Rondreis Noord-korea

Rondreizen door Noord-korea

Een rondreis Noord-Korea is waarschijnlijk niet het eerste wat er in je opkomt bij het maken van een verre reis. Toch is het een bijzonder en fascinerend land. Wanneer je op reis gaat naar Noord-Korea zul je veel communistische kenmerken tegenkomen. De variant die wordt gehanteerd in Noord-Korea is de Juche-ideologie. Ondanks de spanningen die er zijn tussen Noord-Korea en het westen is het een veilig land voor het maken van een rondreis.

Rondreizen door Noord-Korea zijn uitermate geschikt voor de openminded en avontuurlijke reiziger. Noord-Korea is geen alledaagse reisbestemming, maar het land is wel in opkomst. Steeds meer toeristen weten hun weg naar dit land te vinden. De natuur in Noord-Korea is vaak prachtig en er worden steeds meer gebieden opengesteld voor het publiek.  Een hoogtepunt van Noord-Korea is de strengbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea.

Wanneer je naar Noord-Korea gaat zul je een individuele rondreis of een groepsrondreis moeten boeken. Op eigen voet door het land reizen is verboden. Dit is misschien wel jammer aan de ene kant, maar aan de andere kant weet je zeker dat je de mooiste bezienswaardigheden zult tegenkomen.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Noord-korea

Klimaat Noord-korea

Noord-Korea heeft een landklimaat. Dit betekent dat het land warme zomers heeft en koude winters. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden Celsius in de winter kan het -8 graden worden. De meeste neerslag valt tussen juni en september en tijdens de jangma een korte periode met veel neerslag.

Gesproken Taal

In Korea wordt Koreaans gesproken als officiële taal van zowel Noord als Zuid-Korea. Over de hele wereld spreken ruim 78 miljoen mensen Koreaans. Over het algemeen wordt aangenomen dat het Koreaans een op zichzelf staande taalfamilie vormt. Er wordt over het algemeen weinig Engels gesproken in Noord-Korea.

Gebruikte valuta

In Noord-Korea wordt betaald met de Noord-Koreaanse Won. Een Won is honderd Chon waard en er zijn zowel munten als briefgeld in de omloop. Ook kun je in Noord-Korea betalen met Amerikaanse Dollars de Japanse Yen de Chinese Yuan of zelf de Euro. Ook in Zuid-Korea wordt de Won gebruikt in dit geval de Zuid-Koreaanse Won.

Hoofdstad van Noord-korea

De hoofdstad Pyongyang kent al een lange geschiedenis vanaf het jaar 497| maar werd in de Eerste Chinees-Japanse Oorlog in 1894 vrijwel volledig verwoest. Nadat de stad werd uitgeroepen tot de hoofdstad van Noord-Korea werd er een vrijwel nieuwe stad gebouw als symbool van het Nieuwe Noord-Korea. De stad heeft 3 miljoen inwoners.


Algemene informatie over Noord-koreaNoord-korea ervaringen & beoordelingen

De Noord-korea ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling