Zoek & boek

Rondreis Singapore

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Singapore

Een rondreis door Singapore, ook wel bekend als ‘de stad van de leeuw’, biedt een unieke combinatie van bruisend stadsleven en groene natuur. Dit kleine maar machtige land staat bekend om zijn indrukwekkende skyline, multiculturele gemeenschap en culinaire hoogstandjes. In Singapore vind je een fascinerende mix van moderne architectuur, historische wijken zoals Chinatown en Little India, en weelderige tuinen zoals de beroemde Gardens by the Bay. De stadstaat blinkt uit in het harmonieus samenvoegen van verschillende culturen, wat zich weerspiegelt in zowel de keuken als in het dagelijks leven. Een reis door Singapore biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Rondreizen Singapore
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Singapore

Rondreis boeken Singapore

Orde, Cultuur en Verwondering vind je in Singapore

Waar denk je aan bij Singapore? Waarschijnlijk aan de indrukwekkende skyline met de iconische Marina Bay Sands en het wonder van de Gardens by the Bay. Of misschien aan de efficiënte en schone stad, waar alles perfect georganiseerd lijkt te zijn. Singapore staat ook bekend om zijn strikte regels en wetten, die zorgen voor orde en netheid in de stadstaat. En wist je dat Singapore een smeltkroes van culturen is? Hier vind je een harmonieuze mix van Chinese, Maleisische, Indiase en westerse invloeden, vooral terug te zien in de diversiteit van het eten. Maar Singapore is meer dan dat, en dat ontdek je pas echt als je er rondreist.

Uitgelichte rondreizen door Singapore

Citytour Singapore

Sentosa: Singapore’s strand en speeltuin

Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen

Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen

16-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Penang & Langkawi)

19-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Penang & Langkawi)

21-daagse groepsrondreis Singapore – Maleisië – Thailand

Singapore en Maleisië

Familiereis MALEISIË & SINGAPORE AVONTUUR – 22 dagen; Droomstrand, jungle en wolkenkrabbers

Kenmerken Singapore

Klimaat Singapore

Door de ligging net boven de evenaar kent Singapore een tropisch klimaat. Het is hier het gehele jaar dan ook erg warm. De gemiddelde maximum temperatuur ligt rond de 30 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur is zo’n 25 graden.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Singapore zijn Engels, Maleis, Mandarijn en Tamil de vier officiële talen. Engels dient als lingua franca, terwijl Maleis, Mandarijn en Tamil de diverse etnische gemeenschappen vertegenwoordigen.

 

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Singapore is de Singaporese Dollar (SGD). De SGD is nog niet zo’n oude munt. Pas na de Onafhankelijkheid van Maleisië (1965) is deze munt in 1967 in gebruik genomen. Voor die tijd werd door Singapore en Maleise een gezamenlijke munt gebruik.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Singapore

De republiek Singapore is een stadstaat en kent daarom geen hoofdstad. De oppervlakte van de stad bedraagt zo’n 716 vierkante kilometer. Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 5.500.000.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Singapore

Bekijk alle artikelen

De mooiste bezienswaardigheden van Japan

Wanneer je een rondreis Japan maakt, maak je een trip naar het land van de rijzende zon. Dit...
lees verder

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Singapore

Drinkwater
Bij een rondreis in Singapore kun je beter geen water uit de kraan drinken. Let ook op ijsblokjes in de frisdranken. Koop water in verzegelde flessen om te voorkomen dat je ziek wordt van water uit de kraan

Valuta
De nationale munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar. Het is niet mogelijk om Euro’s in Nederland om te wisselen in Singapore Dollar. Daarom is het advies om op het vliegveld, bij aankomst, te pinnen. Ook is er voldoende mogelijkheid om in Singapore zelf te kunnen pinnen.

Tijdverschil
Wie afreist naar Singapore krijgt te maken met een tijdverschil. Tijdens onze zomertijd is het in Singapore 6 uren later en tijdens onze wintertijd is het in Singapore 7 uren later.

Visum en reisdocumenten
Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan drie maanden gaat rondreizen in Singapore. Je paspoort dient bij aankomst in Singapore nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Inentingen
Voor het maken van een rondreis door Singapore zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Ben je niet gevaccineerd tegen BMR in het verleden, dan wordt aangeraden je hiertegen in te enten. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het aan te raden je tegen Japanse encefalitis en Hepatitis B te vaccineren.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Singapore te maken. Net als in elk land heeft Singapore met kleinere criminaliteit te maken. Let dan ook op je waardevolle spullen en gebruik bij voorkeur een geldgordel onder je kleding om je waardevolle spullen te verbergen. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat altijd de actuele veiligheidsinformatie van het land van bestemming.

Vluchttijd
In ongeveer 11,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Singapore.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Singapore te overnachten is in een hotel.

Cultuur
Singapore, een smeltkroes van culturen, waardeert respect voor gewoontes en gebruiken. Fysiek contact is ongebruikelijk en beleefd gedrag wordt gewaardeerd. De stad bruist van culturele evenementen en festivals, afhankelijk van diverse religieuze kalenders.

Eten en drinken
Singapore biedt een culinaire diversiteit, van eethuizen tot straatstalletjes. Probeer de beroemde ‘Singapore Sling’, een cocktail met gin, kersenlikeur en limoensap.

Weer en klimaat
Singapore heeft een tropisch klimaat met stabiele temperaturen rond 25-30 graden. De beste reisperiode is februari tot juni en september tot oktober, met minder neerslag.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…