Zoek & boek

Rondreis Kazachstan

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Kazachstan

Kazachstan, een onontdekt paradijs voor avontuurlijke reizigers, biedt uitgestrekte natuur en unieke ontmoetingen met wilde dieren zoals sneeuwluipaarden in het Talass-Alatau-gebergte. Bezoek steden als Astana en Almaty om sovjet-erfenissen te ontdekken, maar neem een Russisch woordenboekje mee, aangezien Engels zelden gesproken wordt. Voor een complete ervaring is een georganiseerde groepsrondreis aan te bevelen, met een tolk die helpt bij communicatie. Echter, voor de echte avonturiers is een individuele rondreis door dit immense land ook mogelijk.

Rondreizen Kazachstan
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Kazachstan

Rondreis boeken Kazachstan

Een Onontdekt Avontuur voor de Dappere Natuurliefhebber

Wanneer je aan het maken van een rondreis denkt zal Kazachstan niet het eerste land zijn dat in je opkomt. Het is daarom ook een land dat bedoelt is voor de avontuurlijke reiziger. Het kan namelijk maar zo voorkomen dat je dagenlang niemand tegenkomt! Kazachstan is een land voor de echte natuurliefhebber. Zo vind je in het Talass-Alatau-gebergte een rijke flora en fauna. Je kan hier zelfs sneeuwluipaarden tegenkomen!

Uitgelichte rondreizen door Kazachstan

Zijderoute, 22 dagen

Rondreis ZIJDEROUTE – 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis CENTRAAL-AZIË – 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Kenmerken Kazachstan

Klimaat Kazachstan

Kazachstan heeft een klimaat van extremen. Het kan er extreem koud zijn in de winter en in de bergen tot wel -40 graden. Hoe verder Noordwaarts hoe kouder. In de zomermaanden daarentegen kan het flink heet worden. Gemiddelde valt er verdeeld over het hele jaar opvallend weinig neerslag in Kazachstan.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Kazachs is de officiële taal van Kazachstan en neemt een steeds belangrijkere rol in na de afhankelijkheid. Deze Turkse taal wordt gesproken door zo’n 6.5 miljoen mensen en wordt ook gesproken in Afghanistan China Iran Kirgizië Mongolië Rusland Turkije en Oezbekistan. Russisch wordt door 84% van de Kazachen beheerst.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De Kazachse Tenge heeft pas sinds 1993 de Kazachse Roebel (een variatie op de Russische Roebel) vervangen. Een Tenge is honderd Tiyn waard. Het woord Tenge betekent letterlijk vertaald balans. Er bestaan munten van 1 2 5 10 20 50 en 100 Tenge en er wordt papiergeld gebruikt.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Kazachstan

De stad Astana is pas sinds 1997 de Kazachse hoofdstad| en is daarmee vergeleken met andere wereldsteden een relatief nieuwe hoofdstad. Het woord Astana betekent ‘hoofdstad’ in het Kazachs. De oorspronkelijke hoofdstad zou ongunstig liggen voor uitbreiding en slecht te verdedigen zijn. Astana ligt aan de rivier de Isjim in het Noorden van Kazachstan.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Kazachstan

Bekijk alle artikelen

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Kazachstan

Drinkwater
In Kazachstan is het aanbevolen om gebotteld water te drinken. Kraanwater kan in sommige gebieden veilig zijn, maar heeft vaak een andere smaak door zuiveringsprocessen.

Valuta
De valuta in Kazachstan is de Kazachse Tenge (KZT). Creditcards worden in grotere steden geaccepteerd, maar contant geld is handig in afgelegen gebieden.

Tijdsverschil
Kazachstan heeft meerdere tijdzones. In Astana en Almaty is het in de winter vier uur later dan in Nederland en in de zomer drie uur later.

Visum en Reisdocumenten
Voor Kazachstan hebben Nederlandse reizigers een geldig paspoort nodig. Een visum is vereist, wat vooraf aangevraagd moet worden.

Inentingen
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Kazachstan, maar aanbevolen zijn DTP, Hepatitis A en, afhankelijk van je reisplannen, mogelijk ook Hepatitis B en rabiës.

Criminaliteit
Kazachstan is over het algemeen veilig, maar zoals in elk land is het verstandig om waakzaam te zijn voor zakkenrollers, vooral in drukke gebieden.

Vluchttijd
De vluchttijd van Amsterdam naar Astana of Almaty in Kazachstan is ongeveer 6 tot 8 uur.

Overnachten
Er is een variëteit aan accommodaties in Kazachstan, van luxe hotels in de steden tot eenvoudigere gasthuizen in landelijke gebieden.

Cultuur
Kazachstan heeft een rijke mix van etnische en culturele invloeden. Respecteer lokale gebruiken en tradities, vooral in landelijke gebieden.

Eten en Drinken
De Kazachse keuken is gevarieerd, met invloeden uit Rusland en Centraal-Azië. Vlees, brood en zuivelproducten zijn prominent aanwezig. Thee is de meest gedronken drank.

Weer en Klimaat
Kazachstan heeft een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. De beste reistijd is in de lente of herfst, wanneer het weer gematigd is.

 

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…