deze bezienswaardigheden mag je niet overslaan

Misschien denk je bij het plannen van je vakantie niet meteen aan Israël. Maar dat is...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

Rondreis door Israël, de reis van je leven

Israël spreekt tot de verbeelding. Hier wordt de geschiedenis in duizenden jaren geschreven. Dit is het gebied dat belangrijk is voor drie godsdiensten. Maar Israël is ook het land met schitterende natuur en bezienswaardigheden. Er zijn prachtige stranden en moderne badplaatsen en je voelt de gastvrijheid en de trots van de Israëliërs op hun land. Er zijn diverse opties om door Israël te reizen, hieronder vind je er enkele.

Groepsrondreis Israël met veel extra’s

Een groot voordeel van een groepsrondreis is dat je Nederlandse reisbegeleiding krijgt en de gezelligheid vindt in een kleine groep van rond de 20 personen. Een 12 daagse groepsreis van Djoser biedt ook nog veel extra. Zo kan je bijvoorbeeld rekenen op een overnachting in een kibboets en in het Stella Maris klooster in Haifa. Je komt aan in Tel Aviv en dan is het met de luxe touringcar door Israël. Uiteraard kom je in de heilige stad Jeruzalem, maar ook Bethlehem is een optionele excursie. Je kan ontspannen drijven op de Dode Zee, maar ook in Massada je afvragen hoe de bewoners zich moeten hebben gevoeld toen de Romeinen steeds dichterbij kwamen. Deze fascinerende groepsrondreis heeft alles: geschiedenis, religie, ontspanning en gaat ook niet voorbij aan de politiek.

Individuele rondreis door Israël: een avontuur op het hoogste niveau

Bij aankomst op Tel Aviv staat een robuuste huurauto op je te wachten en kan je meteen richting strand of een van de bezienswaardigheden in deze bruisende stad. Een fly drive door Israël is wellicht de mooiste manier om het land te bewonderen. Israël is niet echt groot maar er is zoveel te zien. Het oude centrum van Jeruzalem ga je uiteraard ter voet verkennen. Het is ook voor niet-christenen een enorme ervaring om over dezelfde stenen te lopen die in de Bijbel worden beschreven. Ook bij je verdere rondreis zal je beseffen hoeveel geschiedenis hier is geschreven. Een bezoek aan de oude vesting van Massada maakt duidelijk dat ook hier de tragiek van de menselijke beschaving zich nog ieder moment doet voelen.

Luxe rondreis door Israël en Jordanië

Beide landen hebben een gezamenlijke geschiedenis van vele eeuwen als de Engelse kolonie Palestina. Die overeenkomsten zijn nog te zien maar ook hoe ontwikkeling van moderne steden. Tijdens een groepsrondreis van 15 dagen neem je een kijkje op de meest bekende plaatsen in Israël: Tel Aviv, Jeruzalem, Dode Zee en onder meer Haifa. De afstanden zijn niet extreem groot in Israël en dat houdt in dat je voldoende tijd krijgt om echt te genieten van het land en de bezienswaardigheden. Op een luxe rondreis is er Nederlandse reisleiding en gaat het vervoer met een moderne touringcar. Heel bijzonder is het diner in de woestijn bij Wadi Rum en de overnachting in een bedoeïenentent.

In Jordanië bezoek je een van de 7 wereldwonderen: de roze woestijnstad Petra. Het is ongelooflijk te zien hoe een complete stad werd uitgehouwen in de rosten midden in een ongenaakbare woestijn.

Israël en de Palestijnse gebieden

De politiek maakt het niet altijd eenvoudig om bij je bezoek aan het mooie Israël ook de Palestijnse gebieden een keer met eigen ogen te kunnen zien. Koning Aap heeft een 10 daagse groepsrondreis waarbij ook de Palestijnse gebieden worden aangedaan. Gelet op de spanningen in het gebied wordt deze reis alleen uitgevoerd al er voldoende rust is om een dergelijk rondreis te kunnen uitvoeren zonder risico voor de reizigers. Informeer dus altijd naar eventuele alternatieve reizen indien een bezoek aan de Palestijnse gebieden niet tot de mogelijkheden behoort.

Korte rondreis door Israël

Wil je beslist Israël een keer beleven maar heb je geen tijd voor een lange rondreis dan is er een trip van 8 dagen met Kras misschien iets voor jou. De Bijbel komt tot leven tijdens een bootreis over het meer van Tiberias. Uiteraard bezoek je ook het oude en het nieuwe Jeruzalem. Tijdens deze korte reis krijg je toch genoeg tijd om te genieten van het moois dat het Beloofde Land heeft te bieden. Het vervoer is met een luxe touringcar en de Nederlandse reisleiding heeft prachtige verhalen om met je te delen.

Rondreis door Israël via Rondreizen.net

Als je Israël een keer wilt bezoeken, ligt een rondreis eigenlijk voor de hand omdat het land zoveel bijzonders heeft te bieden. De goudgele stranden en het blauwe water van de Middellandse Zee zijn ook zeer geschikt voor een ‘luie’ vakantie, maar er is meer te zien. De afstanden in het land zijn niet bijzonder groot zodat je in een periode van 14 dagen het hele land kunt doorkruisen. Op rondreizen.net vind je wat de touroperators te bieden hebben. Hier staan luxe rondreizen, maar ook de goedkoopste rondreis door Israël ontbreekt beslist niet. Het is eenvoudig om te selecteren. Op de site staan alle soorten rondreizen genoemd die er beschikbaar zijn.

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Israel

Het drinkwater in Israël is van goede kwaliteit. Wanneer je rondreist door Israël kun je dus veilig kraanwater drinken zonder het risico te lopen hier erg ziek van te worden.

Valuta
In Israël wordt betaald met de Israëlische sjekel (ILS). Op rondreis in Israël komt je veel geldautomaten tegen. Mocht je er voor kiezen om je geld ter plaatse om te wisselen, houd dan rekening met de commissie die er wordt gerekend. Dit kan soms wel oplopen tot 4%. In sommige hotels kun je gewoon betalen met euro’s. Vergeet niet om voor je vertrek je pinpas in te laten stellen naar ‘wereld’, anders kun je sowieso niet pinnen in Israël.

Tijdverschil
Het tijdverschil tussen Nederland en Israël is een uur.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Israël heb je een paspoort nodig wat bij vertrek uit Israël nog minstens zes maanden geldig is. Bij een verblijf korter dan 3 maanden is een visum niet nodig. Toegang tot Israël levert problemen op wanneer je een stempel in je paspoort hebt van Syrië, Libanon, Iran, Saoedi Arabië, Libië of Jemen.

Inentingen
Er heersen geen bijzondere ziektes in Israël en dus heb je voor een rondreis geen vaccinaties nodig.

Criminaliteit
We weten allemaal door de media wat er in Israël speelt. Laat je dit vooral niet afschikken om te gaan rondreizen in Israël. Op de meer toeristische plaatsen is niets te merken van de conflicten die in het land spelen. Volg wel de reisadviezen die vermeld staan op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vluchttijd
Vanaf Amsterdam is het ruim 4 uren vliegen naar Jeruzalem.

Overnachten
De mogelijkheden op het gebied van overnachten tijdens je rondreis door Israël zijn eindeloos. De standaard mogelijkheden als een hotel of een appartement zijn er in overvloed. Denk ook eens aan slapen in de woestijn onder de sterrenhemel of in een kibboets.

Cultuur
Op je rondreis in Israël is het belangrijk dat je als gast van het land de normen en waarden respecteert. Ook bij de toeristische religieuze bezienswaardigheden dien je je aan de gebruiken te houden. Dit betekent dat vrouwen de schouders, bovenarmen en bovenbenen bedekken en in kerken en moskeeën bedekken ze ook het hoofd. Mannen dragen een lange broek en onder andere in een synagoge een keppeltje. 75% van de bevolking in Israël is Joods en 17% is Arabier.

Eten en drinken
Het eten en drinken in Israël is een heerlijke samensmelting van de mediterrane, de Arabische, de Turkse, de Perzische en de joodse keuken. De vegetariër die in Israël rondreist, kan zijn hart ophalen. Het grootste deel van de restaurants bieden het voedsel kosher aan. Kosher betekent dat zuivel en vlees niet samen bereid en/of geserveerd mag worden. Varkensvlees is voor zowel joden als moslims verboden voedsel. Pita, falafel en shoarma zijn bekende gerechten in Israël. Frisdrank, vruchten- en groentesappen worden veel gedronken. Ook de wijnen in Israël, waaronder de wijn van de Golanhoogvlakte, zijn bijzonder smakelijk. Ook bier is in Israël goed verkrijgbaar.

Weer en klimaat
In Israël is er sprake van hete en droge zomers en koele en vochtige winters. Aan de kust is het in de zomer drukkend en kan het soms wel warmer dan 40 graden worden. Het regent veel in de periode van eind november tot begin maart. In Eilat is het in de winter met temperaturen zelden onder de 20 graden is het warmst. De beste tijd voor een rondreis door Israël is in maart tot mei en september tot december.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…