Zoek & boek

Rondreis Oezbekistan

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Oezbekistan

Oezbekistan, een parel aan de legendarische Zijderoute, betovert reizigers met haar rijke geschiedenis, prachtige monumenten, moskeeën en oude steden. De stad Bukhara, erkend als UNESCO-werelderfgoed, is een hoogtepunt met haar adembenemende architectuur. Beperkt Engels maakt een Russisch woordenboek essentieel. Een georganiseerde groepsreis, compleet met een Engelssprekende gids, is aan te raden voor een diepgaande ervaring. Avonturiers kunnen echter ook kiezen voor een individuele rondreis, om op eigen tempo de verborgen schatten van dit fascinerende land te ontdekken.

Rondreizen Oezbekistan
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Oezbekistan

Rondreis boeken Oezbekistan

Maak een Reis door Tijd en Traditie in Oezbekistan

Oezbekistan, het hart van de oude Zijderoute, biedt een fascinerende mix van geschiedenis en cultuur. Hier vind je tijdloze steden als Samarkand en Bukhara, vol indrukwekkende architectuur en levendige markten. De lokale keuken weerspiegelt de rijke culturele smeltkroes. Hoewel Engels beperkt is, opent een beetje Russisch deuren naar hartelijke interacties. Een reis door Oezbekistan, of individueel of met een groep, is een onvergetelijke duik in een wereld van tradities, gastvrijheid en unieke ervaringen.

Uitgelichte rondreizen door Oezbekistan

Zijderoute, 22 dagen

Rondreis ZIJDEROUTE – 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis OEZBEKISTAN – 15 dagen Hart van Centraal-Azië

Rondreis CENTRAAL-AZIË – 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Kenmerken Oezbekistan

Klimaat Oezbekistan

Door de omliggende berggebieden kent Oezbekistan een grillig weertype dat voor grote weersverschillen binnen een etmaal kan zorgen. In Oezbekistan zijn de zomers relatief lang warm en droog terwijl de temperaturen in de winter dusdanig laag kunnen zijn dat ze het dagelijks leven behoorlijk kunnen ontwrichten.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Oezbekistan wordt officieel Oezbeeks gesproken een Oost-Turkse taal die ook in veel andere landen in Centraal-Azië wordt gesproken. De taal kent invloeden van het Russisch Arabisch en het Perzisch. Veel jonge Oezbeken spreken Engels de oudere generatie spreekt ook Russisch die kennis is afgenomen na de onafhankelijkheid.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Oezbekistan wordt betaald met de Oezbeekse Sum. Deze munteenheid is 100 Tiyn waard. De naam Sum betekent letterlijk vertaald goud. Pinnen is mogelijk in Oezbekistan maar houd er rekening mee dan wisselen van bedragen boven de 50 euro soms moeilijk gaat. Er zijn briefjes van 50 100 200 500 1000 en 5000.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Oezbekistan

De relatief onbekende hoofdstad van Oezbekistan is Tasjkent. De stad met ruim 2 miljoen inwoners is een economisch belangrijke stad in Centraal-Azië en ligt dan ook dicht bij de buurlanden Kazachstan| Kirgizië en Tadzjikistan. Tasjkent is tegenwoordig een vrij moderne stad| maar heeft een oorsprong als belangrijke stop op de zijderoute.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Oezbekistan

Bekijk alle artikelen

De mooiste bezienswaardigheden van Japan

Wanneer je een rondreis Japan maakt, maak je een trip naar het land van de rijzende zon. Dit...
lees verder

De top 5 meest romantische steden ter wereld

Ben je van plan je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen tijdens een romantische stedentrip? Of...
lees verder

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Oezbekistan

Drinkwater
Het is aan te raden om in Oezbekistan flessenwater te drinken. Kraanwater is vaak niet veilig om te drinken en kan ziekteverwekkers bevatten.

Valuta
In Oezbekistan betaal je met de Oezbeekse Som (UZS). Creditcards worden in grote steden geaccepteerd, maar cash is koning, vooral buiten de stedelijke gebieden. Geldautomaten zijn beschikbaar, maar zorg voor voldoende contant geld.

Tijdsverschil
Oezbekistan ligt 4 uur voor op Nederlandse tijd in de winter en 3 uur in de zomer.

Visum en reisdocumenten
Voor Oezbekistan heb je een geldig paspoort en een visum nodig. Dit visum moet voor vertrek worden aangevraagd, hoewel e-visa steeds gebruikelijker worden.

Inentingen
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP worden aanbevolen. Raadpleeg voor vertrek een gezondheidsadviseur voor actuele informatie.

Criminaliteit
Oezbekistan is over het algemeen een veilig land voor toeristen, maar wees altijd waakzaam, vooral in drukke gebieden en bij geldautomaten.

Vluchttijd
Een directe vlucht van Amsterdam naar Tashkent duurt ongeveer 6-7 uur.

Overnachten
Je kunt kiezen uit diverse accommodaties, van moderne hotels in de stad tot traditionele gasthuizen, bekend als ‘B&B’s’. Voor een authentieke ervaring kies je een verblijf in een yurt in de woestijn.

Cultuur
Oezbekistan kent een rijke geschiedenis en cultuur. Respecteer lokale tradities en kledingnormen. Begroetingen zijn meestal formeel, met een handdruk. Het is beleefd om bij het betreden van een huis je schoenen uit te doen.

Eten en drinken
De Oezbeekse keuken is divers, met gerechten als plov, shashlik en lagman. Brood en thee zijn basis van elke maaltijd. Probeer ook de lokale wodka en thee. In grote steden zijn internationale gerechten beschikbaar.

Weer en klimaat
Oezbekistan heeft een landklimaat met hete zomers en koude winters. De beste reistijd is in het voor- en najaar, wanneer de temperaturen aangenamer zijn.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…