Zoek & boek

Rondreis Laos

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Laos

Laos is een schitterend en authentiek land in Azië. Wil je graag het massatoerisme ontvluchten, dan is een rondreis door het mooie Laos echt iets voor jou. Een rondreis door Laos geeft je een overweldigend gevoel van rust, ongerepte natuur en stilte. Ook op het gebied van cultuur zal er in Laos een wereld voor je open gaan. Een rondreis door Laos een zeer bijzondere ervaring.

Rondreizen Laos
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Laos

Uitgelichte rondreizen door Laos

Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

Rondreis Laos: Juwelen van Laos

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

Discover Laos

9-Daagse rondreis Ontdek Zuid-Laos

8-Daagse rondreis Ontdek Noord-Laos

8-Daagse rondreis Hoogtepunten van Laos (Zuid naar Noord)

10-Daagse rondreis Hart van Laos

8-Daagse rondreis Hoogtepunten van Laos (Noord naar Zuid)

13-Daagse rondreis Best of Laos

Kenmerken Laos

Klimaat Laos

Laos heeft twee seizoenen. Vanaf november tot april is er een droog seizoen en vanaf mei tot en met oktober is er een regenseizoen. In de eerste helft van het droge seizoen is het relatief koel. In het tweede deel wordt het echt heet. Temperaturen van 40 graden zijn geen uitzondering.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Laos worden er maar liefst 85 talen gesproken. De officiële taal is Laotiaans. Laotiaans is verwant aan het Thais en aan de Zuid-Chinese talen. De inwoners van Laos spreken vaak ook Engels en/of Frans. Lang niet iedereen in Laos spreekt Laotiaans. Vaak gaat de voorkeur uit naar het Thais.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta in Laos is de Laotiaanse Kip. De Laotiaanse Kip kent alleen bankbiljetten. Creditcards worden alleen geaccepteerd in de grotere hotels. Het gebruik van bankpassen wordt wel steeds gemakkelijker. Verder is het aan te raden om voldoende contant geld mee te nemen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Laos

De hoofdstad van Laos is Vientiane. Er wonen ongeveer 400.000 inwoners in deze stad. Vientiane behoort tot één van de drie klassieke Frans Indochinese steden. Verder heeft Vientiane veel belangrijke bezienswaardigheden en een interessante geschiedenis.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Laos

Bekijk alle artikelen

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

In deze Aziatische stadjes blijf je graag nog even plakken

Hoi An Het had een kort bezoekje moeten worden, maar het werd toch wat langer dan...
lees verder

De top 5 meest romantische steden ter wereld

Ben je van plan je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen tijdens een romantische stedentrip? Of...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Laos

Drinkwater
Het kraanwater in Laos is absoluut niet geschikt voor consumptie. Neem daarom gedurende je rondreis in Laos ook geen ijsklontjes in je frisdrank en koop flessen gezuiverd drinkwater of mineraalwater die de oorspronkelijke sluiting hebben.

Valuta
In Laos wordt betaald met kip (LAK). Van de kip zijn slechts biljetten in omloop. In de grote steden kun je ook betalen met dollars, mits de biljetten onbeschadigd zijn. Met credit cards kun je bijna niets in Laos. Wel kun je in veel grote plaatsen pinnen, maar het is verstandig om altijd contant geld op zak te hebben.

Tijdsverschil
In onze winter is het in Laos zes uren later dan in Nederland. In de zomer is het tijdsverschil vijf uren.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Laos heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is. Verder heb je een visum nodig. Bij aankomst in Laos wordt een visum verstrekt dat 30 dagen geldig is.

Inentingen
Voor een rondreis in Laos dien je je tegen gele koorts te vaccineren indien je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Verder is het advies je te laten vaccineren tegen DTP, Hepatitis A en indien je niet ingeënt bent tegen mazelen of deze nooit hebt gehad, is het advies een vaccinatie tegen BMR te nemen. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het ook verstandig een vaccinatie tegen Hepatitis B en rabiës te nemen.

Criminaliteit
Laos is een bijzonder veilig land. Toch dien je tijdens je reis door Laos altijd waakzaam te zijn. Ook hier komen namelijk zakkenrollers voor. Draag daarom altijd een money belt met daarin de kostbaarheden.

Vluchttijd
In 11 uren en 45 minuten vlieg je van Nederland naar Laos.

Overnachten
Als je tijdens je rondreis in Laos goedkoop wilt overnachten, dan kan dit prima in een hostel of een guesthouse. Ook zijn er prima middenklasse hotels waar je ongeveer €10,- per nacht kwijt bent.

Cultuur
In Laos is respect voor hoofd (hoogst) en afkeer van voeten (onrein) cruciaal. Wijzen en hoofdaanraking zijn taboe. Tempelbezoek vereist bedekte voeten en hoofden. Boeddhistische etiquette, zoals respect voor monniken en geen zelfportretten bij heilige beelden, is essentieel. Wees altijd respectvol en geduldig.

Eten en drinken
Eten is een sociale activiteit in Laos, zonder vaste tijden. Straattentjes zijn populair en betaalbaar. Lao-keuken is pittig, met rijst als basis en diverse vleessoorten. Thee en oploskoffie zijn gangbaar; alcohol is beperkt tot lokale whisky.

Weer en klimaat
Laos heeft een tropisch klimaat met temperaturen van 25-40°C. Moesson van mei-september brengt regen, terwijl november-maart koeler is. Beste reistijden zijn januari, november en december.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…