Rondreis Tadzjikistan

Rondreizen door Tadzjikistan

Een rondreis tadzjikistan is een reis voor de echte avonturier. Even weg van alle westerse luxe en tot jezelf komen in het land van de oogverblindend mooie berglandschapen en Alexander de Grote. Sinds 1991 is dit land onafhankelijk geworden van de Sovjetrepubliek. De sporen van dit regime zijn vandaag de dag nog wel goed zichtbaar. Eén van de absolute hoogtepunten van het land is het Pamirgebergte. Dit wordt ook wel het dak van de wereld genoemd.

Rondreizen door Tadzjikistan zijn ideaal voor degenen die eens wat anders willen dan de standaard landen. Men zegt dat Tadzjikistan één van de laatste onontdekte landen ter wereld is. In de jaren '90 was het land nog verwikkeld in een burgeroorlog, maar tegenwoordig is het er veilig genoeg om doorheen te reizen. De Pamir Highway is één van de hoogste en mooiste bergwegen ter wereld. Je zult jouw ogen uitkijken met dit prachtige natuurschoon overal om je heen.

Wanneer je kiest voor een individuele rondreis of een groepsrondreis kies je er tegelijktijd voor om alle mooiste plekjes te zien, zonder dit zelf allemaal uit hoeven te zoeken. Tadzjikistan heeft prachtige bergweiden en er zijn zelfs gletsjers te vinden! Ontdek de boeiende steden en maak kennis met de mooie kunst van het land. Tadzjikistan is een land waar nog veel te ontdekken valt.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Tadzjikistan

Klimaat Tadzjikistan

Tadzjikistan heeft door zijn ligging een gematigd landklimaat. In de hoger gelegen gebieden gaat dit over in een koeler landklimaat. De invloeden van de Kaspische Zee en de Perzische Golf zijn merkbaar in het Westen van Tadzjikistan waar een warm Mediterraan klimaat voorkomt. In het voorjaar valt er de meeste regen.

Gesproken Taal

In Tadzjikistan wordt Perzisch Tajiki gesproken een variëteit op de Perzische taal afkomstig uit de Indo-Europese taalfamilie. Sinds 1940 wordt het Tajiki geschreven in het Cyrillische alfabet. De taal is ook de officiële taal in Iran en Afghanistan. Ook wordt er veel Russisch gesproken in Tadzjikistan vooral in het bedrijfsleven.

Gebruikte valuta

De gebruikte munteenheid in Tadzjikistan is de Tadzjiekse Somini vernoemd naar de oprichter van de Tadzjiekse staat. Een Somoni is honderd Diram waard en er zijn zowel munten als briefgeld in de omloop. In de hoofdstad zijn pinautomaten buiten de grote steden is geld opnemen of pinnen moeilijker.

Hoofdstad van Tadzjikistan

Doesjanbe| de hoofdstad van Tadzjikistan is met zijn 100 jaar is relatief nieuwe hoofdstad. De stad ligt in de Hisor vallei en werd in 1924 planmatig aangelegd op de plaats van een eerder verwoest dorp. De naam Doesjanbe betekent maandag. Door zijn planmatige opzet kent de stad een ruime opzet met veel brede straten| fonteinen en pleinen.


Algemene informatie over TadzjikistanTadzjikistan ervaringen & beoordelingen

De Tadzjikistan ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling