Rondreis Maldiven

Rondreizen door Maldiven

Een vakantie naar een zonnige bestemming staat over het algemeen wel op een ieders wensenlijstje. Hoe geweldig is het dan om een rondreis door zo’n tropisch land te maken. Een rondreis door de Maldiven is dan ook een absolute aanrader wanneer van parelwitte stranden, palmbomen en een relaxte sfeer houdt.

Vroeger waren de verschillende bevolkingslagen op de Maldiven duidelijk te zien. De hogere klassen bestonden uit vrienden en familie van de sultan. De middenklasse bestond onder andere uit traditionele genezers en ambachtslieden. Vissers en zeelieden behoorden tot de laagste klasse. Tegenwoordig zijn de mensen op de Maldiven hoger opgeleid en samen met de economische vooruitgang, heeft dit geleid tot het verdwijnen van deze klassenscheiding.

De bewoners van de Maldiven zijn soennitische moslims, het geloof wordt hier echter iets minder streng opgevolgd dan in andere islamitische landen. Op sommige eilanden kan het wel voorkomen dat je gevraagd wordt je kleding iets bedekter te houden. Ook alcohol mag niet ingevoerd worden.

Eten en drinken
Vis en rijst zijn de hoofdbestanddelen van een maaltijd op de Maldiven. Viscurry’s en vissoep zijn nationale gerechten op de Maldiven. Vlees en kip is wel verkrijgbaar, maar wordt over het algemeen bewaard voor feestelijke gelegenheden. Alcohol is buten de resorts om, in verband met het islamitische geloof, niet verkrijgbaar op het eiland. Thee en raa zijn veel gedronken dranken. Raa is een zoet drankje wat rechtstreeks uit de palm getapt wordt.

Weer en klimaat
Maldiven heeft een tropisch klimaat. Het is het hele jaar gemiddeld 30 graden. De beste tijd voor een rondreis in de Maldiven is in de maanden januari tot en met april en in december. Hiermee vermijd je het regenseizoen.

Kenmerken Maldiven

Klimaat Maldiven

Op de Malediven zijn er twee seizoenen namelijk het natte en het droge seizoen. Het natte seizoen begint eind april en eindigt half december en het droge seizoen begint half december en eindigt half april. Verder heerst er een tropisch klimaat met elke dag temperaturen rond de 30 graden.

Gesproken Taal

Op de Malediven wordt er Dhihevi en Engels gesproken. Dhihevi is een lastige taal met vele dialecten. Het bijbehorende schrift wordt van rechts naar links geschreven. In het verleden waren de Maldiven een Britse Kolonie vandaar dat iedereen goed Engels kan spreken.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van de Malediven is de Rufiyaa. Op de Malediven is het gebruikelijk om te betalen in US Dollars of in de Rufiyaa. Pinnen is over het algemeen gemakkelijk. Wel moet uw bankpas voorzien zijn met het maestro logo. Verder worden creditcards bijna overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Maldiven

De hoofdstad van de Malediven is Malé met 104.000 inwoners. Het eiland is maar 1 bij 1|7 km en is helemaal volgebouwd. Doordat er te weinig ruimte is zijn de markten en winkeltjes te vinden op de 1e verdieping van gebouwen. In deze stad gebeurd het allemaal voor de inwoners van de Malediven.


Algemene informatie over Maldiven

Drinkwater
Bij rondreizen door de Maldiven kun je geen water uit de kraan drinken. Wij krijgen hier maag- en darmklachten van. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken.

Valuta
Voor rondreizen in de Maldiven, moet je je Euro’s omwisselen voor de Maledivische rufiyaa. In de resorts kun je alleen met dollars betalen. Normaal gesproken laat je alles in je resort op rekening zetten en betaal je alles bij vertrek. Je mag dollars onbeperkt invoeren. In hotels en op het hoofdeiland Male kun je ook met je credit card betalen.

Tijdverschil
Bij een rondreis door de Maldiven heb je te maken met drie uren tijdverschil in de zomer en vier uren in de winter.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in de Maldiven heb je een paspoort nodig wat bij vertrek van de Maldiven nog geldig is. Een visum is verplicht en wordt gratis op het vliegveld of aan de grens verstrekt. .

Inentingen
Ben je van plan om een rondreis in de Maldiven te maken, ben je verplicht je tegen gele koorts te vaccineren als je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Wel wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Blijf je langer dan twee weken in de Maldiven is het verstandig je tegen buiktyfus te laten vaccineren. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B.

Criminaliteit
Een rondreis door de Maldiven is relatief veilig. Wel moet je alert zijn in de hoofdstad Male. Draag daar dan ook geen opzichtige waardevolle spullen. Draag je waardevolle spullen in een geldgordel onder je kleding. Maak geen foto’s van militaire objecten, dit is strikt verboden. Verder is homoseksualiteit strafbaar op de Maldiven.

Vluchttijd
In ongeveer 11 uren en 30 minuten lieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van de Maldiven, Male.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door de Maldiven te overnachten is in een hotel of resort.

 Maldiven ervaringen & beoordelingen

De Maldiven ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling