Zoek & boek

Rondreis Maleisië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Maleisië

Rondreizen door Maleisië betekent reizen van de een fantastische plaats naar de andere fantastische plaats. Dit land is een waar paradijs op aarde en zou in de top vijf van elke reiziger moeten staan. Cultuur, overweldigende natuur en paradijselijke stranden zijn een aantal van de dingen die je op reis door Maleisië zult tegen komen. Ga je op reis naar dit land, dan wordt het een reis om nooit te vergeten.

Rondreizen Maleisië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Maleisië

Rondreis boeken Maleisië

Ontdek de Magie van Maleisië

Maleisië is een mix van alles. In de steden zoals Kuala Lumpur zie je hoge torens naast traditionele markten. Het is een mix van Maleisische, Chinese en Indiase culturen, wat je vooral proeft in het eten. Buiten de steden vind je prachtige natuur: groene theeplantages, tropische stranden en oud regenwoud. En vergeet de Orang-oetans in Borneo niet! Maleisië is modern maar heeft ook veel tradities. De mensen zijn super vriendelijk. Een rondreis hier is echt een avontuur in Zuidoost-Azië.

Uitgelichte rondreizen door Maleisië

Familiereis MALEISIË CULTUUR & STRAND – 15 dagen; Verrassend tropisch paradijs

Rondreis Ontdek Sumatra en bounty-eiland Redang

Rondreis Natuur, theetuinen en luxe strandverblijf

Rondreis Maleisië: West-Maleisie met kinderen

Rondreis Maleisië: West-Maleisië in Luxe

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten van heel Maleisië

Rondreis Historie, theevelden en jungle

Rondreis Borneo: Onbekend Borneo

Stedentrip Twee Wereldsteden

Kenmerken Maleisië

Klimaat Maleisië

Maleisië ligt dichtbij de evenaar en dat is ook de reden dat er een tropisch klimaat heerst. Maleisië kent twee regenseizoenen

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Maleisië wordt Bahasa Malaysia en Engels gesproken. Verder spreken verschillende groeperingen hun eigen talen. Vroeger was Maleisië een kolonie van Engeland. Dat is de reden waarom het Engels wijdverspreid is in het land. Jezelf verstaanbaar maken is daarom geen enkel probleem.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Maleisië is de Malaysian Ringgit die verdeeld is in honderd sen. De ringgit wordt ook wel de Maleisische dollar genoemd. Pinnen is vrijwel overal mogelijk in Maleisië. Toch raden wij het aan om altijd wat contant geld mee te nemen omdat er soms niet gepind kan worden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Maleisië

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur en telt nagenoeg twee miljoen inwoners. Kuala Lumpur kent een grote diversiteit aan bouwstijlen. De Petronas Towers zijn kenmerkend voor de stad en verder zijn er moderne en hoge gebouwen te vinden.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Maleisië

Bekijk alle artikelen

De vijf mooiste stranden ter wereld

Vraag iedereen wat zijn of haar droomvakantie is en negen van de tien zal antwoorden: een...
lees verder

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

In deze Aziatische stadjes blijf je graag nog even plakken

Hoi An Het had een kort bezoekje moeten worden, maar het werd toch wat langer dan...
lees verder

Individuele rondreis Maleisië

Al jarenlang gaan zeer veel Nederlanders naar Maleisië. Waar Maleisië vroeger in de schaduw stond van populaire reisbestemmingen, zoals Indonesië en Thailand, is het inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder populair land. Er zijn redenen genoeg om te kiezen voor een individuele rondreis door Maleisië. Sterker nog: je doet jezelf waarschijnlijk tekort wanneer je niet kiest voor een privé rondreis. Wanneer je kiest voor een individuele rondreis door Maleisië kun je namelijk zelf je programma invullen en kun je heel veel van het land zien. Vrij veel mensen beperken zich tot een van de vele prachtige en heerlijke dingen die je kunt doen en beleven in dit land. Met een drankje in je hand genieten op prachtige stranden, de jungle verkennen of je ogen uitkijken in hoofdstad Kuala Lumpur. Maar juist de combinatie van dit alles (en meer) is bijzonder interessant. Een individuele rondreis door Maleisië kent dan ook zeer veel facetten. Het wordt wel aangeraden om er voldoende tijd voor uit te trekken. 2 weken is dan minimaal, 3 weken heeft de voorkeur. Dit wordt een reis om niet snel te vergeten!

Een rondreis door Maleisië in groepsverband

Naast een individuele rondreis door Maleisië is het ook heel eenvoudig om een georganiseerde groepsreis door het land te maken. Maleisië is een van de meest veelzijdige bestemmingen voor een rondreis. Voor iedereen is er hier wel een geschikte rondreis te vinden. Tijdens een rondreis door Maleisië kom je ogen tekort en juist dan is het geweldig als je elkaar op de mooie dingen in de omgeving kunt wijzen. Rondreizen door Maleisië is populair onder singles en stellen, maar een reis door dit land is ook buitengewoon geschikt voor gezinnen.

Rondreizen door Maleisië met het gezin

Mensen die een rondreis door Maleisië willen maken met kinderen, kunnen vrijwel blindelings voor dit land kiezen. Ook familiereizen worden vaak in groepsverband gedaan en dit is ook leuk voor de kinderen. Zo hebben zij namelijk hun eigen speelmaatjes. Een groepsrondreis zorgt bij jong en oud altijd weer voor nieuwe contacten. Bovendien is Maleisië een schitterende setting om elkaar beter te leren kennen. Je kunt een heerlijke vakantie boeken via onder andere Fox verre reizen, Koning Aap, Djoser en NRV Holiday, maar er zijn ook meer specialistische aanbieders zoals Sawadee, Tenzing, Baobab, 333 Travel en Asia Direct.

Combineer je rondreis Maleisië met Borneo

Rondreizen.net is er voor de reisliefhebbers die niet graag op één plek verblijven. Is stilzitten niets voor jou, dan is rondreizen door Maleisië ideaal. Het mooiste is echter als je de rondreis nog kunt combineren met een ander land. Een rondreis door Maleisië en Borneo is bijzonder populair. Kies je voor een rondreis Maleisië Borneo, dan weet je zeker dat je een hoop indrukwekkende dingen gaat zien: van een prachtige miljoenenstad tot fraaie stranden en volledig ongerepte natuur. Een rondreis door Maleisië laat je altijd kennismaken met de vele facetten van het land. Naast een rondreis Maleisië Borneo zijn er nog andere landen die perfect gecombineerd kunnen worden met een Individuele rondreis door Maleisië. Stippel jij graag grotendeels je eigen reis uit, reis dan af naar West Maleisië en combineer je rondreis met Singapore. Of zoek meer de oostelijke kant op en maak ook een uitstapje naar het mooie Bali.

Kies jouw rondreis Maleisië

Misschien vind je het lastig om de juiste vakantie te vinden tussen alle rondreizen naar Maleisië. Rondreizen.net helpt je daarbij. De ene aanbieder richt zich op populaire hotspots, terwijl de andere aanbieder reisprogramma’s samenstelt waarin de nadruk meer op avontuur ligt. Er zijn echter ook speciale kinder- en familiereizen te boeken, en zelfs zeer exclusieve individuele reizen met privéchauffeur. Van backpack tot limousine: alles is mogelijk. Een rondreis door Maleisië kun je boeken exclusief vliegticket of inclusief vliegticket. In beide gevallen vind je meerdere reizen (ruim) onder de 2.000 euro; ook wanneer je met het gezin op vakantie wilt. Reizen van 2 weken en 3 weken vormen vrijwel altijd het uitgangspunt. Neem rustig je tijd om alle door ons verzamelde reizen naar Maleisië te bekijken. Inderdaad: dat zijn er heel wat, maar dat is eens te meer bewijs dat je hier te maken hebt met een ontzettend veelzijdig land. Bovendien kun je de rondreizen door Maleisië eenvoudig op volgorde van prijs zetten, zodat je precies ziet welke reis het voordeligst is.

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Maleisië

Drinkwater
Ben je op rondreis in Maleisië dan kun je geen leidingwater drinken. Je kunt overal flessen mineraalwater kopen. Neem ook geen ijsklontjes in je frisdrank, dit wordt tenslotte ook van leidingwater gemaakt.

Valuta
Op reis door Maleisië betaal je met de ringgit (MYR of RM). Kijk goed voordat je geld gaat wisselen. Banken rekenen commissie als je geld gaat wisselen, maar geldwisselaars doen dit niet. Bij geldwisselaars krijg je echter vaak een slechtere koers. Wissel je contanten, dan krijg je vaak wel een goede koers. Neem altijd geld mee voor het geval er gestaakt wordt en ook een credit card komt vaak goed van pas.

Tijdsverschil
Als je op rondreis in Maleisië bent, heb je te maken met een tijdsverschil. Het is in Maleisië zeven uren later dan in Nederland. In de zomertijd is dit zes uren.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Maleisië heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit het land nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig.

Inentingen
Ga je op reis naar Maleisië en ben je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land geweest, dan ben je verplicht om je tegen gele koorts ta laten vaccineren. Verder wordt geadviseerd om je voor DTP en Hepatitis A in te enten. Heb je nog nooit een BMR inenting gehad, dan kun je dit beter ook nog nemen. Blijf je langer dan drie maanden, dan valt het ook aan te bevelen om een vaccinatie tegen Hepatitis B, rabiës, buiktyfus en in sommige gevallen tuberculose te nemen. Er komt malaria voor in Maleisië, neem daarom ook malariatabletten mee.

Criminaliteit
Je kunt veilig op rondreis in Maleisië. Net als in elk ander land dien je goed op je spullen te letten.

Vluchttijd
In ongeveer 13 uren vlieg je van Amsterdam naar Maleisië.

Overnachten
Overnachten tijdens je rondreis door Maleisië kan goedkoop, maar verwacht dan geen super de luxe accommodatie. Kwaliteit is dan vaak ver te zoeken. Je hebt ook de mogelijkheid om in hotels te slapen.

Cultuur
Gedurende je rondreis door Maleisië zal je met een aantal cultuurverschillen te maken krijgen. Respecteer de cultuur in Maleisië zoveel mogelijk, je bent tenslotte te gast in het land. Betreed heiligdommen, ook ruïnes daarvan, altijd blootvoets. Ook het betreden van woningen dient zonder schoenen te gebeuren. Het is verder gebruikelijk voor vrouwen om een hoofddoek in een moskee te dragen. Ouderen worden gerespecteerd en bij het begroeten van mensen in een groep, begroet je als eerste de oudste persoon. De rechterhand is onrein, gebruik deze dan ook niet om bijvoorbeeld mee te eten, iets aan te pakken of iemand mee aan te raken. Het is bij een begroeting gebruikelijk elkaar de hand te geven en daarna de hand naar de borst te brengen. Vrouwen dienen zich bedekt te kleden en een korte broek voor een man wordt geaccepteerd, maar erg mooi vindt de bevolking van Maleisië het niet. Biedt de bevolking geen alcohol aan, Maleisië is een islamitisch land en dit is streng verboden.

Eten en drinken
Op rondreis door Maleisië betekent nieuwe en onbekende gerechten eten. Het eten in Maleisië is een mix van diverse culturen waarbij de Maleise, de Indiase en de Chinese keuken het duidelijkst aanwezig zijn. Aan de Indiase en Maleise gerechten worden veel kruiden toegevoegd en de Chinese gerechten hebben weer een zachtere smaak. Het is in Maleisië minder lastig om een Chinees of Indiaas restaurant te vinden dan een Maleis restaurant. Je komt wel vaak kraampjes tegen die allerlei Maleise specialiteiten verkopen, zoals saté, nasi goreng en mie goreng. In het typische Maleise eten vind je veel Indonesische invloeden terug. Pisang goreng, gebakken banaan, is een typische Maleise snack. Er wordt veel koffie, thee en vruchtensap gedronken in Maleisië. Bier en wijn zijn ook verkrijgbaar, maar de wijn is niet erg lekker.

Weer en klimaat
Maleisië heeft stabiele temperaturen en een tropisch klimaat. De zon schijnt vrijwel altijd. De Peninsula heeft het hele jaar met de moesson te maken, maar ze brengen niet zo veel overlast mee. Alleen in het oosten valt van november tot en met januari veel regen. Het weer is het hele jaar door geschikt voor een rondreis in Maleisië. Er is dan ook geen sprake van een beste reistijd.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…