Zoek & boek

Rondreis Nepal

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Nepal

Het prachtige Nepal zal bij eenieder een enorme indruk achterlaten. Op rondreis door Nepal kom je in aanraking met de vriendelijke bevolking, mooie dorpjes, prachtige natuur een bijzondere cultuur. Het land van Boeddhisme en Hindoeïsme heeft elke reiziger een zee van schitterende en indrukwekkende tempels. Wie op reis in Nepal is geweest, zal kunnen beamen dat een reis naar dit land meer dan de moeite waard is.

Rondreizen Nepal
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Nepal

Rondreis boeken Nepal

Bergen en Cultuur komen samen in Nepal

Nepal staat bekend om de Mount Everest, maar heeft veel meer te bieden. Kathmandu is een mix van hindoeïsme en boeddhisme, met kleurrijke tempels en geurige wierook. De gastvrije Nepalese bevolking deelt graag hun cultuur en keuken, vol smakelijke dal bhat en momo’s. Buiten de steden vind je prachtige natuur, van groene Annapurna-heuvels tot de rustige meren van Pokhara. Nepal is een paradijs voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Uitgelichte rondreizen door Nepal

Wandel- en fietsreis Nepal, 17 dagen

Trekking in Nepal

Rondreis Nepal met trekking, 20 dagen

Rondreis NEPAL – 23 dagen; Het onbekende Verre Westen

Rondreis Nepal, 16 dagen

Stadstour Kathmandu

Rondreis NEPAL – 16 dagen; Hoog in de Himalaya

Nepal, 18 dagen

Pokhara aan het Phewa meer

Koningssteden Patan en Bhaktapur

Kenmerken Nepal

Klimaat Nepal

Nepal’s klimaat laat zich typeren door subtropische laaglanden en een koud klimaat in de bergen. Zoals in veel Aziatische landen heeft ook Nepal te maken met de moesson. Deze valt van juni tot oktober. Let op dat bepaalde delen van het land dan overstromen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Nepal heeft iedere bevolkingsgroep hun eigen taal. Toch wordt de Nepali als de hoofdtaal beschouwd. Als toerist zijnde kan je prima uit de voeten met het Engels. De locals kunnen het waarderen als ze in hun eigen taal worden aangesproken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Nepal is de rupee. Deze is onderverdeeld in honderd paisa. In de grotere steden is het vrij eenvoudig om te pinnen. Tijdens een trektocht niet. Neem daarom dus voldoende contanten mee. Neem overigens geen beschadigde biljetten aan want deze zijn lastig kwijt te raken.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Nepal

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. Er wonen ongeveer 1 miljoen inwoners. De stad karakteriseert zich door zijn vele hindoeïstische en boeddhistische tempels| Er is veel cultuur aanwezig en daarnaast wordt de stad gebruikt als uitvalsbasis voor beklimmingen van de Himalaya.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Nepal

Bekijk alle artikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Nepal

Drinkwater
Als je op rondreis in Nepal bent, kun je het beste sodawater drinken. Leidingwater is niet geschikt om te drinken en mineraalwater is vrij duur. Mocht je op je hotelkamer een thermoskan met water zien staan, dan kun je dit prima drinken: het water is gekookt. Neem ook geen ijsklontjes in je frisdrank, want dit is ook van leidingwater gemaakt.

Valuta
Tijdens rondreizen door Nepal betaal je met de Nepalese rupee (NPR). Er zijn weinig munten in omloop en dus wordt er veelal betaald met biljetten. Zorg ervoor dat je altijd contanten bij je hebt, het is namelijk niet altijd en overal mogelijk om te pinnen. In de bergen wil men nog al eens moeilijk doen als je wilt betalen met biljetten van 250 rupee of meer. Neem daarom geen grote biljetten mee.

Tijdverschil
Als je rondreist door Nepal heb je te maken met een tijdverschil. Het is in Nepal 4 uren en 45 minuten later dan in Nederland. In de zomer is dit 3 uren en 45 minuten.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen door Nepal dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit het land nog minstens zes maanden geldig is. Tevens dien je vanuit Nederland een visum aan te vragen.

Inentingen
Mocht je in de zeven dagen voor aankomst in Nepal in een gele koorts land zijn geweest, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder worden de volgende inentingen voor een rondreis door Nepal aangeraden: DTP, Hepatitis A en buiktyfus bij een verblijf langer dan twee weken. Blijf je langer dan drie maanden in het land, dan is een inenting tegen Hepatitis B, rabiës en tuberculose ook aan te raden.

Criminaliteit
Je kunt je bijzonder veilig voelen wanneer je op rondreis in Nepal bent. Neem echter wel maatregelen als je je hotelkamer verlaat en laat daar dan ook geen kostbaarheden onbeheerd achter.

Vluchttijd
In ongeveer 12 uren vlieg je van Amsterdam naar Nepal.

Overnachten
Voor elke portemonnee zijn er tijdens je rondreis in Nepal overnachtingsmogelijkheden. Denk aan low budget trekkershotels en luxe vijfsterren hotels.

Cultuur
In Nepal groet men met namasté, handen samengebracht en voorhoofd aangeraakt. Openbaar fysiek contact en uitingen van woede zijn ongepast. Bezoek heiligdommen blootvoets en respecteer religieuze gebruiken, zoals kloksgewijs rondlopen. Respecteer lokale kledingnormen: mannen in korte broeken en vrouwen in bedekkende kleding.

Eten en drinken
Ontbijt in Nepal varieert van cornflakes tot yoghurt en toast met jam. Dal bhat takari is een standaardmaaltijd. In Kathmandu vind je ook internationale gerechten. Thee is populair en raksi is de lokale alcoholische drank.

Weer en klimaat
Nepal’s klimaat wordt gedomineerd door de moesson van juni tot september. Het weer varieert met de hoogte. De beste reistijd hangt af van je activiteiten; de moesson is ongeschikt voor bergwandelingen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…