Rondreis Singapore

Rondreizen door Singapore

De stadstaat Singapore is het kleinste, maar zeker niet het minst interessante land van Zuidoost-Azië. Het is een zeer welvarende stad waar enorm veel te zien en te beleven is. Zo vind je in deze stad de meest kleurrijke festivals, grootse casino’s en prachtige bezienswaardigheden. Ondanks dit heeft Singapore nog steeds een authentieke Aziatisch ambiance en is het een prima bestemming voor het maken van een rondreis.

Cultuur
In Aziatische landen wordt veel waarde gehecht  aan gewoontes en gebruiken, zo ook in Singapore. Om mensen niet onbedoeld te beledigen is het aan te raden wat van deze gewoontes af te weten en deze te respecteren.

Er zijn veel verschillende internationaliteiten vertegenwoordigd in Singapore. Toch zijn de gebruiken vrij standaard. Zo is het bijvoorbeeld niet gewenst om iemand aan te raken. Verder spreek je rustig en gedraag je beheerst. Een compliment maken over iemands kinderen zou ongeluk brengen.

In Singapore vind je, Door de grote verscheidenheid van de bevolking , door het jaar heen, zeer veel evenementen en festivals.  Omdat bij Moslim, Hindoe en Chinese feesten de maandkalender wordt gevolgd, variëren de datums waarop deze gevierd worden per jaar.

Eten en drinken
Als het op eten aankomt dan heb je in Singapore ruim voldoende keuze. Vrijwel elk continent is goed vertegenwoordigd bij de lokale eetgelegenheden. Naast de vele eethuizen en restaurants kan zeer goed en veilig gegeten worden bij de verschillende eetstalletjes op straat. 

Voor wie van cocktails houdt is de ‘Singapore Sling’ een echte aanrader. Dit is de nationale cocktail die gemaakt is van gin, kersenlikeur en limoensap. 

Weer en klimaat
Het klimaat in Singapore is tropisch. De temperaturen zijn stabiel: het hele jaar is het ongeveer 25 tot 30 graden. De beste tijd voor een rondreis door Singapore is in de maanden februari tot en met juni en in september en oktober. Gedurende deze maanden valt het minste neerslag. 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Singapore

Klimaat Singapore

Door de ligging net boven de evenaar kent Singapore een tropisch klimaat. Het is hier het gehele jaar dan ook erg warm. De gemiddelde maximum temperatuur ligt rond de 30 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur is zo'n 25 graden.

Gesproken Taal

In Singapore kent men vier officiële talen dit zijn

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Singapore is de Singaporese Dollar (SGD). De SGD is nog niet zo’n oude munt. Pas na de Onafhankelijkheid van Maleisië (1965) is deze munt in 1967 in gebruik genomen. Voor die tijd werd door Singapore en Maleise een gezamenlijke munt gebruik.

Hoofdstad van Singapore

De republiek Singapore is een stadstaat en kent daarom geen hoofdstad. De oppervlakte van de stad bedraagt zo’n 716 vierkante kilometer. Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 5.500.000.


Algemene informatie over Singapore

Drinkwater
Bij een rondreis in Singapore kun je beter geen water uit de kraan drinken. Let ook op ijsblokjes in de frisdranken. Koop water in verzegelde flessen om te voorkomen dat je ziek wordt van water uit de kraan

Valuta
De nationale munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar. Het is niet mogelijk om Euro's in Nederland om te wisselen in Singapore Dollar. Daarom is het advies om op het vliegveld, bij aankomst, te pinnen. Ook is er voldoende mogelijkheid om in Singapore zelf te kunnen pinnen. 

Tijdverschil
Wie afreist naar Singapore krijgt te maken met een tijdverschil. Tijdens onze zomertijd is het in Singapore 6 uren later en tijdens onze wintertijd is het in Singapore 7 uren later. 

Visum en reisdocumenten
Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan drie maanden gaat rondreizen in Singapore. Je paspoort dient bij aankomst in Singapore nog minimaal zes maanden geldig te zijn. 

Inentingen
Voor het maken van een rondreis door Singapore zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Ben je niet gevaccineerd tegen BMR in het verleden, dan wordt aangeraden je hiertegen in te enten. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het aan te raden je tegen Japanse encefalitis en Hepatitis B te vaccineren.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Singapore te maken. Net als in elk land heeft Singapore met kleinere criminaliteit te maken. Let dan ook op je waardevolle spullen en gebruik bij voorkeur een geldgordel onder je kleding om je waardevolle spullen te verbergen. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat altijd de actuele veiligheidsinformatie van het land van bestemming.

Vluchttijd
In ongeveer 11,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Singapore.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Singapore te overnachten is in een hotel.Singapore ervaringen & beoordelingen

De Singapore ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling