Rondreis CappadociëCappadocië lijk te zijn geplukt uit een sprookje, neergezet op de Anatolische vlaktes van centraal Turkije. Deze magisch mooie regio staat bekend om zijn verbluffende landschap van eigenaardige heuvels, grotwoningen, opmerkelijke rotsformaties, en honderden luchtballonnen die elke ochtend tijdens zonsopgang in de lucht vliegen.

Het is niet vreemd te noemen dat een Cappadocië rondreis enorm populair is onder bezoekers van over de hele wereld. En jij kunt daar deel van uitmaken! Een Cappadocia vakantie staat in het teken van geweldige wandelmogelijkheden door oude valleien, overnachten in unieke grothotels en bezoekjes aan ondergrondse steden.

Wil jij ook kennis maken met de mooiste regio van Turkije? Overweeg dan absoluut en Cappadocië rondreis!


LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Cappadocië

Klimaat Cappadocië

Gesproken Taal


Een Cappadocië rondreis; reizen door de meest unieke regio van Turkije 

Cappadocië ligt op de kaart tussen de plaatsen Nevsehir, Nigde en Aksaray, in het midden van Turkije. Mensen maken in dit gebied al jarenlang gebruik van de zachte steen van de regio, onder andere voor hun woningen. Maar ook zul je tijdens een Cappadocië vakantie fascinerende grotarchitectuur tegenkomen waar je u tegen zegt.

De met fresco's versierde, uit de rotsen gehouwen kerken van het openluchtmuseum van Göreme, en de ondergrondse steden Derinkuyu en Kaymakli, zijn de beroemdste bezienswaardigheden. Maar Cappadocië heeft meer te bieden!

Of je je tijdens een rondreis door Cappadocië nu laat verleiden door het wandelpotentieel, de rijke geschiedenis, of het maken van een luchtballonvaart; het zijn de maanlandschappanorama’s en de mysterieuze, sprookjesachtige wereld die je je voor altijd zult herinneren…

Een ballonvaart over Cappadocië

Hoewel de regio meer te bieden heeft dan luchtballonnen, is de beste manier om het uitzonderlijke landschap te bekijken, toch echt van bovenaf. En tijdens je rondreis kom je er in feite niet mee weg als je geen Cappadocië ballonvaart hebt gemaakt! De uitgestrekte surrealistische valleien zijn simpelweg verbluffend vanuit de lucht.

Drijven in de ochtendstilte boven de rotskegels, golvende valleiruggen en dunne rotspilaren (schoorstenen), is dit de droom van elke reiziger (zonder hoogtevrees). Bereid je voor op een vroege ochtend, vóór zonsopgang, om de activiteit van je dromen waar te maken. Alle ballonvaartmaatschappijen halen je op bij je hotel in Cappadocië, en zetten je weer netjes daar af wanneer je weer veilig met beide benen op de grond staat.

Er zijn veel verschillende bedrijven waar je een ballonvaart over Cappadocië kunt boeken. En als je een georganiseerde rondreis gaat maken, zit deze activiteit soms zelfs bij de prijs inbegrepen.

Welk type rondreis door Cappadocië past bij jou?

Er worden verschillende rondreizen aangeboden die het mooie Cappadocië hebben opgenomen in hun reisprogramma. Het gaat hierbij vooral om groepsrondreizen, waarbij tevens andere regio’s van Turkije worden aangedaan. Top aanbieders van rondreizen naar de regio zijn onder andere Tui, Koning Aap, Corendon en SNP.

Meerdere opties

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 15-daagse rondreis ‘Parels van de Oriënt’, van Tui? Samen met een Nederlands sprekende reisleiding en enthousiaste medereizigers, verblijf je tijdens deze rondreis 3 nachten in hartje Istanbul. Je bezoekt de historische plaatsen Perge, Troje en Efeze. En uiteraard staat Cappadocië ook op de planning!

Ook deze rondreis van Koning Aap door Oost-Turkije is geweldig als je op zoek bent naar een groepsrondreis. Je bezoekt tijdens deze vakantie Byzantijnse kerken en Griekse kloosters in Trabzon, droomt weg bij de ruige landschappen rond Erzurum, dwaalt door de ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani, en wandelt in het surrealistische landschap van Cappadocië.

Liever een rondreis door Cappadocië maken met je eigen reisgezelschap? Kies dan voor een georganiseerde individuele rondreis. Je hebt dan altijd de mogelijkheid om het reisprogramma aan te passen naar eigen wens.

Hoeveel dagen heb je nodig voor je rondreis door Cappadocië?

We raden aan om tussen de 2 en 4 dagen uit te trekken voor je Cappadocië vakantie. Je hebt dan genoeg tijd om de omgeving van Göreme te verkennen. Maak prachtige wandelingen in onder andere de Love-, Pigeon- en White Valley, bezoek bijzondere kerken en verblijf in een uniek grothotel. 

Overnachten in een grothotel, een unieke ervaring

Cappadocië ligt vol met verbluffende grothotels. Zij zijn door hoteliers omgebouwd van ‘normale’ woningen die uit het zachte, vulkanische gesteente zijn uitgehouwen, tot een van de topattracties van de regio.

Onder andere ‘le Maisons de Cappadoce’ is een goede plek om te verblijven. Dit complex met unieke grotwoningen heeft al verschillende architectonische prijzen van over de hele wereld in de wacht gesleept. Het ligt in het hart van het historische dorp Uçhisar en biedt een geweldig uitzicht op Cappadocië.

Kastelen en ondergrondse steden 

Plan zeker ook een bezoek aan het kasteel van Uchisar, dat zich op het hoogste punt van Cappadocië bevindt en uitzicht biedt op de gelijknamige stad. En de ondergrondse steden die de regio rijk is, behoren tevens tot de must-sees van Cappadocië.

Begraven onder het oppervlak van de regio liggen zijn deze prachtige ondergrondse steden gebouwd in de oudheid, om de lokale bevolking te beschermen tegen plunderende legers en rondzwervende bendes. En het is de stad Kaymakli, die de rest in het niet laat vallen, met zijn uitgestrekte vloeroppervlak, dat veel groter is dan alle andere steden.

Veel van de kamers en tunnels van het oude fort worden nog steeds gebruikt door de inwoners van de regio, als opslag- en woonruimte. Fascinerend om te zien!

Helende baden 

Heb je nog tijd over tijdens je vakantie in Cappadocië? Ontspan dan in de ‘Katpatuka Camur Maharasi-baden’ in Göreme. Deze plek zal je letterlijk de adem benemen wanneer je door de deur loopt. Simpelweg omdat het er zo heet is!

Een bezoekje aan de baden omvat drie stappen. Stap één is een voetenbad waarbij je voeten worden verslonden door kleine vissen. Aangekomen bij stap twee kun je baden in water van 37 tot 40 graden Celsius. En stap 3 is het leuke gedeelte; het modderbad.

Interessante musea

Cultuurliefhebbers zullen het geweldig vinden om het openluchtmuseum in Göreme te bezoeken tijdens een rondreis door Cappadocië. Vooral de frescomuurschilderingen in de rotsen zijn uniek. Dit openluchtmuseum was een van de eerste UNESCO-werelderfgoederen van Turkije.

Het museum lijkt op een enorm kloostercomplex dat bestaat uit tientallen naast elkaar geplaatste refterkloosters, elk met zijn eigen prachtige kerk. Het is vaak de eerste bestemming die reizigers bezoeken tijdens een Cappadocië rondreis, aangezien het in het centrum van de regio ligt. 

Plan ook een Cappadocië rondreis 

Droom je al weg bij de gedachte aan een luchtballonvaart boven de sprookjesachtige, magische landschappen van Cappadocië? En kun je niet wachten om al het moois van deze en andere regio’s te ontdekken? Boek dan ook een georganiseerde rondreis naar Cappadocië. Het wordt een unieke ervaring om nooit te vergeten!

Veelgestelde vragen over je rondreis door Cappadocië 

Waar ligt Cappadocië?

Cappadocië ligt op de kaart in oost-centraal Anatolië, op het ruige plateau ten noorden van het Taurusgebergte. Feitelijk ligt de regio op 10 tot 12 uur rijden met de bus vanaf Istanbul, 8 tot 10 uur rijden vanaf Antalya en 5 uur rijden vanaf Ankara.

 Je kunt vanaf deze plaatsen in een uur of minder naar de luchthavens van Kayseri of Nevsehir vliegen en vervolgens de resterende 45 tot 60 minuten de shuttle nemen.

Hoe is Cappadocië ontstaan?

De schoorstenen van Cappadocië zijn het resultaat van een geologisch proces dat miljoenen jaren geleden begon. Toen vulkaanuitbarstingen as regenden over wat uiteindelijk Turkije zou worden, verhardde die as tot tufsteen; een poreus gesteente, dat bedekt was met een laag basalt.

Uiteindelijk heeft erosie het ongelooflijke landschap van de Göreme-vallei in Cappadocië gevormd. Maar duizenden jaren geleden was het de mens die de ongelooflijk kamer- en tunnelcomplexen begon uit te houwen in de zachte rotsen. Vanaf de vierde eeuw na Christus ontstond hier een verstedelijkt - maar ondergronds - cultureel landschap.

Tegenwoordig ligt er een netwerk van door mensen gecreëerde grotten; woonruimten, gebedshuizen, stallen en pakhuizen.

Hoe reizen naar Cappadocië?

De hoofdstad van Cappadocië, Kayseri, ligt op zo'n vier uur vliegen van Amsterdam. Van daaruit kun je de bus nemen die je naar Göreme of andere tussengelegen dorpen en steden vervoert. Je kunt er ook voor kiezen om eerst naar Istanbul te vliegen vanuit Nederland, en vervolgens met een huurauto naar Cappadocië te rijden. Je doet hier zo’n 7 uur over.

De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam Schiphol naar Nevşehir Airport en Kayseri Airport is  6 uur en 30 minuten. Helaas gaan er geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland.

Wat kost een ballonvaart in Cappadocië?     

De prijs van een vaart met een luchtballon over Cappadocië, ligt gemiddeld tussen de €125 tot €220 per persoon. Deze kosten zijn afhankelijk van de duur van de vlucht, het moment van de dag en het seizoen. In het hoogseizoen liggen de prijzen vanzelfsprekend een stuk hogen dan in het laagseizoen. 

Meestal is de minimumduur van een luchtballonvaart 1 uur. Deze kan echter oplopen tot 3 uur. Bovendien zijn er verschillende organisaties die tours aanbieden inclusief ontbijt en/of lunch.

Waar verblijven in Cappadocië?

Als je op vakantie gaat naar Cappadocië, zijn er verschillende plaatsen waar je kunt verblijven. Göreme is een van de meest populaire bestemmingen onder reizigers. Uçhisar wordt gezien als het beste gebied in Cappadocië voor gezinnen.

Ben je op zoek naar wat luxe? Ga dan naar Ürgüp. Voor een verblijf buiten de begaande paden boek je een accommodatie in Avanos. En volgens velen is Ortahisar de coolste plek om te verblijven in Cappadocië.

Elk gebied in Cappadocië heeft echter zijn voor- en nadelen en zal verschillende reizigers aanspreken. Lees je goed in wat betreft de verschillende opties, voordat je een verblijf in Cappadocië boekt.