Rondreis Sri lanka

Rondreizen door Sri lanka

Sri Lanka, ook wel ‘De Parel van de Indische Oceaan’ genoemd. Een rondreis door Sri Lanka is iets wat je nooit zult vergeten. Je bevindt je in een tropisch paradijs. Sri Lanka staat ook bekend om de alles verwoestende tsunami van 2004 en dit heeft natuurlijk diepe littekens achtergelaten, maar de bevolking zal je met open armen ontvangen. Je zult je welkom voelen in dit schitterende en imponerende land. Ga goed voorbereid op reis en vraag uw visum voor Sri Lanka direct aan.
 

Kenmerken Sri lanka

Klimaat Sri lanka

Sri Lanka kent zoals veel andere Aziatische landen moessonperiodes. De zuidwest-moesson waait van mei tot en met september over het land. Alleen het zuiden en westen worden getroffen. Het noorden en oosten heeft van oktober tot april te maken met de noordoost-moesson.

Gesproken Taal

Sri Lanka kent drie officiële talen namelijk het Engels het Dravidische Tamil en het Singalees. De inwoners van Sri Lanka waarderen het als je een paar woorden in hun taal kunt zeggen. Verder gaat communiceren vrij eenvoudig omdat het Engels wijdverspreid is.

Gebruikte valuta

De valuta van Sri Lanka is de Rupee. Deze bestaat uit honderd centen. Wij raden het af om Rupees in- of uit te voeren omdat dit in beperkte mate is toegestaan. Om problemen te voorkomen is het beter om niet te doen. Pinnen is in alle grote steden eenvoudig.

Hoofdstad van Sri lanka

De hoofdstad van Sri Lanka is Kotte en deze stad telt ongeveer 130.000 inwoners. Verder bevind het parlement zich ook in deze stad. Het economische centrum ligt in Colombo dat slechts 7 kilometer verwijderd is van Kotte. Kotte heeft vele interessante bezienswaardigheden.


Algemene informatie over Sri lanka

Cultuur
Wie op rondreis door Sri Lanka gaat, zal al snel tot de ontdekking komen dat de cultuurverschillen groot zijn. Daarom is het zeker niet onverstandig hier eens wat over te lezen om misverstanden te voorkomen. Een misverstand kan al ontstaan door onze manier van ja-knikken en nee-schudden. In Sri Lanka knikt men geen ja, maar wiebelen de mensen met de kin heen en weer. Het woord nee wordt liever vermeden uit beleefdheid. De mensen zullen dan ook niet snel nee zeggen. Het betreden van heiligdommen is aan bepaalde regels gebonden. Alle heiligdommen, dus ook ruïnes, dienen blootshoofds en op blote voeten betreden te worden. Maak liever geen foto’s van jezelf bij een Boeddha beeld en houd je aan de kledingvoorschriften (geen korte broeken voor mannen en geen broeken voor vrouwen. Raak ook geen monnik aan. De rechterhand is onrein, eet hier niet mee en raak hier ook niemand mee aan. Het begrip punctualiteit wordt in Sri Lanka niet zo nauw genomen, mensen komen hun afspraken niet erg stipt na.
 
Eten en drinken
In Sri Lanka wordt doorgaans licht ontbeten. Denk hierbij aan wat fruit, sap en wat brood met jam. In hotels kan er uitgebreider worden ontbeten. Op rondreis in Sri Lanka zal je veel curry’s eten, dit is de hoofdmaaltijd van de Sri Lankanen. Een curry is echter een verzamelnaam voor rijst met diverse smaakmakers als vlees, groenten en vis. In de Sri Lankaanse keuken worden veel verschillende specerijen gebruikt om de subtiele smaak aan het eten te geven. Wel is het pittige van het eten iets waar je gedurende je rondreis door Sri Lanka eerst misschien aan moet wennen. Bij elke maaltijd wordt curd geserveerd. Dit is een dikke yoghurt van buffelmelk om de brand van het scherpe eten te blussen. Er zijn niet veel eettenten te vinden in Sri Lanka. Hierdoor ben je vaak aangewezen op het restaurant in je hotel. De hygiëne van de eettentjes die er dan wel zijn, is niet erg geweldig. Kijk hier dus uit, want je kunt behoorlijk ziek worden van besmet eten. Veel vlees wordt er overigens niet gegeten in Sri Lanka, dit is pas iets van de laatste tijd. In Sri Lanka wordt er vooral veel thee met veel melk en suiker gedronken, maar ook de vruchtensappen zijn erg populair.
 
Weer en klimaat Sri Lanka
In Sri Lanka is sprake van een tropisch klimaat. Doorgaans liggen de temperaturen tussen de 25 en 30 graden. In de bergen is het met temperaturen tussen de 15 en 20 graden een stuk frisser. Houdt hier met je kledingkeuze rekening mee. De beste tijd voor een rondreis in Sri Lanka is van december tot en met maart voor het westen van het land. Voor een reis door het oosten zijn de maanden februari en maart de beste maanden. Hiermee vermijd je het regenseizoen optimaal.

Drinkwater
Het kraanwater in Sri Lanka kan niet gedronken worden. Koop daarom tijdens je rondreis in Sri Lanka flessen met gezuiverd drinkwater. Belangrijk is om op te letten of de flessen de originele sluiting hebben. Neem ook geen ijsklontjes in het drinken, deze zijn tenslotte ook van kraanwater gemaakt.
 
Valuta
Voor een rondreis door Sri Lanka, dien je Sri Lankaans rupee (LKR) op zak te hebben. 1 rupee bestaat uit 100 cents. De banken zijn slechts ’s ochtends geopend en zijn gesloten op vollemaansdagen. Pinnen kan lang niet overal. Neem daarom ook contant geld en een credit card mee.
 
Tijdsverschil
In de wintertijd is het vijf uren later in Sri Lanka. In de zomertijd is dit 4 uren later.
 
Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis in Sri Lanka heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig is. Ook is een visum nodig. Deze kan aangevraagd worden via http://www.eta.gov.lk/ en is 30 tot 90 dagen geldig.
 
Inentingen
Indien je op rondreis in Sri Lanka gaat en je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest, dan ben je verplicht een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Verder wordt een vaccinatie tegen DTP, buiktyfus en Hepatitis A geadviseerd. Ben je niet ingeënt tegen mazelen of je hebt deze nog nooit gehad, dan is het advies om ook nog de BMR vaccinatie te nemen. Bij een verblijf langer dan drie maanden geldt het advies voor een vaccinatie tegen Hepatitis B en rabiës.
 
Criminaliteit
Sri Lanka is een veilig land, maar diefstal komt regelmatig voor. Ben je op reis in Sri Lanka wees dan alert. Laat geen waardevolle dingen in je hotelkamer rondslingeren. Maak ook gebruik van een money belt voor onder je kleren.
 
Vluchttijd
In ongeveer 10 uren vlieg je van Nederland naar Sri Lanka.
 
Overnachten
Het kan best lastig zijn om een accommodatie te vinden. De accommodaties die aan te raden zijn tijdens een rondreis door Sri Lanka zijn onder andere hotels of guesthouses, maar het kan ook leuk zijn om eens bij een Sri Lankaans gezin te overnachten: de zogenaamde homestay.Sri lanka ervaringen & beoordelingen

De Sri lanka ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling