Zoek & boek

Rondreis Kirgizië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Kirgizië

Kirgizstan, ook bekend als Kirgizië, ligt bij Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan. Rondreizen door Kirgizstan is een uitstekende keuze. Het grootste deel van de bevolking bestaat uit nomaden en zij weten zelf ook niet beter dan rond te reizen door hun mooie land. Het land kent uitgestrekte landschappen met het heuvelachtige karakter waar Kirgizstan om bekend staat. Deze fascinerende mix van traditionele nomadische levensstijl en adembenemende natuur maakt Kirgizstan een unieke bestemming voor liefhebbers van cultuur en ongerepte natuurlijke schoonheid.

Rondreizen Kirgizië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Kirgizië

Uitgelichte rondreizen door Kirgizië

Zijderoute, 22 dagen

Rondreis ZIJDEROUTE – 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis CENTRAAL-AZIË – 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Kenmerken Kirgizië

Klimaat Kirgizië

Kirgizië kent twee verschillende klimaten namelijk een berg- en een landklimaat. Door de grote verschillen in hoogte wordt het in de zomer erg warm in de lagere delen. In de berggebieden is het daarentegen aangenaam. De winters van Kirgizië zijn zeer koud.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Er zijn twee officiële talen in Kirgizië namelijk het Russisch en het Kirgizisch. Daarnaast spreekt men ook Engels in Kirgizië. De inwoners van Kirgizië hebben het recht om de taal te spreken die bij hun afkomst hoort. Dit is opgenomen in de grondwet.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De munteenheid van Kirgizië is de som. Een som is onderverdeeld in honderd tyjyn. Indien je geld wilt wisselen gaat dit het makkelijkst in US Dollars. Creditcards zijn slechts beperkt te gebruiken. Alleen in de grotere hotels is dit mogelijk. Bovendien zijn pinautomaten soms defect.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Kirgizië

De hoofdstad van Kirgizië is Bisjkek die in het noorden van het land ligt. Alles gebeurd in Bisjkek. Daarom is deze stad het politieke| economische| culturele en wetenschappelijke centrum van het land. Bisjkek is verder een typische sovjetstad met sovjet bouwstijlen.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Kirgizië

Bekijk alle artikelen

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Kirgizië

Drinkwater
Over het algemeen is het kraanwater in Kirgizstan voor ons niet veilig te drinken. Wil je op je rondreis door Kirgizstan geen gezondheidsrisico lopen, dan drink je water uit verzegelde flessen. Kijk ook uit met uitklontjes in je frisdrank.

Valuta
In Kirgizstan betaal je met Sum. Credit cards worden zeer beperkt geaccepteerd. Wil je geld wisselen naar Sum, wissel dan Euro’s in. Geld wisselen doe je bij officiële wisselkantoren en banken. Er zijn pinautomaten te vinden in Kirgizstan, maar zeker in dunbevolkte gebieden, en een pinautomaat kan ook defect zijn, is het handig om ook contant geld mee te nemen.

Tijdverschil
In onze zomertijd is het in Kirgizstan 4 uren later. In onze wintertijd is het in Kirgizstan 5 uren later.

Visum en reisdocumenten
Om te kunnen rondreizen in Kirgizstan heb je in ieder geval een paspoort nodig wat bij aankomst in Kirgizstan nog minstens zes maanden geldig is. Bij een verblijf korter dan 60 dagen is ene visum niet nodig.

Inentingen
Als je voor je rondreis in Kirgizstan door een land komt waar gele koorts heerst, dan dien je je daarvoor te vaccineren. Het advies wordt gegeven om je ook te laten vaccineren tegen DTP, hepatitis A en teken encefalitis. Voor een verblijf van langer dan drie maanden geldt het advies je te laten vaccineren tegen tuberculose, hepatitis B en rabiës.

Criminaliteit
Alertheid is op het gebied van veiligheid tijdens rondreizen door Kirgizstan van belang. Hou altijd de website van de rijksoverheid in de gaten voor een actuele situatie en reisadvies. Het is een land wat niet per definitie heel onveilig is, maar wel kunnen er plotseling spanningen en demonstraties ontstaan. Vooral vanuit het zuiden van het land kunnen die spanningen ineens stijgen. Demonstraties leiden ook vaak tot geweld.

Vluchttijd
In 7,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Bisjkek.

Overnachten
Wanneer je rondreist in Kirgizstan ben je ook op zoek naar een geschikte overnachtingsplaats. In de steden kan dat prima in een hotel of een bed and breakfast. Ben je aan het rondreizen in de dunbevolkte gebieden van Kirgizstan dan kun je net zo goed een tentje plaatsen. Niets zo fijn als vrij in de natuur.

 

 

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…