Zoek & boek

Rondreis Oman

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Oman

Rondreizen door Oman is als stappen in een Arabisch sprookje met een mix van traditionele cultuur en moderne technologie. De vriendelijke Omanieten, met hun respectvolle begroetingen en kledingnormen, zorgen voor een warme ontvangst. De Omaanse keuken, een smeltkroes van Oosterse, Aziatische en Afrikaanse smaken, biedt voornamelijk gerechten met dadels, limoenen, rijst, vis, kip en geitenvlees, gekruid maar niet te pittig. Koffie en thee zijn populair, maar alcohol is beperkt en prijzig. Het klimaat varieert van heet en vochtig in het noorden tot mild in het zuiden, met november tot april als ideale reisperiode.

Rondreizen Oman
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Oman

Uitgelichte rondreizen door Oman

Privérondreis Klassiek Oman

Muscat en kust - Muscat

Privérondreis Ontdek Oman

Muscat en kust - Muscat

Privérondreis Oman Deluxe

Muscat en kust - Muscat

Groepsrondreis Oman Adventure

Muscat en kust - Muscat

Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen

Discover Oman

Discover Oman

Rondreis OMAN & DUBAI – 14 dagen; Land van wadi’s en wierook

Kenmerken Oman

Klimaat Oman

Oman maakt deel uit van één van de meest zonnigste landen ter wereld. Er heerst hier een warm woestijnklimaat. In sommige delen van valt er bijna nooit neerslag. Verder zijn de zomers in Oman erg heet. Temperaturen tussen de 40 en 50 graden zijn geen uitzondering.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Oman is het Arabisch. Naast het Arabisch spreekt vrijwel iedereen Engels. Dit maakt het communiceren vrij gemakkelijk. Er worden ook nog andere talen gesproken in Oman namelijk Hindi Swahili Baluchi en Urdu.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Oman is de rial. Deze is onderverdeeld in duizend baisa. De rial is gekoppeld aan de US Dollar. In Oman is het verder vrij gemakkelijk om te pinnen met zowel bankpassen als creditcards. Er dient wel rekening mee gehouden te worden dat banken niet altijd los zijn.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Oman

De hoofdstad van Oman is Masqat|ook wel Muscat genoemd. Er leven ongeveer 540.000 inwoners in deze stad. Omdat de gebouwen lichtgekleurd zijn wordt Masqat ook wel de witte hoofdstad genoemd. Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden te zien.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Oman

Bekijk alle artikelen

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

De top 5 meest romantische steden ter wereld

Ben je van plan je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen tijdens een romantische stedentrip? Of...
lees verder

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Oman

Drinkwater
Je kunt op rondreis door Oman zonder risico’s kraanwater drinken.

Valuta
Op rondreis in Oman betaal je met de riyaal. Een riyaal bestaat uit 1000 baisa. Op het vliegveld in Oman vind je de wisselkantoren en pinautomaten. Her en der verspreid over de steden zijn er ook pinautomaten te vinden. Vergeet niet op tijd voor je vertrek naar Oman bij je bank te informeren of je met je pinpas buiten Europa kunt pinnen. Dit is namelijk meestal niet het geval.

Tijdsverschil
In onze zomertijd is het in Oman 2 uren later. In onze wintertijd is het in Oman 3 uren later.

Visum en reisdocumenten
Wanneer je gaat rondreizen in Oman heb je een paspoort nodig wat bij aankomst in Oman nog minimaal zes maanden geldig is. Ook is een visum verplicht. Deze kan bij aankomst in Oman aangevraagd worden en heeft dan een geldigheidsduur van 1 maand. Ook kan het visum online of bij de ambassade in Den Haag aangevraagd worden. Mocht er al een visum voor de landen Qatar of de Verenigde Arabische Emiraten afgegeven zijn, dan hoef je voor Oman niet specifiek een visum aan te vragen.

Inentingen
Reis je voordat je aan de rondreis in Oman begint door een land waar gele koorts heerst, dan ben je verplicht om je te laten vaccineren tegen gele koorts. Daarnaast is het advies om je te vaccineren tegen DTP en Hepatitis A. Wanneer je rondreis in Oman langer dan 3 maanden duurt, kun je ook beter je laten vaccineren tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës.

Criminaliteit
Oman is bijzonder veilig en er is weinig sprake van criminaliteit. Diefstal vindt overal plaats en let dan ook goed op je waardevolle spullen. Maak bij voorkeur gebruik

Vluchttijd
In ruim 7 uren vlieg je van Amsterdam naar Muscat.

Overnachten
Low-budget, luxe of bijzonder overnachten tijdens je rondreis in Oman: alles is mogelijk. Door van tevoren e.e.a. goed uit te zoeken, vindt je ongetwijfeld de accommodatie die voldoet aan je wensen en aan je budget. Denk bijvoorbeeld eens aan overnachten in de woestijn.

Cultuur
Omanieten staan bekend om hun vriendelijkheid en openheid. Begroet met een hand op het hart, respecteer familieprivacy en kledingnormen. Affectie in het openbaar en homoseksualiteit zijn taboe. Mannen begroeten soms met neuzen tegen elkaar.

Eten en drinken
De Omaanse keuken mengt Oosterse, Aziatische en Afrikaanse smaken, met dadels, limoenen, rijst, vis, kip en geitenvlees. In Muscat vind je traditionele gerechten. Koffie en thee zijn populair, alcohol is beperkt en duur.

Weer en klimaat
Het klimaat varieert van heet en vochtig in het noorden tot droog in het binnenland en mild in het zuiden. De beste reistijd is van november tot april.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…