Zoek & boek

Rondreis Myanmar

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Myanmar

Myanmar, een land vol cultuur en geschiedenis, grenst aan diverse Aziatische landen. Respect en tradities staan centraal: buig voor ouderen, vermijd confrontaties, en toon geen negatieve emoties openbaar. Het eten is een mix van regionale invloeden met rijst als basis. De zomers zijn heet en droog, gevolgd door moessonregens. De beste reistijd is van oktober tot februari. Ontdek de rijke cultuur, de serene heiligdommen en het unieke dagelijkse leven in Myanmar, een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Rondreizen Myanmar
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Myanmar

rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis van verre
Van Verre Bekijk prijs
rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
AsiaDirect Bekijk prijs

Uitgelichte rondreizen door Myanmar

Rondreis Myanmar: Ontdek onbekend Birma

Trekking in Kalaw

De tempels van Bagan

De Natuur van het Inle Lake

Highlights Myanmar

Highlights Myanmar

Grand Tour Myanmar

Ngwe Saung – Vergeten strand van Myanmar

13-Daagse familiereis Myanmar

21-Daagse rondreis Myanmar Compleet

Kenmerken Myanmar

Klimaat Myanmar

Het overgrote deel van Myanmar heeft te maken met een tropisch klimaat. Het kan erg heet worden in Myanmar vooral in de maanden februari – april. Deze hitte is te verdragen omdat er geen hoge luchtvochtigheid is. Er valt veel regen in juli en augustus ook wel de moessonregens genoemd.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Myanmar is het Birmees dat een afstammeling is van de Tibeto-Birmaanse talen. Daarnaast zijn er nog 200 andere talen en dialecten. Er wordt slechts op een kleine schaal Engels gesproken. Dit maakt het af en toe lastig om te communiceren.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta in Myanmar is de Myanmarese Kyat. Deze kan worden onderverdeeld in honderd pya. De US Dollar wordt ook veelvuldig gebruikt om te betalen. Verder is het niet toegestaan om Kyats in of uit te voeren. Ook is het aan te raden om voldoende contanten op zak te hebben omdat de pinautomaten soms niet werken.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Myanmar

Naypisaw is de hoofdstad van Myanmar. Deze stad ligt 320 kilometer verwijderd van de oude hoofdstad Rangoon. De hoofdstad is verhuist| omdat de huidige locatie centraler en meer strategisch is. Er zijn een aantal mooie bezienswaardigheden waaronder de Generalissimo Than Shwe en het fort van het staatshoofd.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Myanmar

Bekijk alle artikelen

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Myanmar

Drinkwater
Als westerling kun je geen leidingwater drinken tijdens je rondreis in Myanmar. Drink alleen gezuiverd water uit verzegelde flessen. Let er ook op dat je bijvoorbeeld geen ijsklontjes in je frisdrank laat doen. Van leidingwater in Myanmar kunnen wij erg ziek worden.

Valuta
In Myanmar is de kyat (MMK) het wettige betaalmiddel. Er bestaan wel munten, maar die worden eigenlijk niet gebruikt en zijn min of meer waardeloos. Op rondreis in Myanmar is het ook mogelijk om met de US dollar te betalen. Je mag geen kyats het land uitvoeren. Neem contante US dollars mee naar Myanmar, je kunt er namelijk niet pinnen. Geld wat in slechte staat verkeert, dus gekreukt, gescheurd of beschreven is, wordt niet geaccepteerd.

Tijdsverschil
In de wintertijd is het in Myanmar 5,5 uur later. In de zomertijd is dit 4,5 uur.

Visum en reisdocumenten
Om een rondreis door Myanmar te kunnen maken, heb je in ieder geval een visum en een geldig paspoort nodig. Het paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. In Brussel en Berlijn kun je een visum aanvragen, waarbij de procedure in Berlijn meestal de snelste is. Gelukkig is het mogelijk om een visumaanvraag per aangetekende post te doen.

Inentingen
In Myanmar heerst malaria. Neem daarom op rondreis door Myanmar altijd malariatabletten mee. Kom je vanuit een gele koorts land Myanmar binnen, dan ben je verplicht je tegen gele koorts te vaccineren. Verder worden de volgende vaccinaties geadviseerd: Hepatitis A, DTP, buiktyfus bij een verblijf langer dan 2 weken. Verder zijn er een aantal ziektes waar, op basis van persoon, mogelijk een vaccinatie tegen nodig is. Overleg hiervoor met de GGD.

Criminaliteit
Myanmar is een veilig land. Je dient voor je reis door Myanmar dezelfde maatregelen te nemen als die je elders zou nemen.

Vluchttijd
In ongeveer 12 uren tijd vlieg je van Amsterdam naar Myanmar en kan je reis in Myanmar beginnen.

Overnachten
Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens een reis in Myanmar te overnachten. Je kunt er goedkoop overnachten in hostels en hotels, maar ook een luxe overnachting in bijvoorbeeld een huisje op stelten behoort tot de mogelijkheden.

Cultuur
In Myanmar is respect voor ouderen essentieel. Begroet met een buiging en vermijd hoger te zitten dan ouderen of monniken. Openlijke emoties en het aanraken van hoofden zijn taboe. Een glimlach kan veel betekenen, van spijt tot verlegenheid.

Eten en drinken
Myanmarese keuken mengt Indiase specerijen en Thaise vis. Rijst en groentecurry zijn standaard, met mohinga als typisch ontbijt. Thee is populair, maar alcohol wordt weinig gedronken vanwege boeddhistische waarden.

Weer en klimaat
Hete, droge zomers en moessonregens kenmerken Myanmar’s klimaat. De beste reistijd is van oktober tot februari, wanneer het koeler en droger is.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…