Zoek & boek

Vakantie Thailand: rondreis en strand

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op vakantie naar Thailand: rondreis en strand

Wist je dat Thailand een oppervlakte van meer dan 500.000 vierkante meter heeft? Een groot deel daarvan bestaat uit het zuidelijke schiereiland, dat aan de westkant aan de Golf van Thailand en aan de oostkant aan de Indische Oceaan (Andamanse Zee) grenst. Omdat het in tegenstelling tot veel andere Zuidoost-Aziatische landen nooit een kolonie van een westers land is geweest, is het nog enorm authentiek. Bovendien is er meer dan genoeg te doen: stranden, tempels, jungle, noem maar op. Ga je op vakantie naar Thailand en kies je voor een rondreis en strand? Dan proef je overal van!

Op vakantie naar Thailand rondreis en strand
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Thailand

Reisprogramma Thailand inclusief strand 2 weken

Reisprogramma Thailand inclusief strand: 2 weken

Wil je een rondreis door Thailand met een strandvakantie combineren? Dan is dit misschien een interessant reisprogramma voor jou: je begint je reis natuurlijk in hoofdstad Bangkok, waarna je koers zet naar Ayutthaya met zijn vele tempels en paleizen. Vervolgens bezoek je de regio Kanchanaburi, waar je onder andere de beroemde Rivier Kwai en de gelijknamige brug treft. Je reis sluit je af met een bezoek aan één of meer tropische eilanden, zoals Phuket, Koh Phi Phi of Koh Samui.

Uitgelichte rondreizen door Thailand

15-daagse familierondreis Zuid-Thailand

Bangkok

Rondreis Thailand: Thailand in vogelvlucht

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Rondreis Thailand: Familiereis Thailand

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië en Thaise stranden

Combinatiereis Het beste van Thailand en Laos

14 daagse fly drive Zuid Thailand

Bangkok

15 daagse singlereis Zuidelijke parels Thailand

Bangkok

15-daagse rondreis Zuidelijke Parels van Thailand

Bangkok

Bangkok en eilandhoppen

Mag strand van jou het grootste deel van je rondreis beslaan? Dan kun je er ook voor kiezen om na Bangkok direct koers te zetten richting het zuiden. Deze vakantie in Thailand met rondreis en strand vier je dan bijvoorbeeld op achtereenvolgens Koh Tao, Koh Pha Ngan, Khao Sok, Ao Nang en Koh Phi Phi. Daarna vlieg je weer terug naar Bangkok. Dat komt dus feitelijk neer op eilandhoppen plus een bezoek aan de bruisende hoofdstad van het land. Voor dit reisprogramma heb je ongeveer drie weken nodig.

Rondreis Thailand Bangkok en eilandhoppen
Andere reisroutes voor een vakantie in Thailand inclusief rondreis en strand

Andere reisroutes voor een vakantie in Thailand inclusief rondreis en strand

Een andere mooie reisroute is die van Bangkok naar Phuket, Koh Yao Yai, Koh Phi Phi en Krabi. Voor deze reisplanning  heb je ongeveer twee weken nodig. Wil je jouw vakantie in Thailand als rondreis en strand samen zelf regelen? Phuket is na Bangkok een handig uitgangspunt, omdat het een groot eiland is en veel mogelijkheden biedt om naar de andere eilanden te reizen. Meestal doe je dat per boot, maar per vliegtuig kan ook. Dat laatste is vooral handig wanneer je juist de wat afgelegener eilanden zoals Koh Lipe wilt bezoeken.

Hoe zit het met het noorden van Thailand?

De bestemmingen die we tot nu toe hebben genoemd voor mogelijke reisroutes, bevinden zich voornamelijk in het zuiden. In het noorden van Thailand voert strand namelijk niet de boventoon. Een fantastische bestemming is bijvoorbeeld Chiang Mai, met zijn unieke culturele karakter en ligging midden in de jungle. Zwemmen in het noorden kan in bijvoorbeeld bergriviertjes, maar niet aan bounty stranden zoals je die in het zuiden treft.

Rondreis noorden van Thailand

Andere rondreizen door Thailand

Het boeken van je vakantie Thailand

Het boeken van je vakantie

Voor een vakantie naar Thailand die een rondreis en strand bevat kies je dus het beste voor een bezoek aan het zuiden van het land. Een bestemming of bezienswaardigheid in het noorden (of het centrale deel van het land) kun je, als je wilt, natuurlijk voor een paar dagen toevoegen. Je vakantie kun je geheel zelf samenstellen, maar ook bij een reisorganisatie boeken. Een deel daarvan geeft je de mogelijkheid om -eventueel met behulp van bouwstenen- zelf de vakantie van je dromen samen te stellen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…