Zoek & boek

Rondreis Noord-Korea

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Noord-Korea

Een rondreis Noord-Korea is waarschijnlijk niet het eerste wat er in je opkomt bij het maken van een verre reis. Toch is het een bijzonder en fascinerend land. Wanneer je op reis gaat naar Noord-Korea zul je veel communistische kenmerken tegenkomen. De variant die wordt gehanteerd in Noord-Korea is de Juche-ideologie. Ondanks de spanningen die er zijn tussen Noord-Korea en het westen is het een veilig land voor het maken van een rondreis.

Rondreizen Noord-Korea

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Noord-Korea

Bekijk alle artikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Noord-Korea

Drinkwater
Het wordt aanbevolen om gefilterd of gebotteld water te drinken in Noord-Korea vanwege mogelijke variaties in de kwaliteit van het kraanwater.

Valuta
De valuta in Noord-Korea is de Noord-Koreaanse won (KPW). Het gebruik van creditcards is beperkt en buitenlandse valuta wordt vaak gebruikt voor transacties.

Tijdsverschil
Noord-Korea hanteert één tijdzone, die UTC+8:30 is, wat betekent dat het tijdens de zomertijd 7 uur en tijdens de wintertijd 8 uur voorloopt op Nederland.

Visum en Reisdocumenten
Een geldig paspoort en een visum zijn vereist voor reizen naar Noord-Korea. Visumaanvragen moeten worden gedaan via geautoriseerde reisbureaus.

Inentingen
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Noord-Korea, maar het wordt aanbevolen om vaccinaties tegen ziekten zoals hepatitis A en B, DTP en BMR te krijgen voorafgaand aan de reis.

Criminaliteit
Noord-Korea handhaaft strikte wetten en heeft een laag criminaliteitsniveau. Toeristen worden echter geadviseerd om waakzaam te blijven en de lokale regelgeving te respecteren.

Vluchttijd
Een vlucht van Amsterdam naar Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, vereist vaak tussenstops en kan ongeveer 15 tot 20 uur duren, afhankelijk van de gekozen route.

Overnachten
Accommodaties in Noord-Korea variëren van hotels tot guesthouses, maar toegang is beperkt en gecontroleerd door de overheid.

Cultuur
De Noord-Koreaanse cultuur wordt gedomineerd door de verering van de leiders en de ideologie van het land. Respect voor de autoriteiten en naleving van de lokale gebruiken zijn essentieel voor een veilig en respectvol verblijf.

Eten en Drinken
De Noord-Koreaanse keuken omvat gerechten zoals kimchi, noedels en rijstgerechten, vaak geserveerd met vlees of vis. Alcoholconsumptie is beperkt en gecontroleerd.

Weer en Klimaat
Noord-Korea kent vergelijkbare seizoenen als Zuid-Korea, met milde lentes, hete en vochtige zomers, koude winters en aangename herfstdagen. De beste reistijd is in de lente of herfst om het aangename weer te ervaren.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…