Zoek & boek

Rondreis Taiwan

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Taiwan

Taiwan, een land vol contrasten, combineert moderne steden met historische boeddhistische tempels. De Taiwanese keuken is heerlijk en het landschap is rijk aan natuurschoon. Een hoogtepunt is de Taipei 101, een torenhoge wolkenkrabber. Met festivals, watervallen en stranden biedt Taiwan voor ieder wat wils. Activiteiten variëren van raften tot zonnebaden op tropische stranden, en het verkennen van culturele tempels. Taiwan is ideaal voor veelzijdige toeristen, toegankelijk via zowel groeps- als individuele rondreizen.

Rondreizen Taiwan
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Taiwan

Uitgelichte rondreizen door Taiwan

Rondreis TAIWAN – 15 dagen; Gevarieerde mix op één eiland

Kenmerken Taiwan

Klimaat Taiwan

Het klimaat van Taiwan wordt bepaald door de ligging ter hoogte van de Kreeftskeerkring. Het klimaat is het hele jaar door vrij tropisch. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 22 graden Celsius. Tijdens de moesson van januari tot maart valt de meeste regen. In het midden en het zuiden van het land is de invloed van de moesson minder.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële landstaal in Taiwan is het Mandarijn. Hoewel er traditioneel op Taiwan geen Mandarijn werd gesproken is dit nu toch de officiële taal. De meerderheid van de bevolking spreekt Taiwanees als moedertaal jongere mensen in de steden spreken vaak ook Engels. Op het platteland komen diverse dialecten voor.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Sinds 1949 is de Nieuwe Taiwanese Dollar de gebruikte munteenheid in Taiwan. Voor die tijd werd de Oude Taiwanese Dollar gebruikt deze munt was toen ook niet de officiele munteenheid maar de Chinese Yuan. Je kunt in Taiwan goed met je Credit Card terecht. Buiten de stedelijke gebieden is het moeilijk om te pinnen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Taiwan

Sinds het einde van de Chinese Burgeroorlog wordt de stad Taipei als hoofdstad van Taiwan gekenmerkt. De Volksrepubliek China erkent de hoofdstad slechts als provinciehoofdstad. De stad heeft een lange geschiedenis| maar ontwikkelde zich pas na de Qing-dynastie tot belangrijke stad. Tegenwoordig heeft de stad 2.5 miljoen inwoners.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Taiwan

Bekijk alle artikelen

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Taiwan

Drinkwater
In Taiwan kun je veilig water uit de kraan drinken, hoewel sommigen een lichte chloorsmaak kunnen opmerken. Gebotteld water is overal beschikbaar voor wie de voorkeur geeft aan een neutrale smaak.

Valuta
De valuta van Taiwan is de Nieuwe Taiwanese Dollar (NT$ of TWD). Creditcards worden veelal geaccepteerd, en geldautomaten zijn beschikbaar bij banken en sommige winkels. Pinnen is vaak voordeliger dan betalen met creditcard.

Tijdsverschil
Taiwan ligt 7 uur voor op Nederlandse tijd in de winter en 6 uur in de zomer.

Visum en Reisdocumenten
Reizigers uit veel landen, waaronder Nederland, hebben geen visum nodig voor een verblijf tot 90 dagen. Een geldig paspoort is vereist.

Inentingen
Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht voor Taiwan, maar standaard vaccinaties zoals tetanus en hepatitis A worden aanbevolen. Check altijd de laatste gezondheidsadviezen voor vertrek.

Criminaliteit
Taiwan is over het algemeen veilig, met een lage criminaliteitsgraad. Zoals overal moet je echter wel alert zijn op je persoonlijke veiligheid en bezittingen.

Vluchttijd
De vluchttijd van Amsterdam naar Taipei is ongeveer 14 uur.

Overnachten
In Taiwan variëren accommodaties van luxe hotels en resorts tot traditionele minshuku en ryokan. Er zijn ook hostels en budgetvriendelijke opties beschikbaar.

Cultuur
De Taiwanese cultuur is een mix van traditionele Chinese, Japanse en inheemse invloeden. Respectvolle omgangsvormen zijn belangrijk. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen bij het betreden van een huis.

Eten en Drinken
De Taiwanese keuken is divers en omvat gerechten als dim sum, noodles en de beroemde xiao long bao (soepdumplings). Thee, vooral Oolong, is een populaire drank, en het proberen van lokale snacks op nachtmarkten is een must.

Weer en Klimaat
Taiwan heeft een subtropisch klimaat. De beste reistijd is in het voor- en najaar, wanneer het weer mild is. De zomers kunnen heet en vochtig zijn, en tyfoons kunnen voorkomen tussen juli en oktober.

 

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…