Rondreis Oezbekistan

Rondreizen door Oezbekistan

Oezbekistan is een land dat aan de oude zijderoute ligt. Vroeger profiteerde Oezbekistan hier volop van. Wanneer je een rondreis maakt door Oezbekistan of één van de andere landen die aan de zijderoute liggen zul je vele interessante monumenten, moskeeën en oude steden tegenkomen. Het is een waar avontuur die hoog staat aangeschreven op de bucketlist van de échte reiziger.

Rondreizen door Oezbekistan zijn doorgaans een ware belevenis. Engels spreken doet men er nagenoeg niet. Een russisch woordenboek is daarom geen overbodige luxe. Bukhara is één van de belangrijkste steden. De bezienswaardigheden hier zijn bijzonder mooi. Bukhara staat niet zonder reden op de wereldergoedlijst van UNESCO.

Het is aan te raden om in een georganiseerd verband een reis te boeken naar Oezbekistan. Een groepsrondreis is een ideale manier om het land te verkennen. Er zal een engelssprekende gids aanwezig zijn die vele interessante verhalen zal vertellen. Uiteraard is het ook om zelf op pad te gaan. Bijvoorbeeld door een individuele rondreis te boeken.

Kenmerken Oezbekistan

Klimaat Oezbekistan

Door de omliggende berggebieden kent Oezbekistan een grillig weertype dat voor grote weersverschillen binnen een etmaal kan zorgen. In Oezbekistan zijn de zomers relatief lang warm en droog terwijl de temperaturen in de winter dusdanig laag kunnen zijn dat ze het dagelijks leven behoorlijk kunnen ontwrichten.

Gesproken Taal

In Oezbekistan wordt officieel Oezbeeks gesproken een Oost-Turkse taal die ook in veel andere landen in Centraal-Azië wordt gesproken. De taal kent invloeden van het Russisch Arabisch en het Perzisch. Veel jonge Oezbeken spreken Engels de oudere generatie spreekt ook Russisch die kennis is afgenomen na de onafhankelijkheid.

Gebruikte valuta

In Oezbekistan wordt betaald met de Oezbeekse Sum. Deze munteenheid is 100 Tiyn waard. De naam Sum betekent letterlijk vertaald goud. Pinnen is mogelijk in Oezbekistan maar houd er rekening mee dan wisselen van bedragen boven de 50 euro soms moeilijk gaat. Er zijn briefjes van 50 100 200 500 1000 en 5000.

Hoofdstad van Oezbekistan

De relatief onbekende hoofdstad van Oezbekistan is Tasjkent. De stad met ruim 2 miljoen inwoners is een economisch belangrijke stad in Centraal-Azië en ligt dan ook dicht bij de buurlanden Kazachstan| Kirgizië en Tadzjikistan. Tasjkent is tegenwoordig een vrij moderne stad| maar heeft een oorsprong als belangrijke stop op de zijderoute.


Algemene informatie over OezbekistanOezbekistan ervaringen & beoordelingen

De Oezbekistan ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling