Rondreis Taiwan

Rondreizen door Taiwan

Wanneer je een rondreis Taiwan maakt reis je door een land met tegenstellingen.  Taiwan heeft moderne steden met gebouwen van de hedendaagse architectuur, maar er zijn ook nog oude boeddhistische tempels te vinden. De keuken van Taiwan is ook een aanrader en er is verder veel natuurschoon te bewonderen. Een prachtig land om eens te bezoeken!

Rondreizen door Taiwan zijn reizen naar een eiland met een groot scala aan mogelijkheden. Zo zijn er vele festivals, moderne steden, prachtige watervallen en tropische stranden.  Een echte aanrader is de Taipei 101. Dit is een gigantisch hoge wolkenkrabber van maar liefst 508 meter hoog. Taiwan heeft voor elk wat wils.

Door middel van een groepsrondreis of individuele rondreis zorg je ervoor dat je niks mist van de hoogtepunten van Taiwan. Verder heeft Taiwan veel te bieden voor de toerist.  Je kunt bijvoorbeeld gaan raften, heerlijk zonnen aan een van de tropische stranden, of de cultureel van Taiwan ontdekken door één van de vele fascinerende tempels te bezoeken. Kortom een ideaal land voor de veelzijdige toerist.

Kenmerken Taiwan

Klimaat Taiwan

Het klimaat van Taiwan wordt bepaald door de ligging ter hoogte van de Kreeftskeerkring. Het klimaat is het hele jaar door vrij tropisch. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 22 graden Celsius. Tijdens de moesson van januari tot maart valt de meeste regen. In het midden en het zuiden van het land is de invloed van de moesson minder.

Gesproken Taal

De officiële landstaal in Taiwan is het Mandarijn. Hoewel er traditioneel op Taiwan geen Mandarijn werd gesproken is dit nu toch de officiële taal. De meerderheid van de bevolking spreekt Taiwanees als moedertaal jongere mensen in de steden spreken vaak ook Engels. Op het platteland komen diverse dialecten voor.

Gebruikte valuta

Sinds 1949 is de Nieuwe Taiwanese Dollar de gebruikte munteenheid in Taiwan. Voor die tijd werd de Oude Taiwanese Dollar gebruikt deze munt was toen ook niet de officiele munteenheid maar de Chinese Yuan. Je kunt in Taiwan goed met je Credit Card terecht. Buiten de stedelijke gebieden is het moeilijk om te pinnen.

Hoofdstad van Taiwan

Sinds het einde van de Chinese Burgeroorlog wordt de stad Taipei als hoofdstad van Taiwan gekenmerkt. De Volksrepubliek China erkent de hoofdstad slechts als provinciehoofdstad. De stad heeft een lange geschiedenis| maar ontwikkelde zich pas na de Qing-dynastie tot belangrijke stad. Tegenwoordig heeft de stad 2.5 miljoen inwoners.


Algemene informatie over TaiwanTaiwan ervaringen & beoordelingen

De Taiwan ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling