Zoek & boek

Rondreis Jordanië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Jordanië

Wil je iets van het mystieke en indrukwekkende Midden-Oosten beleven, dan is een rondreis door Jordanië een absolute aanrader. Je zult hier dingen zien die je nergens anders zult zien. Verbaas je over de gastvrijheid van de mensen in dit prachtige land. Na een rondreis door Jordanië ga je met een rugzak vol mooie herinneringen naar huis. Het is lastig om Jordanië te vergeten en dat is maar goed ook.

Rondreizen Jordanië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Jordanië

Rondreis Jordanië boeken

Ontdekkingstocht door Jordanië

Verken de verborgen schatten van Jordanië, een land waar verhalen uit het verleden tot leven komen. Van de roze zandsteenstad Petra, een wonder van de oude wereld, tot de rustgevende wateren van de Dode Zee, Jordanië is een land van contrasten. Dwaal door eeuwenoude ruïnes, geniet van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking en ervaar de serene schoonheid van de Wadi Rum-woestijn. Jordanië biedt een onvergetelijke reis vol avontuur, geschiedenis en natuurlijke wonderen.

Uitgelichte rondreizen door Jordanië

Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Fly Drive Jordanië Highlights Deluxe

Fly Drive Jordanië Highlights

Fly Drive Grotten, Woestijnen en Zandkastelen Deluxe

Fly Drive Grotten, Woestijnen en Zandkastelen

Fly Drive Avontuurlijk Jordanië Deluxe

Fly Drive Avontuurlijk Jordanië

Wellness & Cultuur in Jordanië

regio Amman - Amman

Privérondreis The Local Experience Jordanië

regio Amman - Amman

Privérondreis Veelzijdig Jordanië

regio Amman - Amman

Kenmerken Jordanië

Klimaat Jordanië

Jordanië kent hete zomers en koude natte winters. Door de hoogteverschillen in Jordanië zijn er verschillende klimaten namelijk een koud- en warm steppeklimaat en een koud- en warm woestijnklimaat. Verder is er ook nog een mediteraan klimaat nabij de Jordaanoever.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Jordanië is de officiële taal Arabisch. Naast het officiële Arabisch worden er nog allerlei andere Arabische talen gesproken. In de toeristische gebieden en in de steden spreekt men tegenwoordig ook een aardig woordje Engels. Het wordt gewaardeerd als u een woordje Arabisch spreekt.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Jordanië is de dinar. Deze is onderverdeeld in duizend fils. Het is vrij eenvoudig om te pinnen in Jordanië alleen komt het af en toe wel eens voor dat de pinautomaat niet werkt. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten mee te nemen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Jordanië

De hoofdstad van Jordanië is Amman en deze stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners. Amman is een moderne stad die sterk groeit en tegenwoordig zijn er steeds meer buitenlandse bedrijven te vinden. Amman heeft ook vele interessante bezienswaardigheden.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Jordanië

Bekijk alle artikelen

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Rondreis Jordanië, ontdek een van de 7 wereldwonderen

Een rondreis door Jordanië klinkt bijzonder exotisch en er valt ook veel te zien. Iedere bezoeker is altijd overweldigd door de rode woestijnstad Petra. Na honderden meters lopen door een mysterieuze kloof duikt ineens de rode stad op. Geheel uitgehouwen in de rotsen in een onherbergzame woestijn. Paleizen, tempels en gewone huizen waar je met verbazing een dag zal ronddwalen, terwijl jij je afvraagt hoe het leven hier 2.000 jaar geleden moet zijn geweest.

Individuele rondreis Jordanië: fly drive

Jordanië is een ideale bestemming voor een autorondreis, maar dan wel met privéchauffeur. Kras biedt een rondreis van 8 dagen door Jordanië waarbij de auto met chauffeur al voor je klaarstaat op het vliegveld van Amman. In Amman kan je meteen genieten van het Romeinse Amfitheater en de kleurrijke bizar. In 8 dagen kan je alle bekende sites zien zoals Petra maar ook het kruisvaarders-kasteel Kerak dat wellicht het mooiste uitzicht in het land biedt. Deze individuele rondreis door Jordanië kan je ook met kinderen doen. Er zijn extra excursies mogelijk en het comfort in de hotels is optimaal. Op-en-top een luxe rondreis!

Familierondreis met verblijf in de woestijn

Bijna 10 dagen duurt een familiereis door Jordanië, waarbij je met het gezin ook de woestijn leert kennen. De keuze is aan jou of je de woestijn wilt verkennen per Jeep, op een kameel of ter voet. Natuurlijk zal de Nederlandstalige reisleiding zorgen voor een goede begeleiding. Twee nachten slaap je op een matrasje in het zand onder de sterrenhemel in een bedoeïenentent zoals hier al eeuwen gebeurt. Uiteraard hoort een bezoek aan Petra en het Dana Nationaal Park ook tot de reis. Bij de Dode Zee is er geen strand maar gezonde modder waarmee je je na een bad in het zoute water mee kunt inwrijven.

Groepsrondreis Jordanië inclusief Wadi Rum

Djoser heeft een rondreis van 12 dagen op het programma die je beslist luxe mag noemen. Tijdens die vakantie krijg je een uitstekend beeld van Jordanië van de bruisende hoofdstad Amman tot het laagste punt op aarde (de Dode Zee). Er wordt gestreefd naar kleine groepen van ongeveer 16 tot maximaal 20 personen. De reisleiding spreekt Nederlands en weet alles te vertellen over dit bijzondere land. Ook in december kan je nog aangename temperaturen verwachten in deze contreien. Het verblijf en de tocht door de woestijn van Wadi Rum is even indrukwekkend als het bezoek aan de stad Petra.

Rondreizen door Jordanië en Israël

Je kunt ook kiezen voor een rondreis door Israël en Jordanië. Als Palestina hebben Jordanië en Israël gedurende vele eeuwen een gezamenlijk historie gehad. Vandaag de dag zijn de overeenkomsten nog te zien, maar zijn er ook grote verschillen. Een rondreis en strand is ook mogelijk, omdat Israël een aantal prachtige badplaatsen heeft te bieden. Djoser is een van de aanbieders die een rondreis van 15 dagen in het programma heeft, waarbij je de bezienswaardigheden van beide landen bezoekt. De oudste nog bewoonde stad Jericho behoort evenals het trendy Tel Aviv tot de bestemmingen. In de kleine groep tref je zowel gezinnen als alleenstaanden aan en het is dan vaak ook geen enkel probleem om aansluiting te vinden.

Een korte vakantie naar Jordanië

Shoestring brengt je met een groepsrondreis van 8 dagen overal in Jordanië. Een van de hoogtepunten is beslist een bezoek aan Aqaba. Hier vind je een prachtig koraalrif in de Rode zee met de meest kleurrijke vissen die je je maar kan voorstellen. Dit is je kans om een duikles te nemen, maar ook snorkelend kan je een hele nieuwe wereld ontdekken. Uiteraard krijg je tijdens deze rondreis ook Petra, Amman, Wadi Rum en de Dode Zee te zien. Heb je plotseling tijd voor een leuke maar exotische korte vakantie? Probeer dan eens een last minute te boeken. Er zijn vele aanbieders voor Jordanië zoals onder andere Fox, Tui, Kras maar ook Koning Aap.

Wat je moet weten over Jordanië

Op Rondreizen.net vind je vele opties om een mooie rondreis te maken door Jordanië, een land dat zo dichtbij is maar ook exotisch. Er zijn mogelijkheden als individuele rondreis, maar ook groepsrondreizen en familierondreizen vind je op de site van rondreizen.net. Het selecteren is eenvoudig voor je gemaakt en je vindt hier zowel een luxe reis met alles erop en eraan als een goedkope rondreis. Voor een bezoek aan Jordanië is een visum noodzakelijk. De meeste touroperators regelen dat voor je, maar let er voor de zekerheid even op dat dit punt geregeld is voor het vertrek.

De bevolking van Jordanië staat bekend om de gastvrijheid en je hoeft dan ook niet verbaasd op te kijken als je als toerist wordt uitgenodigd voor een kop koffie en thee. Jordanië is echter ook een islamitisch land en waar in de grote steden men al gewend is aan het soms buitensporige gedrag van toeristen, geldt dat niet altijd in de kleine dorpjes. Een goede gast weet zich echter te gedragen.

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Jordanie

Drinkwater
Tijdens je rondreis door Jordanië is het verstandig om water uit flessen te drinken. Kraanwater is niet drinkbaar en neem dan ook geen ijsklontjes in je frisdrank.

Valuta
In Jordanië wordt betaald met de dinar (JD). Een dinar is 10 dirham, 100 qirsh/piaster en 1000 fils. De prijsaanduiding in Jordanië is soms onduidelijk. Er staat vaak niet bij of de prijs dinar, dirham of piaster wordt bedoeld. Het is verstandig om contant geld in dollars of euro’s mee te nemen. In grote winkels kan er ook met een credit card betaald worden. Overal kan gepind worden, behalve in Wadi Rum.

Tijdsverschil
In Jordanië is het een uur later dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Jordanië heb je een paspoort nodig dat bij de aanvraag van een visum nog minimaal zes maanden geldig is. Ook dien je een visum aan te vragen bij de ambassade van Jordanië in Den Haag.

Inentingen
Indien je in de zeven dagen voor je rondreis door Jordanië in een gele koorts land bent geweest, ben je verplicht je te vaccineren tegen gele koorts. Een vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP wordt ook geadviseerd. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het aan te raden je ook te laten vaccineren tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Jordanië te maken. Neem wel de bekende voorzorgsmaatregelen door geen opzichtige kostbaarheden te dragen. Verder is het verstandig voor vrouwen om niet te bloot gekleed te gaan. In de kleinere dorpen is het zeer ongepast om als vrouw alleen naar plaatsen te gaan waar alleen mannen komen. Onder begeleiding van een man is dit geen probleem.

Vluchttijd
In een kleine 5 uren vlieg je van Nederland naar Jordanië

Overnachten
Voor elk budget is er tijdens een rondreis door Jordanië een accommodatie. Je kunt slapen in de meest luxe hotels, maar ook slapen op het dak van een hotel behoort tot de mogelijkheden. Het is een hele ervaring om eens in een tent in de woestijn te slapen.

Cultuur
Tijdens je rondreis door Jordanië zal je ervaren hoe bijzonder gastvrij de mensen in dit land zijn. Mensen nodigen graag gasten in hun huis uit, ook vreemdelingen. De achterliggende gedachte hierbij is dat mensen zonder de hulp van anderen niet in de woestijn kunnen overleven. Onderhandelen over de aankoopprijs is gebruikelijk, maar wel moeizaam, in Jordanië. Men vindt het opmerkelijk als er niet onderhandeld wordt. In Jordanië is de vrijdag wat bij ons in Nederland de zondag is. Vrijdag is de rustdag en alle openbare gelegenheden zijn dan gesloten. Houd er rekening mee dat de mensen in Jordanië ook veel gebruik maken van non-verbale communicatie. Veel van de gebaren betekenen niet hetzelfde als bij ons. ‘Nee schudden’ betekent in Jordanië bijvoorbeeld dat men je niet begrijpt.

Eten en drinken
Alleen al door het eten gaat er tijdens je rondreis door Jordanië een wereld voor je open. De Keuken in Jordanië is behoorlijk anders dan wat wij gewend zijn. Doe de eerste dagen dan ook rustig aan om aan het eten te kunnen wennen. Je kunt eten wat je wilt, maar let wel op onguur uitziende tentjes op straat. Mayonaise, rauwkost en ijs kan riskant zijn wat betreft ziektekiemen. Shoarma, falafel en humus zijn gerechten uit Jordanië die wij ook kennen. Een typisch gerecht in Jordanië is lam met rijst en pijnboompitten. Jordanië is een islamitisch land en dus kun je hier geen varkensvlees krijgen. Vraag je onverhoopt toch naar varkensvlees, dan zijn de mensen diep beledigd. Officieel mag er volgens de islam geen alcohol gedronken worden, maar men houdt zich hier niet echt aan. Alcohol is overal verkrijgbaar en wordt ook gewoon door de Jordaniërs gedronken. Wijn in Jordanië is niet erg lekker, maar importbier is natuurlijk prima te drinken en is goed verkrijgbaar. Arak is een typisch Jordanees drankje wat naar anijs smaakt. Drink je graag vruchtensappen, let er dan op dat het niet aangelengd wordt met water. Dit is veelal leidingwater en daar kunnen wij ziek van worden.

Weer en klimaat
In de winter is het in Jordanië koud en nat, maar de zomers echter zijn droog en heet. De mooiste tijd voor een rondreis door Jordanië is van april tot juni. De natuur staat dan volop in bloei en Jordanië is op zijn mooist. Ook de periode van september tot november is een prima periode. In de zomer moet je rekening houden met extreme temperaturen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…