Zoek & boek

Rondreis Mongolië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Mongolië

Een rondreis door Mongolië is een droom voor de mensen die van historie, natuur en een rijke cultuur houden. Mongolië hoort bij de oudste landen van de wereld en dit is terug te zien aan de vele musea die het land kent. De bewoners van Mongolië zijn harde werkers en daarnaast bijzonder gastvrij. Een rondreis door Mongolië is een bijzondere ervaring. Daarnaast biedt Mongolië adembenemende landschappen, van de uitgestrekte Gobiwoestijn tot de majestueuze Altai-bergen. Het traditionele nomadenleven, de spectaculaire adelaarsjacht, en de levendige Naadam-festivals verrijken je reiservaring.

Rondreizen Mongolië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Mongolië

Uitgelichte rondreizen door Mongolië

Rondreis MONGOLIË – 23 dagen; Overnachten op eindeloze grasvlaktes

Rondreis Mongolië, 16 dagen

Kenmerken Mongolië

Klimaat Mongolië

Mongolië is een land met extreme temperatuurverschillen. In de winter kan het maar liefst 45 graden vriezen en in de zomer kan het 45 graden worden. Mongolië heeft een van de meeste extreme klimaten ter wereld. In het voor- en naseizoen zijn er grote temperatuurwisselingen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Mongolië is het Chalch Mongools. Deze taal wordt door het grootste deel van de bevolking gesproken. Er zijn nog twaalf andere talen die tot de Mongoolse talengroep behoren. Alleen in de grote steden kan men Engels spreken daarbuiten spreekt men nagenoeg geen Engels.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Mongolië is de Tugrik die is onderverdeeld in honderd möngö. Pinnen is slechts beperkt mogelijk in Mongolië. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten mee te nemen. Wanneer u geld wilt wisselen is het handig om kleinere biljetten mee te nemen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Mongolië

De hoofdstad van Mongolië is Ulaanbaatar. Deze stad heeft een groeiend inwonersaantal en heeft momenteel 2|9 miljoen inwoners. Verder is Ulaanbaatar een drukke stad met een aantal leuke bezienswaardigheden. Jaarlijks komen er veel toeristen naar Ulaanbaatar voor het Naadam festival.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Mongolië

Bekijk alle artikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De vijf meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ondanks onze overvolle aardbol en vele mogelijkheden om te reizen, zijn er op onze aarde nog...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Mongolië

Drinkwater
Bij rondreizen door Mongolië kun je geen water uit de kraan drinken. Wij krijgen hier maag- en darmklachten van. Om dergelijke risico’s te voorkomen, is het aan te bevelen water uit verzegelde flessen te drinken. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drinken.

Valuta
Voor rondreizen in Mongolië, moet je je Euro’s omwisselen voor de tugrik. Mongolië kent geen muntgeld. In Ulaanbaatar kun je Euro’s of Dollars inwisselen voor tugrik. Buiten de stad is dat vaak niet mogelijk. Daarom is het verstandig voldoende contant geld mee te nemen als je de stad verlaat.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Mongolië heb je te maken met zes uren tijdverschil in de zomer en zeven uren in de winter.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Mongolië heb je een paspoort nodig wat bij vertrek uit Mongolië nog geldig is. Bij een verblijf korter dan 30 dagen is een visum niet nodig.

Inentingen
Ben je van plan om een rondreis in Mongolië te maken, dan zijn er geen verplichte vaccinaties de je moet nemen. Wel wordt er geadviseerd om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. In sommige gevallen wordt ook een BMR vaccinatie geadviseerd. Ga je langer dan drie dagen de natuur in, bijvoorbeeld om te kamperen, dan is het advies je tegen teken encefalitis te vaccineren. Blijf je langer dan twee weken in Mongolië is het verstandig je tegen buiktyfus te laten vaccineren. Bij een verblijf langer dan drie maanden is het advies je te laten vaccineren tegen hepatitis B en rabiës.

Criminaliteit
Een rondreis door Mongolië is relatief veilig. De markt in Narantuul staat bekend om de zakkenrollers die er rond lopen. Verder moet je ’s nachts alert zijn voor straathonden en soms mensen die wat teveel gedronken hebben. Neem dan ook uit voorzorg een taxi naar je verblijfplaats. Draag je waardevolle spullen in een geldgordel onder je kleding.

Vluchttijd
In ongeveer 11 uren en 30 minuten lieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Mongolië te overnachten is in een traditionele Ger.

Cultuur
De Mongoliërs hebben een hard bestaan. Ze leven over het algemeen op de steppe in tenten en leven van de veeteelt. Er zijn bijna geen wegen in het land en het paard is het meest gebruikelijke vervoersmiddel. Bij deze levensstijl hoort een bepaalde directheid, zonder dat er aan beleefdheid en wederzijds respect voorbij wordt gegaan. Wie het eerst komt wie het eerst maalt is wat er geldt en dus staan er nooit rijen. Wordt je bij iemand uitgenodigd dan klop je niet op de deur. Je zegt nokhoi khor. Daarna begroet je iedereen door eenmaal sain bainuul te zeggen. Raak nooit iemands hoofd aan en leun niet tegen een pilaar. Ook mogen je voeten nooit naar een altaar of naar de uitgang wijzen. Ook hoor je niet met je rug naar het altaar te zitten. Respect hebben voor ouderen is ook erg belangrijk. Neem altijd eten of drinken aan als dit je wordt aangeboden en neem het met je rechterhand aan.

Eten en drinken
De Mongoliërs eten puur en alleen om te overleven. Verwacht tijdens je rondreis door Mongolië dan ook geen culinair hoogstandje. De ingrediënten zijn basis doordat er alleen gebruik gemaakt kan worden van wat dieren de mensen te bieden hebben. Denk hierbij aan soep van schapenvlees, yoghurtkoekjes of wodka gedestilleerd uit koeienmelk. Ook pasta en noedels wordt veel gegeten.

Weer en klimaat
Mongolië heeft een landklimaat. Vooral in het noorden kan het in de winter met temperaturen rond -25 erg koud worden. In de zomer wordt het ongeveer 30 graden. Ook in het zuiden wordt het in de winter met -15 graden erg koud. In de zomer kan het in het zuiden erg warm worden, soms wel 40 graden. De beste tijd voor een rondreis door Mongolië is in juli, augustus en september.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…