Rondreis Kazachstan

Rondreizen door Kazachstan

Wanneer je aan het maken van een rondreis denkt zal Kazachstan niet het eerste land zijn dat in je opkomt. Het is daarom ook een land dat bedoelt is voor de avontuurlijke reiziger. Het kan namelijk maar zo voorkomen dat je dagenlang niemand tegenkomt! Kazachstan is een land voor de echte natuurliefhebber. Zo vind je in het Talass-Alatau-gebergte een rijke flora en fauna. Je kan hier zelfs sneeuwluipaarden tegenkomen!

Rondreizen door Kazachstan worden weliswaar niet in overvloed geboekt, toch hebben ze zeker wat te bieden. Astana en Almaty zijn twee steden die een bezoekje waard zijn. Hier vind je allerlei bezienswaardigheden en gebouwen uit het sovjet-verleden. Houdt er wel rekening mee dat er bijna geen engels gesproken wordt. Het is aan te raden om een russisch woordenboekje mee te nemen.

Het uitgestrekte Kazachstan is een immens groot land. Daarom is het handig wanneer je een groepsrondreis boekt. Zo krijg je de mooiste bezienswaardigheden en plekken te zien. Vaak is er een tolk aanwezig die jou in het engels te woord kan staan. Wanneer je toch van meer avontuur houdt kan je natuurlijk altijd nog de keuze laten vallen op een individuele rondreis.

 

Kenmerken Kazachstan

Klimaat Kazachstan

Kazachstan heeft een klimaat van extremen. Het kan er extreem koud zijn in de winter en in de bergen tot wel -40 graden. Hoe verder Noordwaarts hoe kouder. In de zomermaanden daarentegen kan het flink heet worden. Gemiddelde valt er verdeeld over het hele jaar opvallend weinig neerslag in Kazachstan.

Gesproken Taal

Kazachs is de officiële taal van Kazachstan en neemt een steeds belangrijkere rol in na de afhankelijkheid. Deze Turkse taal wordt gesproken door zo’n 6.5 miljoen mensen en wordt ook gesproken in Afghanistan China Iran Kirgizië Mongolië Rusland Turkije en Oezbekistan. Russisch wordt door 84% van de Kazachen beheerst.

Gebruikte valuta

De Kazachse Tenge heeft pas sinds 1993 de Kazachse Roebel (een variatie op de Russische Roebel) vervangen. Een Tenge is honderd Tiyn waard. Het woord Tenge betekent letterlijk vertaald balans. Er bestaan munten van 1 2 5 10 20 50 en 100 Tenge en er wordt papiergeld gebruikt.

Hoofdstad van Kazachstan

De stad Astana is pas sinds 1997 de Kazachse hoofdstad| en is daarmee vergeleken met andere wereldsteden een relatief nieuwe hoofdstad. Het woord Astana betekent ‘hoofdstad’ in het Kazachs. De oorspronkelijke hoofdstad zou ongunstig liggen voor uitbreiding en slecht te verdedigen zijn. Astana ligt aan de rivier de Isjim in het Noorden van Kazachstan.


Algemene informatie over KazachstanKazachstan ervaringen & beoordelingen

De Kazachstan ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling